Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 στις 12.00

Συγκέντρωση ενάντια στους "δασικούς χάρτες"

Ηράκλειο! Συγκέντρωση ενάντια στους "δασικούς χάρτες"!
Αύριο Δευτέρα 5 Απρίλη στις 12μμ στο Παγκρήτιο Στάδιο!

Πίσω από την αρπαγή της γης μας από το κράτος με τους "δασικούς χάρτες", κρύβεται το σχέδιο λεηλασίας των τόπων μας, από τους κάθε λογής επενδυτές.
Με την πρόφαση τnς αναγκαιότητας για την εκπόνηση των δασικών χαρτών, το «κράτος των επενδυτών» προχωράει εν μέσω πανδημίας, τα σχέδια για την λεηλασία των τόπων μας. Μέσα από αυτούς τους χάρτες που βγήκαν στη δημοσιότητα, γίνεται ξεκάθαρο, πως στόχος τους είναι να βάλουν χέρι στην περιουσία, που κατέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για βιοποριστικούς λόγους, βαφτίζοντας τα πάντα "δασικές εκτάσεις" (ακόμα και τμήμα του ΒΟΑΚ που περιλαμβάνουν οι χάρτες!!), για να περιέλθουν στην κυριότητα τους και να μπορούν μετά, με όλη τους την άνεση, να τις παραχωρήσουν στα επιχειρηματικά, "επενδυτικά και αναπτυξιακά" συμφέροντα, που περιμένουν στη γωνία, τρίβοντας τα χέρια τους με προσμονή...
Ήδη μια σειρά από νόμοι (που επίσης πέρασαν νύχτα με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, εν μέσω πανδημίας και με μια κοινωνία σε εγκλεισμό, όπως πχ. ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη) έχουν προετοιμάσει το έδαφος, για την επερχόμενη λεηλασία κάθε σπιθαμής γης, νερού και αέρα! Βιομηχανικά πάρκα ανεμογεννητριών, τεράστιες εκτάσεις σπαρμένες με φωτοβολταϊκά, παραλίες και πλαγιές που γίνονται προέκταση ξενοδοχείων, γήπεδα γκολφ και υποδομές στη στεριά για τις επικείμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στα "θαλάσσια οικόπεδα", που έχουν ήδη παραχωρηθεί με νόμο, στις πολυεθνικές του πετρελαίου, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα μακέτα του τόπου.
Είναι προφανές, πως για όλους αυτούς δουλεύει το κράτος και γι' αυτό χρησιμοποιούμε τον όρο «κράτος των επενδυτών». Οπότε, η πρεμούρα να τελειώνουν, έτσι γρήγορα και βιαστικά, με το κόλπο που ονομάζεται "δασικοί χάρτες", είναι γιατί αποτελεί γι' αυτούς, την τελευταία λεπτομέρεια, πριν ανοίξουν τις σαμπάνιες με τους κολλητούς τους, στην υγειά των κορόιδων, που νομίζουν πως έπιασαν στον ύπνο.
Υποτιμούν την νοημοσύνη μας όμως και θα φάνε τα μούτρα τους! Φαίνεται πως ξεχνάνε, ότι σε αυτά τα χώματα έχει χυθεί αίμα για τη γη και την ελευθερία, ενάντια σε τσιφλικάδες και πασάδες, ενάντια σε χαράτσια και νόμους, ενάντια σε κατακτητές και στρατούς κατοχής.
Αυτό που ονειρεύονται, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πραγματικότητα, γιατί θα σκοντάψει και πάλι, πάνω στις αντιστάσεις ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, που επιδεικτικά αγνοούν και αποφασίζουν πάντοτε, ερήμην και εναντίον της.
Γι' αυτό και εμείς με τις όποιες δυνάμεις μας, θα συνταχθούμε στο πλευρό των συντοπιτών μας, που αγωνίζονται για να σώσουν τους τόπους που τους επιτρέπουν ακόμα, να βγάζουν με αξιοπρέπεια το ψωμί τους. Δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που κατέχουν έναν μικρό κλήρο για τον βιοπορισμό τους, και βλέπουν αυτούς που έχουν κατασπαράξει τα πάντα, να τους απειλούν ανοιχτά με την αρπαγή του. Θα βγούμε στο δρόμο για να πούμε ένα: «Φτάνει πια! Ξεχάστε το!» , προς όλους αυτούς, που θέλουν το νησί μας να γίνει μια ενεργειακή αποικία, μια μπαταρία για ολόκληρη την Ευρώπη, ένα νησί κρανίου τόπος, όπου τα βουνά θα ναι γεμάτα θεόρατους σβούρους, η ενδοχώρα κατειλημμένη από καθρέφτες που θα συλλέγουν τον ήλιο, οι πεδιάδες με φαραωνικού τύπου αεροδρόμια, οι παραλίες ένα απέραντο ξενοδοχείο και οι θάλασσες εργοτάξιο για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου...
Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται! Οι "δασικοί χάρτες" και τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά!
Έχουνε το νόμο, Έχουμε το δίκιο! Θα νικήσουμε!
Ραντεβού στο δρόμο…
Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 12.00 πμ. προσυγκέντρωση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ενάντια στης Φύσης την λεηλασία, Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία!

Αλληλεγγύη - Αντίσταση - Αξιοπρέπεια!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πηγή:https://candiaalternativa.info/2021/04/04/ira…