Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

«Έχουμε μάχες μπροστά μας».

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Ικαρίας (ΣΕΝΙ) για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 7 Απρίλη:

«Συμπληρώνεται στις 7 Απριλίου ένας χρόνος από την πρώτη ανοιχτή πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών εν μέσω της πανδημίας.

Μιας κινητοποίησης που έσπασε την σιωπή που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια προσπάθειά της να φιμωθεί η αλήθεια που αναδείκνυαν από άκρη σε άκρη της χώρας οι εργαζόμενοι στην υγεία και τα σωματεία τους. Ότι δηλαδή, με όχημα την πανδημία, η κυβέρνηση εξαπέλυε και εξακολουθεί να το κάνει, μια λυσσαλέα επίθεση στα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα, στις λαϊκές ελευθερίες, στο περιβάλλον, στις ζωές μας συνολικά.

Την ίδια ώρα, με επικοινωνιακές φούσκες, ασύστολα ψεύδη και τρομοκρατία επιχειρεί την πλήρη αναστροφή της πραγματικότητας, σε μια προσπάθεια να αποκρυφτεί η γύμνια του ΕΣΥ και τα τεράστια κενά σε υποδομές και προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι πρόσφατες εικόνες με τα ράντζα διασωληνωμένων ασθενών στους διαδρόμους των νοσοκομείων, την απόγνωση του εξουθενωμένου προσωπικού τους, τον απίστευτο εμπαιγμό με τον μαζικό εμβολιασμό που δεν έχει καλύψει ακόμα ούτε 2 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας (ο Κικκίλιας μίλαγε για 2 εκατομμ. εμβόλια τον μήνα...) είναι μερικές μόνο συνθήκες που αποδεικνύουν και στον πλέον κακόπιστο ότι, παρά την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ενισχυθεί στο ελάχιστο εν μέσω της πανδημίας και μάλιστα 14 μήνες μετά την έναρξή της!

Και για όσους τολμούν να αναδεικνύουν την αυταπόδεικτη αυτή αλήθεια τους περιμένει η διαπόμπευση στα ξεπουλημένα ελεγχόμενα ΜΜΕ και οι εκδικητικές διώξεις-απολύσεις.

Ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον Άγιο Σάββα, απολύθηκε τελικά επειδή κρίθηκε επικίνδυνος. Στο όνομά του διωκόμαστε όλοι όσοι επιλέγουμε να σταθούμε εμπόδιο με τα σωματεία μας και τους αγώνες μας στα σχέδια διάλυσης και παράδοσης του ΕΣΥ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το οποίο κάνει μπίζνες ενώ ο κόσμος πεθαίνει αβοήθητος ψάχνοντας ένα κρεβάτι εντατικής.

Έχουμε μάχες μπροστά μας. Η απόλυση Καταραχιά δεν έχει τελειώσει για εμάς. Η μάχη της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων παραμένει ανοιχτή και θα αποτελέσει προμετωπίδα στις διεκδικήσεις μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

1. Τετάρτη 7/4 στάση εργασίας 12 με 3 και συγκέντρωση στο γραφείο του διοικητή στο νοσοκομείο Ικαρίας στις 12 πμ. Αγωνιζόμαστε για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για άμεση πρόσληψη ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ στο νοσοκομείο μας, για να γίνουν διπλές οι υπάρχουσες μονήρης ειδικότητες παθολόγου, καρδιολόγου, γυναικολόγου, ακτινολόγου. Για να λειτουργήσει ο Αξονικός Τομογράφος και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

2. Για την πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22/4 εξετάζουμε την συμμετοχή μας με αντιπροσωπεία και πανό στην κινητοποίηση στην Αθήνα με παράλληλες τοπικές δράσεις.

3. Συντονισμός με άλλους νοσοκομειακούς συλλόγους και επιτροπές από όλη την χώρα ενόψει των μαχών στον χώρο της υγείας.

4. Δράσεις - εκδηλώσεις που να ανοίγουν τα ζητήματα της δημόσιας υγείας στην τοπική κοινωνία.

Παλεύουμε - διεκδικούμε για:

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

· ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

· ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

· Πρόσληψη ΤΩΡΑ αναισθησιολόγου-παθολόγου-ακτινοδιαγνώστη-καρδιολόγου-γυναικολόγου

· Να λειτουργήσει ο Αξονικός Τομογράφος και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

· ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ - ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

· ΑΥΤΟΝΟΜΟ - ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

· ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ»

πηγή : https://www.facebook.com/supporthealthworkers…


Συγκέντρωση στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ αύριο 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων και τοπικές διαδηλώσεις. Οι υγειονομικοί και τα συνδικάτα τους ξεσηκώνονται ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και μας καλούν στο πλευρό τους. Να είμαστε εκεί.

Ευαγγελισμός 8πμ
Αγλαΐα Κυριακού 8πμ
Αγία Σοφία 8πμ
Έλενα 8.30πμ
Λαϊκό 9πμ
Κρατικό Νίκαιας 10πμ
Αττικό 10πμ πύλη - 10.30πμ Παλατάκι μαζί με Δρομοκαιτειο και Δαφνί
ΓΝΑ Γεννηματάς 11πμ
Αμαλία Φλέμινγκ 11.30πμ
Άγιος Σάββας 12μεσ
Αγία Όλγα 12μεσ
Ασκληπιείο 1μμ
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 9πμ - κεντρική συγκέντρωση ΕΝΙΘ
Νοσοκομείο Χανίων 11πμ
Νοσοκομείο Ικαρίας 12πμ
Νοσοκομείου Βόλου 12πμ
Άγιος Ανδρέας 12μεσ
Νοσοκομείο Ρίο 1μμ
ΠΑΓΝΗ 1μμ

πηγή : https://www.facebook.com/supporthealthworkers