Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις 12.00

Συγκέντρωση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στέκεται αλληλέγγυο και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο αεροδρόμιο που πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας το Μάρτιο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πληρωθούν μόνο για τον μήνα Ιανουάριο και τώρα άρχισαν οι απειλές ότι είναι παράνομη η επίσχεση εργασίας και ότι τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο δεν θα πληρωθούν μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητα της επίσχεσης από την Υπηρεσία ελέγχου, γεγονός που θα φέρει νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Εκεί πάνε να εφαρμόσουν την λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Η διεκδίκηση των δεδουλευμένων είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ.

Ενώ μιλάνε για ένα έργο ανάπτυξης εκατομμυρίων, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες, αφήνει απλήρωτους τους συνάδελφους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή να πληρώνονται για την εργασία τους στην ώρα τους. Εδώ και 2 μήνες είναι απλήρωτοι. Κανείς δε τους ρώτησε τι τρώνε, τι δίνουν στα παιδιά τους, πως πηγαίνουν στην δουλειά, πως πληρώνουν την ΔΕΗ, το νερό ή τις άλλες υποχρεώσεις.

Κεφάλαιο -ΕΕ - κυβέρνηση - εργοδοσία θέλουν τους εργαζόμενους να είναι σα σκλάβοι, απλήρωτοι και να μην μιλάνε. Γι' αυτό ετοιμάζουν και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση του 8ωρου, την απαγόρευση των απεργιών και άλλα που οδηγούν τους εργαζόμενους στον μεσαίωνα.

Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο πολιτισμού και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών, την ΕΦΑΗ ΤΩΡΑ να καταβάλλουν όλα τα δεδουλευμένα.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε Γενική τους Συνέλευση με το Συνδικάτο Οικοδόμων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Πέμπτη 15/4 στις 12 πμ.

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2021/04/14/ψ…