Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 18.30

Συγκέντρωση για έξωση & σύλληψη οικογένειας μεταναστών, σύλληψη, ξύλο, βασανισμό

[6:30 Συγκέντρωση, Ιλιον, Πλ. Αγ. Φανουρίου] Για έξωση και σύλληψη οικογένειας μεταναστών, σύλληψη, ξυλο, βασανισμό αλληλέγγυων

6 ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Μετά τη βίαια έξωση οικογένειας μεταναστών (μητέρα, πατέρα και βρέφους κάτω του 1 χρόνου) από το διαμέρισμά τους της ΜΚΟ Νόστος στο Ίλιον, η οικογένεια μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ιλίου. Οι μπάτσοι ενώ είχαν τον πατέρα με χειροπέδες, πήραν το βρέφος για να αναγκάσουν και τη μητέρα να βγει από το σπίτι που ακόμα αντιστεκόταν.

Μαζεύτηκαμε μπροστά από το ΑΤ κάποιος αλληλέγγυος κόσμος απαιτώντας να μάθουμε τι έγινε με την οικογένεια, γιατί αυτή η βίαια διαχείρηση και να απαιτήσουμε να αφεθούν ελεύθεροι.

Ενώ ένας μπάτσος μας ούρλιαζε να φύγουμε, εμφανίστηκε και ένας αξιωματικός ο οποίος ενώ μας είπε ότι θα μας έκανε μια ενημέρωση για την κατάσταση της οικογένειας, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με τους μπάτσους μπροστά από την είσοδο του ΑΤ και μετά από απειλές πως θα μας πάνε όλα αυτόφωρο, ένας μπάτσος εστίασε σε μια γυναίκα με την πρόφαση ότι έβγαζε βίντεο και άρα η κατηγορία που της πρόσαψε ήταν η καταγραφή προσωπικών δεδομένων (κάτι το οποίο δεν ισχύει για μπάτσους εν ώρα υπηρεσίας - ενώ άμα ο μπάτσος όντως δεν ήταν σε ώρα υπηρεσίας, τότε μας έδερνε για την πλάκα του) την οποία άρχισε να κυνηγάει. Παρόλο που οι αλληλέγγυοι βάλανε τα σώματά τους μπροστά για να σταματήσουν την αρπαγή της συντρόφισσας, οι μπάτσοι κλιμάκωσαν τη βία ρίχνοντας ένα σύντροφο κάτω και ξεκινώντας σπρωξιές και τραβήγματα. Η κατάσταση συνεχίστηκε για μερικά λεπτά πανικού όπου μπάτσοι αρπάζανε αλληλέγγυο κόσμο, χτυπάγανε, κόσμος φώναζε να σταματήσουν, κι ενώ γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια, οι περισσότεροι φάνηκαν να είναι με την πλευρά τους.

Οι μπάτσοι αφού αρπάξανε τη συντρόφισσα, στράφηκαν σε αλληλέγγυο μετανάστη, τον τράβηξαν ρίχνωντάς τον στο πάτωμα, και τον έσυραν χωρίς τα παπούτσια μέσα στο ΑΤ.

Οι δύο αλληλέγγυοι συλλήφθηκαν, η μία με την κατηγορία καταγραφής προσωπικών δεδομένων, ενώ για τον άλλο δε γνωρίζουμε ακόμα τις κατηγορίες αλλά πήραμε ενημέρωση ότι τον χτύπαγαν και αφού τον πήραν μέσα στο ΑΤ.

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

πηγή : https://www.facebook.com/ViktoriaSolidarity/