τι; :

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.30

Προσυγκέντρωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Περού

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΑΜΠΙΜΑΕΛ ΓΚΟΥΖΜΑΝ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΚΟΝΖΑΛΟ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν (Πρόεδρος Γκονζάλο) οδηγήθηκε στο θάνατο από το αντιδραστικό καθεστώς του Περού και τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό.

Απομονωμένος και χωρίς πρόσβαση σε οποιοδήποτε είδους περίθαλψης, με τις αιτήσεις αποφυλάκισης που κατέθεσε να πέφτουν στο κενό, η κρατική δολοφονία ήταν η ολοκλήρωση του αντικομμουνιστικού σχεδίου με ιθύνοντα νου τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό και την κομπραδόρικη άρχουσα τάξη του Περού.

Το Κ.Κ. Περού, με ηγέτη τον Αμπιμαέλ Γκουζμάν, οργάνωσε αντάρτικο στρατό και επέλεξε την στρατηγική περικύκλωσης του λαϊκού πολέμου.

Ένα αντάρτικο στρατό του επαναστατικού λαϊκού κινήματος, με γείωση σε ιθαγενείς, αγρότες, τους φτωχούς των παραγκουπόλεων, με το 40% του να αποτελείται από γυναίκες, έχοντας μεγάλη επιρροή και στήριξη από τον λαό του Περού, φωτίζοντας το δρόμο τη περίοδο που αναπτύχθηκε σε όλα τα κομμουνιστικά κινήματα και οργανώσεις, δίνοντας ελπίδα στους λαούς ολόκληρου του κόσμου.

Το διδακτορικό καθεστώς του Περού και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός- CIA-, οργάνωσαν κατασταλτική εκστρατεία, συνέλαβαν το Αμπιμαέλ Γκουζμάν και αρκετά καθοδηγητικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Περού, χτίζοντας παγκόσμια ένα κύμα τρομοϋστερίας απέναντι στις κομμουνιστικές ιδέες και την πρακτική του λαϊκού επαναστατικού ένοπλου πολέμου.

H επαναστατική λαϊκή αντιβία, είναι δίκαιη, νόμιμη και αναγκαία απέναντι στην ιμπεριαλιστική- αστική-κρατική τρομοκρατία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Περού με ηγέτη του τον Αμπιμαέλ Γκουζμάν, όπως και τα επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις ανά τον πλανήτη που έχουν μέτωπο απέναντι στο ρεφορμισμό,τον ρεβιζιονισμό,τον οπορτουνισμό και τον λικβινταρισμό, είναι οι φάροι που χτίζουν το φωτεινό μονοπάτι για να πιάσουν οι εργαζόμενοι λαοί το τιμόνι της πολιτικής και οικονομικής ζωής, να γίνουν αφέντες στο τόπο τους και να οικοδομήσουν τον σοσιαλισμό.

Καλούμε την εργατικής τάξη, το λαό και την νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες, κομμουνιστές-κομμουνίστριες, οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος και κάθε προοδευτικό άνθρωπο σε προσυγκέντρωση 11:30 στον σταθμό Ευαγγελισμό και σε συγκέντρωση 12:00 έξω από την Πρεσβεία του Περού (Κουμπάρη 2).

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες και τις γροθιές, να βάλουμε φρένο απέναντι στην ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών και της πρακτικής του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος στο Περού, να ενωθούμε με το κύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης που απαιτεί η σορός του Γκουζμάν να δοθεί στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του για να οργανωθεί με παλλαϊκό τρόπο η ταφή του, κάτι που τρέμουν οι ιμπεριαλιστές-οι αστοί-οι φασίστες και το Καθεστώς του Περού.

ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΜΠΙΜΑΕΛ ΓΚΟΥΖΜΑΝ (ΓΚΟΝΖΑΛΟ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/ Αγωνιστών

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Σεπτεμβρίου 16h