Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

Εξόρμηση στο Ξεροβούνι Βερμίου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου διοργανώνουμε εξόρμηση στην κορυφογραμμή Ξεροβούνι (μέγιστο υψόμετρο 1750μ.) του Βερμίου, όπου η Αιολική Βερμίου ΑΕ έχει σχεδιάσει την εγκατάσταση δεκάδων (συνολικά 70 σ'όλο το βουνό) βιομηχανικών ανεμογεννητριών ύψους 180μ. και έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες εκσκαφές για διάνοιξη δρόμων. Σκοπός της εξόρμησης είναι να εκφράσουμε την αντίθεση μας και να αντιδράσουμε έμπρακτα ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών, που θα επιφέρει ανεπανόρθωτες καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον του Βερμίου. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης θα είναι η πλατεία του Σελίου (υψόμετρο 1400μ.) στις 9:00 π.μ. Η διαδρομή από το Σέλι μέχρι το Ξεροβούνι έχει μήκος περίπου 7 χλμ μέσω δασικού χωματόδρομου και μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε πεζοπορικά είτε με κατάλληλα οχήματα , με την καθοδήγηση μελών του SOS Βέρμιο που γνωρίζουν πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή. Η πεζοπορία των συνολικά 14 χλμ (με την επιστροφή) μαζί με τις στάσεις, θα διαρκέσει περίπου 4-5 ώρες.

Απαιτείται σχετικά καλή φυσική κατάσταση, κατάλληλη ενδυμασία για την εποχή και το υψόμετρο και συνιστάται η χρήση ορειβατικών υποδημάτων και μικρού σακιδίου για τα απαραίτητα (νερό, σνακ, επιπλέον ρούχα κτλ). Όλοι θα συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Σε περίπτωση πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών η εξόρμηση θα τροποποιηθεί. Σας περιμένουμε όλες&όλους να υπερασπιστούμε μαζί τη Φύση που έχουμε την τύχη να μας περιβάλλει!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!

SOS Βέρμιο

πηγή : https://el-gr.facebook.com/SOSVERMIO/