Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στις 11.00

Απεργιακή συγκέντρωση

24ωρη Πανελλαδική Απεργία προκηρύσσει το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas

24ωρη Πανελλαδική Απεργία προκηρύσσει το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas

24ωρη Πανελλαδική Απεργία προκηρύσσει το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία προβαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas, για τις 6 Νοεμβρίου 2021. Οι εργαζόμενοι απαιτούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς τους και ενιαία εργασιακά δικαιώματα για όλους. Παράλληλα, απαιτούν την ανάκληση της τρομοκρατικής και εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου από το Παράρτημα Λάρισας και συνδικαλιστή Δ. Γ., ο οποίος δεν είχε δεχτεί την μονομερή τροποποίηση της ατομικής του σύμβασης, με την απόφαση της επιθεώρησης να κρίνει τη στάση της εταιρείας παράνομη. Πρόκειται για ξεκάθαρες πρακτικές στοχοποίησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, που ενισχύθηκαν και απελευθερώθηκαν απροκάλυπτα μετά την ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Praktiker Hellas.

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στα Praktiker Hellas

Απεργιακή Συγκέντρωση στις 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 πμ στα Praktiker Ταύρου, Πειραιώς 176

Η Διοίκηση του σωματείου μας σε συνέχεια όλης της προηγούμενης δράσης του και υλοποιώντας την απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της 3ης Οκτώβρη 2021, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2021.

Διεκδικούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και κατοχύρωση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων ενιαία και για όλους τους συναδέλφους στην επιχείρηση Praktiker.

Επίσης απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας, ο οποίος απολύθηκε γιατί δεν αποδέχτηκε τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων σύμβασής του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Praktiker να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που προκήρυξε το σωματείο μας.

Να δυναμώσει ο αγώνας μας για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στα σχέδια της εργοδοσίας που έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας.

Καλούμε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση μας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουμε.

πηγή : https://www.alerta.gr/archives/22147