Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στις 13.00

Ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση για τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού πλαισίου

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση για τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού πλαισίου ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ Ιατρικής, τη Δευτέρα 8/11 στις 13.00 στο ΑΙ1

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση για τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού πλαισίου ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ Ιατρικής, τη Δευτέρα 8/11 στις 13.00 στο ΑΙ1

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/10 στις 15.00

Δύο χρόνια μετά την τελευταία γενική συνέλευση, η επίθεση που δεχόμαστε τόσο εμείς ως φοιτητές όσο και η κοινωνία συνολικά είναι πιο έντονη από ποτέ. Τα πανεπιστήμια ανοίγουν μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των φοιτητών, χωρίς δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους, με λεωφορεία και αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας του κράτους είναι τα δεκάδες κρούσματα που μετράμε σήμερα σε μια σειρά σχολών σε όλη τη χώρα. Μέσα σε αυτή την συνθήκη, το μέτρο της επίδειξης των πιστοποιητικών και των πάσο στις εισόδους είναι καθαρός εμπαιγμός, δεν έχει κανένα απολύτως υγειονομικό πρόσημο και ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Κεραμέως.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος, της οποίας γινόμαστε όλοι μάρτυρες καθημερινά εδώ και ενάμιση χρόνο, η αδιαφορία για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τα δεκάδες αντικοινωνικά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, σκιαγραφούν την κατάσταση μέσα στην οποία οφείλουμε να αγωνιστούμε και να δράσουμε στο σήμερα.

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που συντελείται τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να μας βρει όλους απέναντί της. Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, η καθιέρωση της Ε.Β.Ε, οι μειώσεις εισακτεών, η αστυνόμευση των πανεπιστημίων και τα face control στις εισόδους, έχουν όλα ως απώτερο στόχο τόσο τη δημιουργία ενός πανεπιστημίου που θα χωράει όλο και λιγότερους, ενός πανεπιστημίου στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο λίγοι και εκλεκτοί, όσο και τη μετατροπή του πανεπιστημίου σε έναν χώρο αποστειρωμένο, όπου η πολιτική ζύμωση και συζήτηση, η συλλογική δράση και ο αγώνας δεν θα έχουν καμία θέση.

Η επίθεση που δεχόμαστε εμείς, ως φοιτητές ιατρικής και μελλοντικοί νέοι γιατροί, είναι πιο έντονη από ποτέ. Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας και το "foundation year" που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του ΚΕ.Σ.Υ τις προηγούμενες ημέρες, έρχονται να προστεθούν στην ήδη υποβαθμισμένη προπτυχιακή μας εκπαίδευση, στα εξαντλητικά ωράρια και στους χαμηλούς μισθούς που αποτελούν μια κανονικότητα για αγροτικούς, ειδικευόμενους αλλά και για όλο το προσωπικό του Ε.Σ.Υ.

Μέσα σε όλη αυτή τη συνθήκη, σε λίγες ημέρες καλούμαστε να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του '73 δεν αποτελούσε μια εκδήλωση «εθνικής ομοψυχίας», ούτε συμμετείχαν σε αυτή δυνάμεις από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι κυρίαρχοι. Η εξέγερση είχε ξεκάθαρα ταξικά χαρακτηριστικά και ήρθε ως αποτέλεσμα της συσσωρευμένης οργής των φοιτητών και της κοινωνικής βάσης απέναντι στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τις ημέρες της εξέγερσης κυριαρχούσαν τα αντικαπιταλιστικά και αντικρατικά συνθήματα στον χώρο του Πολυτεχνείου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εξουσιαστές επιδιώκουν κάθε χρόνο να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να τη σβήσουν από τη συλλογική μνήμη. Γιατί το Πολυτεχνείο αποτελεί ένα σημείο σταθμό στην ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, δείχνει τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε στο σήμερα και καθιστά σαφές ότι οι εξεγέρσεις δεν είναι ουτοπία, αλλά αποτελούν μια υπαρκτή, ρεαλιστική και αναγκαία συνθήκη στον δρόμο προς την ελευθερία.

Απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, είναι αναγκαίο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε σε κάθε σχολή.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση για τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού πλαισίου ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ Ιατρικής, τη Δευτέρα 8/11 στις 13.00 στο ΑΙ1, προκειμένου να συζητήσουμε για:

  • την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τη σημασία της στο σήμερα.
  • την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τον νόμο Κεραμέως.
  • το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα μέτρα προστασίας.
  • την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας.
  • την επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • ζητήματα σχολής (εργαστήρια, κλινικές, ρόμπες, στηθοσκόπια)
  • το foundation year και τις πανελλαδικές εξετάσεις ειδικότητας
  • για όποιο άλλο ζήτημα θεωρεί ο καθένας και η καθεμία σημαντικό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 9/11, στις 15.00

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών - Τμήμα Ιατρικής

πηγή : https://eleftheriakosxhmapatras.wordpress.com…