Κυριακή 8 Μαίου 2022 στις 14.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους εργάτες της Cosco και συλλογή τροφίμων/οικ. ενίσχυση

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO

Όταν μιλάμε για το λιμάνι του Πειραιά, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στη διαφυγή προς τα νησιά για διακοπές ή για δουλειά, με κάποιο από τα πλοία της γραμμής. Για το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, ο Πειραιάς είναι το μέρος όπου θα ιδρώσουν περιμένοντας στην ουρά για να μπουν σε κάποιο καράβι, με το αμάξι, το μηχανάκι ή με τα πόδια, το μέρος που αργότερα θα ταυτίσουν με την ταλαιπωρία της επιστροφής. Πράγματι, ο Πειραιάς αποτελεί το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με την κίνηση κάθε έτος να κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων επιβατών. Παρότι όμως η επιβατική λειτουργία του λιμανιού είναι ορατή στα περισσότερα μάτια, δεν ισχύει το ίδιο για την άλλη βασική λειτουργία του: τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Δυτικά από τα επιβατικά πλοία, περνώντας το χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, στο σημείο όπου το Κερατσίνι συναντά το Πέραμα, βρίσκονται οι προβλήτες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (containers) Ι, ΙΙ και ΙΙΙ. Βάσει της συμφωνίας του 2009, το μεγαλύτερο μέρος της εκμετάλλευσης του λιμανιού (γενικά) και των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ (ειδικά) πέρασε στην κινεζική κρατική επιχείρηση COSCO, οι επενδύσεις της οποίας έφεραν το λιμάνι του Πειραιά στην 1η θέση στη Μεσόγειο, την 4 θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και 26η σε παγκόσμιο (7.200.000 TEUs το 2019). Τα αφεντικά του λιμανιού εκμεταλλεύονται την προνομιακή γεωγραφική θέση του, που συνδέει άμεσα τη Νότια Ευρώπη με τα λιμάνια της Άπω Ανατολής, ενώ στόχος για το παρόν της επενδυτικής δραστηριότητας στο λιμάνι είναι η δημιουργία κόμβου logistics με βελτίωση των υποδομών διασύνδεσης με τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα.

Πίσω από τη λάμψη των κερδών που φέρνει το λιμάνι, κρύβεται η άγρια εκμετάλλευση των λιμενεργατών και όλων των εργαζομένων που με τους κόπους τους γεμίζουν τις τσέπες των αφεντικών. Τις εργασίες στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού, συμφερόντων COSCO, στελέχωσαν κομμάτια του προλεταριάτου που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις γειτονιές του Πειραιά, τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας αλλά και την υπόλοιπη Αττική, αναζητώντας σταθερή δουλειά για να θρέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους μέσα στο περιβάλλον της ισοπέδωσης από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση. Δουλεύοντας σε συνθήκες εξάντλησης, με τη σωματική καταπόνηση και την απειλή ατυχήματος να είναι καθημερινότητα, το προλεταριάτο του λιμανιού ήρθε αντιμέτωπο με εργασιακές σχέσεις εχθρικές προς τα εργατικά συμφέροντα και την ταξική πάλη.

Οι λιμενεργάτες δημιούργησαν το 2014 το δικό τους σωματείο, την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.). Παρότι εξαρχής βρήκαν μπροστά τους τις απειλές και τους τραμπουκισμούς της εργοδοσίας και των μαφιόζων, που έφτασαν μέχρι το σημείο της βίας, προχώρησαν σε δυναμικές κινήσεις (στάσεις εργασίας, απεργίες, διαδηλώσεις και μοτοπορείες) υπεράσπισης και διεκδίκησης των εργατικών συμφερόντων και αναγκών. Από την άλλη η εργοδοσία, από κοινού με δίκτυα της μαφίας και του φασισμού στον Πειραιά και εκμεταλλευόμενη την ύπαρξη ρουφιάνων (μελλοντικών απεργοσπαστών) μέσα στην τάξη μας, δημιούργησε το «Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά», με σκοπό να εξασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη και την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι λιμενεργάτες στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά έχουν οξύνει τους αγώνες τους απέναντι στα αφεντικά και το κράτος. Μετά από τη φρικτή εργοδοτική δολοφονία του εργάτη Δημήτρη Δαγκλή στις 26/10/21, που βαφτίστηκε «εργατικό ατύχημα», ξέσπασαν απεργίες στο λιμάνι που απαίτησαν και εν τέλει κατέκτησαν τη λήψη περαιτέρω μέτρων ασφαλείας από την εργοδοσία. Η αρχικά αδιάλλακτη COSCO και η εργολαβική εταιρεία DPORT που απασχολεί την πλειοψηφία των εργαζομένων, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μπροστά στην οργή και την τόλμη του προλεταριάτου του λιμανιού, παραμένουν όμως ακάθεκτα αρνητικές απέναντι στα τωρινά αιτήματα του σωματείου: υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μονιμοποίηση όλου του προσωπικού,υπολογισμός και η καταβολή των ημερομησθίων νυχτερινής εργασίας και αργιών, ένταξη για όλους του εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και αυξήσεις στους μισθούς. Στις 28/4/22, ο εργάτης Παναγιώτης Πέττας έπεσε από ύψος 12 μέτρων ενώ δούλευε πάνω σε καράβι, καθώς αυτό είχε σάπια προστατευτικά κάγκελα τα οποία έσπασαν. Το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου τους οδήγησε τους λιμενεργάτες σε διεύρυνση των κινητοποιήσεων που είχαν ήδη καλεστεί ενόψει της Πρωτομαγιάς, καταλήγοντας σε 4ήμερη απεργία.

Το κράτος, όπως είναι φυσικό, διαρκώς στέκεται απέναντι στις κινήσεις του σωματείου, επιστρατεύοντας μπάτσους και ειδικές δυνάμεις για την προάσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ενώ το εργοδοτικό σωματείο υπό την προστασία των πρώτων οργάνωσετην απεργοσπασία με μισθωμένα πούλμαν που ξεκίνησαν από το Χαϊδάρι για να περάσουν τελικά μέσα από τα ΜΑΤ πηγαίνοντας για δουλειά. Ταυτόχρονα, οι μηχανισμοί αστικής δικαιοσύνης βγάζουν επανειλημμένα παράνομες τις απεργίες των λιμενεργατών, στρώνοντας το έδαφος για την καταστολή τους.

Το νέο κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της ταξικής πάλης στο λιμάνι του Πειραιά ήταν το «ραντεβού» του σωματείου με την εργοδοσία της COSCO και της DPORT και τους εμπλεκόμενους φορείς την Τρίτη 3/5. Τα αφεντικά δεσμεύτηκαν να απαντήσουν την Παρασκευή 6/5 στα δίκαια αιτήματα της ΕΝΕΔΕΠ.

Από την πλευρά μας, σαν κομμάτι του προλεταριάτου, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους αγώνες των λιμενεργατών για αξιοπρεπή και ασφαλή δουλειά, για τη συνολική ανατίμηση της τάξης μας μέχρι την ολική καταστροφή της μισθωτής σκλαβιάς. Σε μια συγκυρία όπου κράτος και κεφάλαιο μας θέλουν να δουλεύουμε στα κάθε λογής κάτεργα με όρους υποταγής, συναίνεσης και άγριας εκμετάλλευσης, με την καταστολή και την πατριαρχική βία να κυριαρχούν, να οργανώσουμε την αδιαλλαξία των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΜΠΑΤΣΟΙ,ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

κάλεσμα : Σημείο Μηδέν - Για την όξυνση του ταξικού πολέμου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87488/