Τρίτη 10 Μαίου 2022 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον αφανισμό της πλατείας Εξαρχείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Όχι στον αφανισμό της πλατείας Εξαρχείων από την κατασκευή σταθμού µετρό.

Να µπλοκάρουµε τα σχέδια του "εξευγενισμού" και της εκδίωξης των λαϊκών στρωμάτων από την περιοχή µας.

Τρίτη 10/05 στις 6:30 µ.µ. στη συµβολή οδών Κατεχάκη & Λεωφ. Μεσογείων (ρεύμα καθόδου)

κάλεσμα : Συντονιστικό δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87490/


Το Κράτος και το Μετρό

Ενώ το ΜΕΤΡΟ ήδη από τη δεκαετία του 60 ήταν η εναλλακτική επιλογή ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου ενάντια στις αυτοκινητοβιομηχανίες ενάντια στην άσφαλτο και ενάντια στη διαρκή παραγωγή νέφους και μόλυνσης, μετατρέπεται στα χέρια και στη διαχείριση του κράτους ένα μέσο καταστολής και πρόσληψης ισχύος του κράτους.

Και για του λόγου το αληθές το κράτος με σύμμαχο την εταιρία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχουν επιλέξει την πλατεία Εξαρχείων και όχι τα Εξάρχεια γενικά, να την χρησιμοποιήσουν για σταθμό εισόδου-εξόδου. Μοναδικός στόχος τους είναι να διαλύσουν την πλατεία Εξαρχείων σα δημόσιο χώρο σαν ιστορία και σαν προοπτική.

Το κλείσιμο της πλατείας για 8 χρόνια θα σημάνει τον αφανισμό της πλατείας για τη γενιά της δεκαετίας που έρχεται. Αυτό ακριβώς ελπίζουν και αυτός είναι ο στόχος τους. Να διακόψουν την συνέχεια της ζωής για μια ολόκληρη γενιά, μετατρέποντας την σε τεμαχισμένους ιδιώτες και ταυτόχρονα να επιφέρουν το θάνατο της ιστορίας που η ίδια η πλατεία σα δημόσιος χώρος παρήγαγε και παράγει. Όλα αυτά συνοδευόμενα με το καπιταλιστικό κερδοσκοπικό εξευγενισμό αυτό το αντίδωρο της διάλυσης της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της ζωής.

Τα Εξάρχεια έχουν ΜΕΤΡΟ και είναι 6¨λεπτά από Ομόνοια και 7¨λεπτά από το σταθμό της Πανεπιστημίου ενώ η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το κράτος αρνείται ακόμη και σταθμό στο κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Θέλουν την πλατεία Εξαρχείων και αυτό είναι το όραμα του κράτους και των αφεντικών.

Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με τους κατοίκους των Εξαρχείων και τις συλλογικότητες που αρνούνται το ΜΕΤΡΟ στην πλατεία και κατά συνέπεια την διάλυση κάθε τι συλλογικού και κοινού από την νεοφιλελεύθερη επέλαση.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

ΤΡΙΤΗ 10-05 Κατεχάκη και Μεσογείων 6.30μμ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας - AARG

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…