Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Περιβαλλοντικό camping. Απο/προς τα κινήματα

Περιβαλλοντικό camping
Για τους ανθρώπους σε κινήματα, για τα κινήματα
(και όχι μόνο)


Στις 22-25 Ιούλιου βρισκόμαστε στον Νέσσωνα για μια διαφορετική καλοκαιρινή δράση!

Η Γη, η φύση, η ανθρωπότητα βρίσκονται σε κρίση. Το σύστημα στο οποίο ζούμε έχει στο επίκεντρό του την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, εξαντλώντας τους πόρους του πλανήτη μας ενώ η κλιματική κατάρρευση είναι προ των πυλών. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι πρακτικές που ακολουθούνται σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενιών.

Η συσπείρωση και η ενδυνάμωση των αγώνων μας είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας. Μαζί χτίζουμε αλληλεγγύη, δυναμώνουμε τους αγώνες μας και δημιουργούμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζούμε.

Στόχος του camping είναι να γνωριστούμε και να (ξανα)βρεθούμε από κοντά, να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις για τους περιβαλλοντικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα άτομα που δίνουν μάχες για το περιβάλλον σε μικρά και μεγάλα κινήματα να ενδυναμωθούν μέσα από βιωματικά εργαστήρια αλλά και από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και είναι ανοιχτό σε προτάσεις για παρουσιάσεις, συζητήσεις, θέματα και πρακτικά εργαστήρια. Θα γίνει προσπάθεια να ενοποιηθούν οι παρεμφερείς προτάσεις κατόπιν συνεννόησης. Συμπληρώστε στη φόρμα συμμετοχής τις προτάσεις σας ή στείλτε στο periexvallontiexko_camp@exprotonmaexil.com

Θα προβλεφθεί αρκετός χρόνος για ελεύθερη συζήτηση, αλληλοενημέρωση και ζύμωση.

Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 10 Ιουλίου και μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας μέχρι 30 Ιουνίου.

Πού?
Με σκηνές, στο χώρο του Nesson Ecovillage και cob.gr (συνορεύουν μεταξύ τους)

Πληροφορίες για την πρόσβαση (είναι εφικτή με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα υπάρξουν συνεννοήσεις για αυτοκίνητα) θα υπάρξουν μόλις κλείσουν οι συμμετοχές.

Πότε?
Στις 22-25 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής
https://cryptpad.fr/form/#/2/form/view/9IcO6e…
ή, αν αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: periexvallontiexko_camp@exprotonmaexil.com

Έξοδα

Η διοργάνωση του κάμπ είναι μια συνδιοργανωτική προσπάθεια και η κάθε συλλογικότητα μπορεί να στηρίξει με όποιο ποσό θέλει την διοργάνωσή του. Στόχος μας είναι να μειωθεί το κόστος για το κάθε άτομο με σκοπό να μπορέσει να παρευρεθεί το καθένα, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Ως τώρα κάθε άτομο καλείται να καλύψει μονο τα μεταφορικά του έξοδα (προς και από τον χώρο του καμπ). Δεν απαιτείται κάποιο ποσό για συμμετοχή ή διαμονή. Το φαγητό θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά. Προτεινόμενη συνεισφορά : 10 ευρώ/μέρα για 3 γεύματα.

* Αν κάποιο άτομο έχει μεγάλη δυσκολία στο να καλύψει τα μεταφορικά του έξοδα, παρακαλούμε να το δηλώσει στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας συμμετοχής.

Ποι@ είμαστε και πώς μπορείς να βοηθήσεις

Το περιβαλλοντικό καμπ είναι μια συλλογική προσπάθεια που διοργανώνεται από περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες/κινήματα/συλλογικότητες/ομάδες και ατομικότητες. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται συνέλευση για την οργάνωση του καμπ. Επικοινωνήστε μαζί μας, εάν θέλετε να εμπλακείτε ενεργά στη διοργάνωση. periexvallontiexko_camp@exprotonmaexil.com

πηγή : https://fb.me/e/1t0c2ZoUv
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιουνίου 18h