Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 18.30

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις απεργούς & απολυμένους/ες της "Μαλαματίνας"

Κάτω τα χεριά από την απεργία στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Να παρθούν πίσω οι απολύσεις!

AtE-Logo

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα 3/10 στις 7πμ στην πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι και την Παρασκευή 7/10 στην συγκέντρωση στις 6.30μμ μπροστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας-Φιλίππου 43

Στις 28 Σεπτέμβρη, κατά την διάρκεια της απεργίας που συνεχίζεται από το καλοκαίρι, η εργοδοσία απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και της ΠΟΕΕΠ, Γιάννη Φραγγίδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη. Σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών της, απολύσεις εργαζομένων, τρομοκρατία με ΜΑΤ, συλλήψεις συνδικαλιστών κ.λπ. τώρα η εργοδοσία εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά τον κατάπτυστο αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη, απολύει εκδικητικά συνδικαλιστές. Οι δύο αυτοί εργαζόμενοι είναι οδηγοί, και αποδεικνύεται ότι προχωρά τα σχέδιά της κλείνοντας τμήματα και δίνοντάς τα σε εργολάβους, όπως το τμήμα της διανομής.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 3 Οκτώβρη (7πμ-11πμ), στον νομό Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Αυτή είναι η λεγόμενη μεταμνημονιακή πραγματικότητα που καθημερινά γίνεται για τους εργαζόμενους μια νέα χειρότερη κόλαση με την ακρίβεια και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σέρνεται πίσω από τις επιταγές των εργοδοτών. Έχει απονομιμοποιηθεί και θα κάνει τα πάντα για τους εργοδότες χωρίς να την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, με τη λαίλαπα της ακρίβειας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη», προσπαθώντας να διαλύσει κάθε εργατικό αγώνα, κάθε μορφή αντίστασης. Πρέπει ρίξουμε την άθλια αυτή την κυβέρνηση για να σωθούμε οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία.

Συνδικάτα, οργανώσεις και αγωνιστές να πάρουμε την πρωτοβουλία να γίνει πλατιά καμπάνια στην πόλη και στις γειτονιές για αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα με στόχο μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να φτάσει το μήνυμα του αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά για την οικονομική και ηθική στήριξη του, μέσα από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης! Με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να νικήσουμε στον δρόμο την εργοδοτική τρομοκρατία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους μπράβους της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωσή μας από την κυβέρνηση και του εργοδότες!

  • Έξω τα ΜΑΤ από την απεργία
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

blog: https://antepithesitonergazomenon.blogspot.co…

email: anteexpithesitexonergazoexmenon@gmexail.com

τηλ: 2310265730

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17804


1 2 3 4 5 6 7 8

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις απεργούς/ές και απολυμένους/ες στο εργοστάσιο της "Μαλαματίνα"

Παρασκευή 07/10 στις 18:30 συγκέντρωση στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Ε.Π.( Φιλίππου 43) και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των απεργών.

Ενάντια στην αστυνομική καταστολή, στα αφεντικά και στην εργοδοτική εκδικητικότητα.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5 6 7 8

Στήριξη της συγκέντρωσης του Σωματείου Εργαζομένων στην «Μαλαματίνα» // ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΣΕΡΕΤΕ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 01/10, καλεί σε στήριξη της συγκέντρωσης του Σωματείου Εργαζομένων στην «Μαλαματίνα», την Παρασκευή 07/10 στις 18:30, στα γραφεία του Σωματείου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, Φιλίππου 43.

Στεκόμαστε στο πλάι τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας

Απαιτούμε:

  • Παύση κάθε δίωξης
  • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να αυξηθούν οι μισθοί

Νίκη στην απεργία!

Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζόμενων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Email: unioexn.researexchers.thexess@gmaiexl.com

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2022/1…


1 2 3 4 5 6 7 8

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση του σωματείου της Μαλαματίνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Εδώ και παραπάνω από δύο μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των συναδέλφων τους, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και την αύξηση μισθών οι οποίοι είχαν υποστεί μείωση από την εργοδοσία του εργοστασίου στα πλαίσια της λεγόμενης «εξυγίανσης» της επιχείρησης. Είχαν προηγηθεί κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας από τους εργαζόμενους βάζοντας μπροστά τις συλλογικές τους διεκδικήσεις απέναντι στα αφεντικά της Μαλαματίνας.

Ως απάντηση, η εργοδοσία έβαλε μπροστά έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό και μαζί με την υποστήριξη του κράτους, το πρωί της Τετάρτης 31/08 διμοιρίες ΜΑΤ με χημικά και ξύλο επιτέθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο προκειμένου να εισέλθουν για πρώτη φορά οι απεργοσπάστες. Παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις, διώξεις και δικογραφίες, τους τραυματισμούς απεργών και αλληλέγγυων μέσα σε αυτό το κλίμα εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας όλου αυτού του διαστήματος (βλ. επίθεση της αστυνομίας την 17/08 με συλλήψεις και την τελευταία επίθεση με χρήση χημικών την Δευτέρα 3/10), οι απεργοί συνεχίζουν ακόμη την απεργία τους

Η στρατοπέδευση διμοιριών με κλούβες να φράζουν τις εισόδους του εργοστασίου επί 24ωρου βάσης προκειμένου να εισέρχεται το λεωφορείο με τους λιγοστούς απεργοσπάστες, η καταστολή των ΜΑΤ και η κατασκευή κατηγορητηρίων καταδεικνύουν ότι τα αφεντικά έχουν στο πλάι τους το κράτος, την κυβέρνηση και την αστυνομία. Η ωμή αυτή πραγματικότητα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής δεν είναι κάτι άγνωστο στους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο αυτού του κόσμου, τον οποίο καρπώνονται τα αφεντικά. Ωστόσο, αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι η πραγματική δύναμη των καταπιεσμένων όταν αγωνίζονται συλλογικά και από τα κάτω απέναντι στο σύστημα που παράγει την εκμετάλλευση και την υποδούλωση.

Η επίθεση αυτή της εργοδοσίας και του κράτους στους απεργούς της Μαλαματίνας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο όξυνσης μιας συνολικότερης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνική βάση και στις ζωές μας. Σκοπό έχει το τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και αγώνων που αναπτύσσονται, ώστε να επιβληθεί μία συνθήκη σιωπητηρίου, δηλαδή μιας αέναης και απρόσκοπτης εκμετάλλευσης από τα αφεντικά. Τα εργασιακά δικαιώματα χτυπιούνται συνεχώς, η ίδια η συνδικαλιστική δράση έχει μπει στο στόχαστρο καθώς επίσης και μία σειρά άλλων κατακτήσεων πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως είναι η περιστολή των διαδηλώσεων.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη εντάσσονται μία σειρά αναδιαρθρώσεων του κράτους σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων (λεηλασία της φύσης, εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, εργασιακές κατακτήσεις, δημόσιοι χώροι κ.α.). Κοινή συνισταμένη αποτελεί η αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας σε όλο το κοινωνικό πεδίο, προκειμένου να επιβληθεί η νέα αυτή «κανονικότητα» την οποία όλες οι κυβερνήσεις εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν, όντας στην ουσία το πολιτικό προσωπικό των αφεντικών, ντόπιων και μη. Ταυτόχρονα, οι διακρατικοί ανταγωνισμοί που παράγει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα έχει οδηγήσει σε επέκταση των πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των καταπιεσμένων, ενώ για τους πλέον απόκληρους -τους πρόσφυγες & μετανάστες- η θανατοπολιτική έχει εδραιωθεί ως εργαλείο του κράτους.

Έχει γίνει φανερό, ότι το χρεοκοπημένο οικονομικά, πολιτικά, ηθικά και αξιακά σύστημα εξουσίας δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα άλλο παρά θάνατο, υποδούλωση και περαιτέρω εκμετάλλευση στους καταπιεσμένους. Απέναντι σε αυτόν τον ζόφο, οφείλουμε να αντιτάξουμε την συλλογικοποίηση και τον οργανωμένο αγώνα. Βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μέσα στον αγώνα, δηλαδή χωρίς θεσμική διαμεσολάβηση η οποία στοχεύει στην άντληση πολιτικού κεφαλαίου για άλλους σκοπούς αλλά και στην εκτόνωση των αγώνων, εξασφαλίζουμε ότι οι αγώνες μας δεν υπονομεύονται και δεν γίνονται αντικείμενο παζαριού. Με οργάνωση στη βάση, από τα κάτω για τους από τα κάτω, πλάι πλάι να υψώσουμε αναχώματα απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας στις ζωές μας. Με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! Μόνος αγώνας που χάθηκε, είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Ως αναρχικοί και αναρχικές αλλά και ως εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, μαθητές στεκόμαστε στο πλάι των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνας και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον διαρκή αγώνα που δίνουν. Ο αγώνας των απεργών της Μαλαματίνας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης!

Απαιτούμε:

Παύση κάθε δίωξης

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους εργάτες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ

Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ, Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΦΙΛΙΠΠΟΥ 43)

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

malamatinaAfisa


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10 στις 18.30 μπροστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας-Φιλίππου 43

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».

----

Εδώ και 2 μήνες περίπου το σωματείο εργατoϋπαλλήλων της Μαλαματίνα έχει προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την απόλυση 15 συναδέλφων τους. Η εργοδοσία σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών της με απολύσεις, τραμπουκισμο, και συλλήψεις εργαζομένων, εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά τον αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη, απολύει εκ νέου εκδικητικά συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα στις 28 Σεπτέμβρη, απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΠΟΕΕΠ, και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών Β. Ελλάδας. Ενώ στις 17/8 κατά τη διαρκεια συγκέντρωση του σωματείου μπροστά στο εργοστάσιο -ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας- είχαν γίνει άλλες 2 σύλληψείς δύο απεργών - συνδικαλιστών. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα αφεντικά έχουν στο πλάι τους το κράτος, την κυβέρνηση και την αστυνομία.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια έντονη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο στα φτωχά και καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα. Μια επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής και πολυεπίπεδη που προσπαθεί να στερήσει από τον κόσμο της εργασίας κάθε προοπτική αντίστασης και παράλληλα να ξεριζώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κερδηθεί τους προηγούμενους δύο αιώνες από το εργατικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη η τωρινή ακροδεξιά κυβέρνηση έχει περάσει ένα μπαραζ καταστροφικών νομοσχεδίων (περιστολή των διαδηλώσεων, τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, εκπαιδευτικό νόμοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία) καθώς και το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τη συνδικαλιστική δράση.

Για εμάς μέσα σε αυτή τη συνθήκη είναι σημαντικό να οργανωθούν οι καταπιεσμένοι και οι εργαζόμενοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση από κράτος και κεφάλαιο που όλο και εντείνεται. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ταξική οργάνωση στη βάση και στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση των δομών αγώνα, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, τη συλλογικοποίηση. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τα νέα αντεργατικά μέτρα, τα εργοδοτικά εγκλήματα και τις δολοφονίες πρέπει να είναι διαρκής κι οργανωμένος συνδεδεμένος με άλλα μέτωπα αγώνα.

Εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Να σταθούμε στο πλάι των απεργών να δυναμώσουμε τον αγώνα τους και να αποδείξουμε ότι με συντονισμένο αγώνα και αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ θα νικήσουν. Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα, παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες απεργούς.

Επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους εργάτες

Ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στην βάση

Οκτώβρης 2022

https://www.facebook.com/Ελευθεριακή-Συνέλευσ…


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς στη Μαλαματίνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Πρίν απο περίπου επτά μήνες η "Μαλαματινα" περνά κάτω απο την "ομπρέλα" της "Mantis Group". Υπο αυτή τη νέα διοίκηση τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων έρχονται να εκμηδενιστούν, και οι αγώνες τους να κατασταλούν βίαια. Η νέα εργοδοσία προχωρά σε 15 απολύσεις, και επιβάλει καθεστώς εκβιασμού- τρομοκρατίας, στην προσπάθεια της να αναγκάσει τους εργαζομένους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Απολύει ακόμα, εργαζόμενους οι οποίοι είχαν προηγουμένως δεχτεί την μείωση των μισθών τους κατά 20% , στηρίζοντας την προσπάθεια της υποτιθέμενης διάσωσης της εταιρίας.

Απαντώντας στην εργοδοτική αυθαιρεσία, εδώ και δυο μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Μαλαματινας, στο Καλοχώρι, βρίσκονται σε απεργία, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων 15 συνάδελφων τους, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, και την αύξηση των μισθών μετά τις μειώσεις που είχαν υποστεί από την εργοδοσία στα πλαίσια της 'εξυγίανσης' της επιχείρησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εργοδοσία και κυβέρνηση θέτουν απέναντι στους απεργούς τις κατασταλτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναλάβει να βάζουν καθημερινά στο εργοστάσιο τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, που στήθηκε με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι προσελήφθησαν παράνομα, κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε μία από αυτές τις συγκεντρώσεις, κατά την επίθεση των ΜΑΤ, τραυματίζονται και συλλαμβάνονται ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και πρόεδρος της ένωσης εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών, και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας εργαζόμενων στα εμφιαλωμένα ποτά (Π.Ο.Ε.Ε.Π.). Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους για "παράνομη βία", αφήνονται ελεύθεροι. Και ερχόμαστε στο σήμερα. Η εταιρία όχι μόνο δεν έχει ανακαλέσει τις αρχικές απολύσεις αλλά προχωρά και σε νέες, εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων συνδικαλιστών. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων που είχε συλληφθεί, τώρα απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες, μαζί του και ο πρόεδρος του σωματείου πωλητών- οδηγών.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η αγαστή συνεργασία κράτους και κεφαλαίου γίνεται πασιφανής,
με τα ΜΑΤ να λειτουργούν ως προσωπικός στρατός της εταιρείας, και εγγυητής της απρόσκοπτης συνέχισης της κερδοφορίας της. Ένα ακόμα σημείο που καταφαίνεται μέσα από την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης είναι αυτό της δύναμης των οικογενειακών και ιδεολογικών δεσμών των καταπιεστών, με την σημερινή κυβέρνηση. Ο Α. Κρομμύδας, συνιδιοκτήτης της "Mantis Group" με τον αδερφό του Χαράλαμπο, τυγχάνει να είναι παράλληλα και γαμπρός του Κ. Σκρέκα, σημερινού υπουργού ανάπτυξης, και διάδοχο του Κ. Χατζηδάκη - δημιουργώντας ένα ακόμα σημείο επαφής των εξουσιαστών μας. Μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλεί αυτή η συγκυρία, όταν ο νεποτισμός, η παρεοκρατεία, και η ψευδαίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας έρχονται να συνθέσουν μια πρωτοφανή συγκέντρωση εξουσιών.

Παράλληλα, όταν η παραπάνω συνθήκη αυτοεκπληρώνεται, η δύναμη που προκύπτει έρχεται να ορίσει κάθε πυλώνα του κατά τ΄άλλα κράτους δικαίου. Με την πρόσληψη του απεργοσπαστικού προσωπικού, στο ίδιο νομικό πλαίσιο, όπου ο νόμος και η τάξη λειτουργούν ως ευαγγέλιο, οι έκνομες δράσεις των ολιγαρχών έρχονται να νομιμοποιηθούν επιλεκτικά και πρόσκαιρα.

Τα νομοσχέδια των τελευταίων ετών που συρρικνώνουν δικαιώματα και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση, επιχειρούν να απο-συλλογικοποιήσουν τους όρους αντίστασης (μέσα και έξω από την εργασία, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής), τεμαχίζοντας δεσμούς και σχετικοποιώντας τους όρους της εργασίας και όχι μόνο. Ξεχνούν, όμως, πως η κοινωνική βάση συνδέεται με δεσμούς παρά και πέρα από τις καπιταλιστικές διευθετήσεις της καθημερινότητας, διευθετήσεις που εισβάλλουν κάθετα και μονοσήμαντα στον βίο των ανθρώπων· αγνοούν, κράτος και κεφάλαιο, τη δύναμη που βρίσκεται στη συλλογικοποίηση των αντιστάσεών μας και πως η οργή που επισύρει η εντεινόμενη εξαθλίωση θα περάσει από πάνω τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στο δίκαιο αγώνα των απεργών της "Μαλαματίνα".
Απέναντι στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, απαντάμε με αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και καταπιεσμένων.

Όλοι/Όλες μαζί αγωνιζόμαστε για να βάλουμε φρένο στην καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα που εντείνει την επίθεση εναντίον της κοινωνικής βάσης, ρημάζοντας τις ζωές μας.

Να μην τους αφήσουμε. Ο αγώνας στη Μαλαματίνα μπορεί να είναι κερδοφόρος όπως ήταν οι αγώνες την Cosco στη E-Food και αλλού. Ο αγώνας των απεργών και των απολυμένων της Μαλαματίνας είναι αγώνας όλων μας και πρέπει να κερδηθεί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ 'ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ'
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΊΚΑΙΟ ΑΓΏΝΑ ΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10, 18:30, Φιλίππου 43

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30

@ekxsxoleio

Librexe12o@gmaexil.com


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς στη Μαλαματίνα

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η Μαλαματίνα είναι άλλη μια κλασική ιστορία αεριτζίδικου καπιταλισμού. Τον Μάρτιο του 2022 η Mantis Group, συνιδιοκτησίας του γαμπρού του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ανέλαβε την εταιρεία υποτίθεται στο πλαίσιο της "εξυγίανσης" μετά από πολλά χρόνια αβεβαιότητας αλλά κι αγώνων των εργαζομένων της για να συνεχίσει να λειτουργεί. Το 70% των χρεών που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη διοίκηση προς το δημόσιο και προς τρίτους πιστωτές... απλά διαγράφηκε (!), ενώ το υπόλοιπο 30% έγινε συμφωνία να αποπληρωθεί σε είκοσι χρόνια σε άτοκες δόσεις. Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται ρητά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας (με ονοματεπώνυμο και μισθό).

Οι κλασσικές ιστορίες ελληνικού καπιταλισμού όμως δεν σταματάν εδώ. Φάνηκε ότι η απληστία της Mantis Group δεν κορέστηκε με την σκανδαλώδη συμφωνία που έκλεισε για την Μαλαματίνα. Η νέα διοίκηση έδειξε πολύ γρήγορα ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι το τσάκισμα του σωματείου και η άνευ όρων εκμετάλλευση των εργατών. Αυτή τη στιγμή έχει απολύσει 17 άτομα, όλοι μέλη του σωματείου. Παράλληλα αρνείται την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας προτιμώντας να προσλαμβάνει στις θέσεις των απολυμένων εργάτες με τον βασικό μισθό και ατομικές συμβάσεις.

Οι αντεργατικές ενέργειες της διοίκησης ανάγκασαν το σωματείο στη Μαλαματίνα να προκηρύξει απεργία διαρκείας με αιτήματα την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογική σύμβασης εργασίας.

Το κράτος για ακόμη μια φορά ανέλαβε, μέσω της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας τον ρολο του μπράβου των καπιταλιστών. Οι προσπάθειες για περιφρούρηση της απεργίας από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει η εταιρεία έχουν καταλήξει πολλές φορές σε ξυλοδαρμούς και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ και σε διώξεις συνδικαλιστών εργατών.

Οι εργάτες της Μαλαματίνας όμως δεν είναι μόνοι. Στο πλευρό τους έχουν ταχθεί ενεργά πολλά σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις και μεμονωμένοι αλληλέγγυοι που αντιλαμβανόμαστε πως όταν χτυπάνε ένας από εμάς μας χτυπάνε όλους. Με περιφρουρήσεις της απεργίας έξω από την πύλη του εργοστασίου, συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκδηλώσεις, δράσεις αλλά και έμπρακτη στήριξη των απεργών η αλληλεγγύη είναι παρούσα και δυναμώνει τον αγώνα των απεργών.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργατών στη Μαλαματίνα. Δίνουμε πάντα βάρος στους αγώνες ενάντια σε απολύσεις, για την καταβολή δεδουλευμένων, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενάντια σε οποιαδήποτε αντισυνδικαλιστική ή αντεργατική πρακτική ή νόμο προωθώντας την εργατική αλληλεγγύη και τη σύνδεση των αγώνων. Γνωρίζουμε καλά πως η ενότητα στη δράση, η αλληλεγγύη, η οργάνωση στη βάση και η μαχητικότητα είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για τον δύσκολο αγώνα της εργατικής χειραφέτησης και της απελευθέρωσης από τη μισθωτή σκλαβιά.

• Ανάκληση των απολύσεων
• Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας
• Καμία δίωξη σε απεργούς & συνδικαλιστές
• Ενάντια σε κράτος, αφεντικά & απεργοσπάστες

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 18:30
στα γραφεία του σωματείου (Φιλίππου 43)

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση του σωματείου της Μαλαματίνας

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Από το ΑΠΘ μέχρι τη Μαλαματίνα, μόνος νόμος είναι το δίκιο του αγώνα.

Στην πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, το κράτος, το κεφάλαιο και οι εντολοδόχοι τους, οι πραγματικές και ριζοσπαστικές διεκδικήσεις και ο ανυποχώρητος αγώνας κρατάνε ζωντανό το νήμα της αντίστασης και της υπεράσπισης των κεκτημένων μας. Από τα κατεχόμενα εδάφη του ΑΠΘ με τις δυνάμεις καταστολής να είναι πλέον μέρα - νύχτα για να διαφυλάσσουν την πραγμάτωση του επιχειρηματικού πανεπιστημίου της αστυνομοκρατίας και των ταξικών φραγμών, μέχρι το εργοστάσιο στη ''Μαλαματίνα'', όπου και εκεί μπάτσοι καθημερινά διαφυλάσσουν τα συμφέροντα των αφεντικών, του Κρομμύδα και του Σκρέκα, λειτουργώντας ως το ένστολο κομμάτι των απεργοσπαστών, χτυπώντας και διώκοντας ταυτόχρονα τους απολυμένους εργάτες και απεργούς, οι αγώνες μας διαμορφώνουν αναχώματα και ρήξεις με την κανονικότητα που ο κρατικός μηχανισμός θέλει να επιβάλλει - του νόμου - της τάξης - και της υποταγής.

Τα μέσα αντίστασης και πάλης μας κοινά. Καθημερινές ανυποχώρητες διαδηλώσεις, μαχητικές διεκδικήσεις και περιφρουρήσεις είτε του ασύλου είτε της απεργίας. Με συλλογικά μέσα αντιπαραθέτουμε στον κόσμο της ρουφιανιάς και της δουλοπρέπειας, όπου όπως φαίνεται στα σχολεία και στις σχολές διδάσκεται άριστα, αφού το σύνολο των ρουφιάνων της ΟΠΠΙ, όπως και των καθαρμάτων απεργοσπαστών στη Μαλαματίνα είναι κάτω των 25 ετών, αντιπαραθέτουμε λοιπόν σε όλους αυτούς τον κόσμο της αξιοπρέπειας, όπου οι καταπιεσμένοι/ες και οι εκμεταλλευόμενοι/ες γνωρίζουμε πολύ καλά. Ως αναρχικοί/ες φοιτητές/τριες, που αύριο θα είμαστε εργάτες/τριες και απεργοί στεκόμαστε δίπλα σε όποιον αντιστέκεται και μάχεται, ενάντια στον κόσμο των αφεντικών, στην επέλαση της κρατικής τρομοκρατίας και των μαφιόζων του κεφαλαίου.

Οι αχάραγες συγκεντρώσεις, όπου το πρώτο φως της μέρας μας βρίσκει μπροστά στις δυνάμεις καταστολής να υπερασπιζόμαστε το δίκιο του αγώνα μας υπενθυμίζει πάντα πως ''το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή''.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ - ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΦΙΛΙΠΠΟΥ 43)

*η εκδήλωση και το μπαρ οικονομικής ενίσχυσης της Παρασκευής μεταφέρονται για την Τρίτη 11/10, στο ίδιο μέρος (αίθριο πολυτεχνείου)

quieta malamatina

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/970-thes-…