τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα Συλληφθέντα Συντρόφια της 01/03/18

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Μ.Ο.Δ.ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ 1/3/18 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12/2022 9 π.μ. Την Πέμπτη 1η Μάρτη 2018, μετά το τέλος αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής πορείας με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, που ξεπηδούσαν σε διάφορες γωνιές της χώρας εκείνο το διάστημα, σπέρνοντας λόγω και προτάγματα βαθιά ρατσιστικά και εθνικιστικά, ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας-δίψας, κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου. Από τις συγκρούσεις προκύπτουν 6 συλλήψεις.Ύστερα από αρκετή σωματική και λεκτική αστυνομική βία, και τέσσερις ημέρες στις άθλιες συνθήκες των κρατητηρίων της ΓΑΔΠ αφηνόμαστε ελεύθερα. Μας επιβάλλονται τα περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε συνάθροιση και συγκέντρωση πολιτικού χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια, της παρουσίας μας στο τμήμα δύο φορές το μήνα, και η καταβολή του ποσού των 7.000 ευρώ αθροιστικά. Η παρουσία μας στο τμήμα ισχύει μέχρι και σήμερα, αποτελώντας μια όχι και τόσο ευχάριστη ρουτίνα. Αναγκαζόμαστε διαρκώς να ερχόμαστε αντιμέτωπα με τις ειρωνείες, τα σκληρά βλέμματα, και εν γένει το μίσος των αρχών που φύσει εχθρεύονται όποια και όποιον δεν συμφωνεί με το μονοπώλιο της βίας που κατέχουν. Τέσσερα χρόνια μετά, στις 7/12/2022 εκδικάζεται η υπόθεση στο μεικτό ορκωτό κακουργηματοδικείο Καλαβρύτων. Οι κατηγορίες που μας βαραίνουν είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Μ.Ο.Δ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ 1/3/18 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12/2022 9 π.μ.

Σχετικά με τη σύλληψη και δυο λόγια για τη συγκυρία

Την Πέμπτη 1η Μάρτη 2018, μετά το τέλος αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής πορείας με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, που ξεπηδούσαν σε διάφορες γωνιές της χώρας εκείνο το διάστημα, σπέρνοντας λόγω και προτάγματα βαθιά ρατσιστικά και εθνικιστικά, ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας-δίψας, κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου. Από τις συγκρούσεις προκύπτουν 6 συλλήψεις.Ύστερα από αρκετή σωματική και λεκτική αστυνομική βία, και τέσσερις ημέρες στις άθλιες συνθήκες των κρατητηρίων της ΓΑΔΠ αφηνόμαστε ελεύθερα. Μας επιβάλλονται τα περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε συνάθροιση και συγκέντρωση πολιτικού χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια, της παρουσίας μας στο τμήμα δύο φορές το μήνα, και η καταβολή του ποσού των 7.000 ευρώ αθροιστικά. Η παρουσία μας στο τμήμα ισχύει μέχρι και σήμερα, αποτελώντας μια όχι και τόσο ευχάριστη ρουτίνα. Αναγκαζόμαστε διαρκώς να ερχόμαστε αντιμέτωπα με τις ειρωνείες, τα σκληρά βλέμματα, και εν γένει το μίσος των αρχών που φύσει εχθρεύονται όποια και όποιον δεν συμφωνεί με το μονοπώλιο της βίας που κατέχουν.

Τέσσερα χρόνια μετά, στις 7/12/2022 εκδικάζεται η υπόθεση στο μεικτό ορκωτό κακουργηματοδικείο Καλαβρύτων. Οι κατηγορίες που μας βαραίνουν είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι συνθήκες που βιώνουμε αυτό το διάστημα μας βρίσκουν όλες και όλους σε μια κατάσταση τρομερής και πολυεπίπεδης επισφάλειας.Το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς καθώς, πέρα από το ρεύμα, ακόμα και προιόντα βασικής ανάγκης δέχονται ανατιμήσεις. Το κράτος αναγκάζει ανθρώπους να πεθάνουν αβοήθητοι, καθώς το ιδιωτικό πλέον σύστημα υγείας, βάσει του πρόσφατου νομοσχεδίου, αποκλείει όσες και όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, από τις διάφορες παροχές στον τομέα της υγείας.Από την επίθεση των από τα πάνω δε θα μπορούσαν να λείπουν οι καταλήψεις και οι δημόσιοι χώροι. Όσον αφορά στις πρώτες, τον τελευταίο μόνο μήνα έχουμε βρεθεί απέναντι σε τρεις βιαίες εκκενώσεις αγωνιστικών κατειλλημένων χώρων (Προσφυγικά, Mundo Nuevo, Ντουγρού), με το κράτος να κάνει σαφές για άλλη μια φορά πως τα κομμάτια που αντιστέκονται πρέπει να εξοντωθούν και να απομονωθούν ως εσωτερικός εχθρός που πάει κόντρα στα συμφέροντα της κυριαρχίας. Ερχόμενα στους δημόσιους χώρους, τρανταχτό είναι το παράδειγμα εξευγενισμού και οι λαμαρίνες που "κοσμούν" την πλατεία Εξαρχείων. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής για την κατασκευή σταθμού μετρό. Μαζί με την άναπλαση του λόφου Στρέφη από την PRODEA, γίνονται ξεκάθαρες οι επιδιώξεις του δήμου Αθηναίων. Εκτοπισμός ντόπιων και μεταναστών για την δημιουργία τουριστικών θέρετρων. Ο κόσμος που αγωνίζεται για να παραμείνουν ελεύθερα τα Εξάρχεια και κάθε δημόσιος χώρος από ιδιώτες, μπάτσους και κάθε λογής σφετεριστή, βρίσκεται αντιμέτωπος με εκδηλώσεις ακραίας καταστολής. Οποιαδήποτε πορεία ή συγκέντρωση απαντάται από τα τσιράκια του κρατικού μηχανισμού με χρήση χημικών, ξύλο και συλλήψεις.

Η εξουσία διαχρονικά, έχει ανάγκη από φρουρούς. Ανθρώπους αναλώσιμους, που με το πρόσχημα της ασφάλειας των πολιτών, προστατεύουν τα συμφέροντα της με κάθε κόστος. Και το κόστος είναι η καταστολή όσων βρίσκονται από κάτω, όσων αναδεικνύουν τα μελανά της σημεία, όσων φανερώνουν πως αυτός ο κόσμος είναι δομημένος σε σαθρά θεμέλια, όσων μοχθούν για να παράξουν τον πλούτο που χρειάζεται η ίδια για την αναπαραγωγή και διατήρηση της.

Μην ξεχνάμε επίσης το όργιο καταστολής σε φεμινιστική συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην έμφυλη βία και τους βιασμούς στην πλατεία Εξαρχείων το καλοκαίρι αλλά και τον ξυλοδαρμό θηλυκότητας από τον στρατό κατοχής, εντός του εργοταξίου. Αλίμονο αν οι μπάτσοι, εκτός των άλλων, δεν ήταν και υπέρμαχοι της πατριαρχίας. Αυτό επιβεβαιώνεται και με τον μπάτσο-μαστροπό στην υπόθεση της Ηλιούπολης και τον βιασμό στο α.τ. Ομονοίας. Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούμε να τα δούμε ξέχωρα από την ευρύτερη ένταση της έμφυλης βίας. Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις με έμφυλο χαρακτήρα αποτελούν καθημερινές εικόνες στις ειδήσεις, την ώρα που σε αστυνομικά τμήματα και δικαστικές αίθουσες οι επιζώσες κακοποιούνται ξανά και ξανά, καλούμενες να αποδείξουν πως είναι αρκετά ηθικές, πως δεν προκάλεσαν, πως δεν ευθύνονται εν τέλει οι ίδιες για το γεγονός πως κάποιος αποφάσισε ότι το κορμί τους του ανήκει.

Την στιγμή λοιπόν που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι μπάτσοι βιαστές της 19χρόνης, εμείς δικαζόμαστε στις 7-12-2022 με κατηγορίες περί άσκησης βίας απέναντι σε αστυνομικούς και ένα σωρό άλλες ειρωνικές διατυπώσεις. Και είναι ειρωνικές καθώς η πραγματικότητα άλλα αποδεικνύει. Αποδεικνύει πως η αστυνομία ως κρατικό εκτελεστικό όργανο και στο όνομα του νόμου, όπως φαίνεται και από τα παραπάνω, έχει το ελεύθερο να ασκήσει όση βία δεν θα μπορέσει ποτέ καμία καταπιεσμένη και κανένας κολασμένος.

Από την πλευρά μας λοιπόν, ως άνθρωποι που μαχόμαστε για την ελευθερία, ως άτομα που υπερασπιζόμαστε τη ζωή, δεν μπορούμε παρά να προτάξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ όλων όσοι καταπιέζονται και βιώνουν την εκμετάλλευση καθημερινά, μεταξύ όλων όσοι αγωνίζονται. Μέχρι να ακουστούν, μέχρι να ξυπνήσουν και να ανασάνουν ελεύθερες.

Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση διαρκής, καθημερινή και αμφίδρομη πάνω στην οποία επιλέγουμε αξιακά να δομούμε τις σχέσεις μας. Σε ένα κόσμο που προτάσσει τον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό, την εσωτερίκευση της δυσκολίας και του πόνου, επιλέγουμε να σταθούμε μαζί, με αξιοπρέπεια, δυναμώνοντας διαρκώς τους δεσμούς μας, τροφοδοτώντας τους, αντλώντας δύναμη ο ένας από την άλλη, παλεύοντας με σθένος για μια ζωή χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση, εξουσία. Γι'αυτό τον λόγο καλούμε συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 9.00 στο Μ.Ο.Δ. Καλαβρύτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συλληφθείσες-εις

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622292/


1 2 3 4

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα Συλληφθέντα Συντρόφια της 01/03/18

Την Πέμπτη 1/3/2018 στην Πάτρα πραγματοποιείται μαζική αντιφασιστική-αντιεθνικιστική πορεία με αφορμή το "Μακεδονικό ζήτημα", στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί σπιθαμή γης σε φασίστες. Την ίδια περίοδο λαμβάνει χώρα η απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου με αίτημα τη μεταγωγή του. Μετά το πέρας της πορείας ξεσπάνε συγκρούσεις στο κέντρο της Πάτρας με τις δυνάμεις καταστολής σε αλληλεγγύη με τον σύντροφο. Οι μπάτσοι συλλαμβάνουν 6 άτομα, τα οποία ύστερα από αρκετή σωματική και λεκτική αστυνομική βία, και τέσσερις ημέρες στις άθλιες συνθήκες των κρατητηρίων της ΓΑΔΠ αφήνονται ελεύθερα. Όμως, φορτώνονται με βαρύτητες κατηγορίες (2 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα), με εγγυήσεις 7000 ευρώ και με περιοριστικούς όρους: παρουσία 2 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση συμμετοχής σε συναθροίσεις και διαδηλώσεις.

Η κρατική στρατηγική της δικαστικής ομηρίας και της οικονομικής αφαίμαξης δεν αποτελεί κάτι νέο για μας. Η πάγια τακτική της σύλληψης αγωνιστριών/ών, δημιουργίας φορτωμένου κατηγορητηρίου και απαίτησης ογκωδών εγγυήσεων είναι μια κατασταλτική μεθόδευση που αποσκοπεί στον πρακτικό περιορισμό της παρουσίας όσων επιλέγουν να αντιμάχονται το υπάρχον, σε κινηματικές διαδικασίες, μέσω του συνεχούς φόβου του εγκλεισμού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις εισαγγελικές προσταγές. Στόχος του κράτους να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει κεφάλι όποιον αντιτίθεται στις βίαιες προσταγές του. Ξέρουμε πολύ καλά πως προκειμένου να καταστείλει κάθε μορφή αντίστασης χρησιμοποιεί τους μπάτσους και κάθε μορφή βίας, ενώ προκειμένου να ποινικοποιήσει οποιαδήποτε αντίσταση χρησιμοποιεί τα δικαστήρια ως μέτρο επιβολής των νόμων του και της τάξης του.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως κανένα συντρόφι δε βρίσκεται μόνο στα χέρια του κράτους. Άλλωστε, η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων είναι ίσως το βασικότερο εργαλείο δόμησης σχέσεων που έχουμε, είναι αυτή που μεταφέρει τη σπίθα της αντίστασης και της εξέγερσης από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και πάλι πίσω. Στον αγώνα για ελευθερία και ζωή, στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη, ισότιμα και πέρα από κάθε διαχωρισμό, απέναντι στο γκλοπ του μπάτσου και την πένα του δικαστή. Στις φωνές των ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις του υπουργείου προστασίας του πολίτη που μιλούν για σκηνές τυφλής βίας ενός όχλου που διεκδικεί μονάχα το δικαίωμα να σπάει και να καίει, απαντάμε πως η κοινωνική και ταξική αντι-βία ήταν, είναι, και θα είναι, πέρα από δίκαιη, απαραίτητη για την κοινωνική απελευθέρωση.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 09:00 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

κάθε Δευτέρα στις 19:00

στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

asapexatras@esexpiv.net / asapatras.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89454/


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μ.Ο.Δ Καλαβρύτων

κάλεσμα : Προλέτ Accion

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα, την Τετάρτη 7/12/2022 στις 9πμ στο Μ.Ο.Δ Καλαβρύτων.

Την 1/3/2018 πραγματοποιείται αντεθνικιστική - αντιφασιστική πορεία στην Πάτρα, κάνοντας ξεκάθαρο πως η εξ αφορμής του Μακεδονικού επιχειρούμενη συσπείρωση του εθνικιστικού εσμού και η δημόσια παρουσία των φασιστοπατριωτών στην πόλη δεν θα γίνουν ανεκτές. Μετά το τέλος της πορείας, λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Ντίνο Γιαγτζόγλου, και συλλαμβάνονται 6 άτομα με κακουργηματικές και πλημελληματικές κατηγορίες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα, την Τετάρτη 7/12/2022 στις 9πμ στο Μ.Ο.Δ Καλαβρύτων.

Καμία μόνη, κανείς μόνος απέναντι στην κρατική καταστολή.

Αλληλεγγύη στις συλληφθείσες


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΣΕΣ/ΕΝΤΑ που δικάζονται στις 7/12 στο Μ.Ο.Δ. Καλαβρύτων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΊΣΕΣ/ΕΝΤΑ που δικάζονται στις 7/12 στο Μ.Ο.Δ. Καλαβρύτων

Την Πέμπτη 1η Μάρτη 2018, μετά το τέλος αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής πορείας ως απάντηση στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia και τα εθνικιστικά/φασιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας-δίψας, κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν από την αστυνομία 6 συλλήψεις.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕIΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

πηγή : https://ipposd.org/2022/12/06/αλληλεγγυη-στισ…