Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.00

Θερινή Προβολή: 13th

Θερινή Προβολή: 13th

Με αυτό το επίκαιρο ντοκιμαντέρ και με αφορμή την πανεθνική απεργία των εργαζόμενων κρατούμενων στις ΗΠΑ που ξεκίνησε 21/8 και θα λήξει 9/9 (που συμπίπτει με την επέτειο της εξέγερσης της φυλακής Άτικα το 1971), ανοίγει η αυλαία της 3ης σεζόν για το στέκι π! Θα ακολουθήσει κουβέντα μετά το τέλος της ταινίας.
Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8.00 με μπίρες, φαγητό, σνακς, παγωτά, ανταλλακτικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο, πολιτικά έντυπα. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη.
Υπόθεση: Ο τίτλος αναφέρεται στη 13η τροποποίηση του συντάγματος των Η.Π.Α., που αναφέρει «ούτε η δουλεία, ούτε η ακούσια υπηρεσία, εκτός κι αν ασκείται ως ποινή του εγκλήματος εκ του οποίου ο συμβαλλόμενος θα πρέπει να έχει καταδικαστεί δεόντως, δεν πρέπει να υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες». Η επέκταση της εξαίρεσης εσωκλείει τον τρόμο της μαζικής ποινικοποίησης και την επέκταση της βιομηχανίας των φυλακών στις ΗΠΑ. Με μίξη αρχειακού υλικού και μαρτυρίες από ακτιβιστές, πολιτικούς και ιστορικούς, αλλά κι εσώκλειστους άντρες και γυναίκες, το ντοκιμαντέρ αποπειράται να κάνει μια ιστορική σύνθεση πάνω στο ζήτημα.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2018/09/13th.html