Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στις 20.30

Θερινή Προβολή (στη μνήμη του Ζακ): MILK

Με αφορμή τη φρικτή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια, αφιερώνουμε αυτή την κινηματογραφική βραδιά μας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Με το αριστούργημα του Gus Van Sant να συμπληρώνει μια δεκαετία μετά την πρεμιέρα της και να είναι δραματικά επίκαιρο.
Νο ticket cinema στο στέκι π στα Κάτω Πατήσια. Η είσοδος απαγορεύεται ρητά σε ρατσιστές και ομοφοβικούς...
Θα ακολουθήσει αναλυτική συζήτηση για τα γεγονότα, πως και γιατί φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο ομοφοβίας και ρατσισμού ως κοινωνία, πως παρουσιάστηκαν από τα καθεστωτικά μίντια, πως αντέδρασε το κίνημα, τι τρόπους αντιμετώπισης σκεφτόμαστε κλπ.

1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο
Υπόθεση: Ο Χάρβεϊ Μιλκ ήταν ένας ακτιβιστής πολιτικός, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Καλιφόρνια. Έχοντας κουραστεί να κρύβεται, ο Χάρβεϊ παρατάει την υψηλόμισθη δουλειά του στη Γουόλ Στριτ και πηγαίνει στην περιοχή Castro του Σαν Φρανσίσκο για να μείνει με τον εραστή του, Σκοτ. Εκεί, το φωτογραφείο που διατηρεί θα γίνει το σημείο συνάντησης αρκετών ανθρώπων της κοινότητας, που αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλο μέρος να συγκεντρώνονται, όντας στερημένοι των πολιτικών τους δικαιωμάτων από τη στενόμυαλη και συντηρητική κοινωνία. Ο Χάρβεϊ γίνεται η φωνή αυτής της σιωπηλής μειοψηφίας, αποκτώντας μάλιστα φανατικούς υποστηρικτές. Το 1978 όμως θα έχει άδοξο τέλος, αφού θα δολοφονηθεί μαζί με τον δήμαρχο της πόλης από έναν άλλο δημοτικό σύμβουλο, τον Νταν Γουάιτ.
Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με μπίρες/ποτά, φρεσκο σπιτικο φαγητό, ποπ κορν, ανταλλακτικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη.

3 άτομα, πλήθος

πηγή : https://www.facebook.com/events/2801199392655…
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Οκτώβριος 13h