Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στις 18.00

Μικροφωνική

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

10 χρόνια κατάληψη Libertatia ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό

«Η συνειδητή επιλογή της κατάληψης ως πράξης έρχεται ως απόρροια της έμπρακτης άρνησής μας να υποκύψουμε στον εκβιασμό του ενοικίου. Οι βάσεις που θέτουμε για τη δημιουργία στηρίζονται στην ισότητα και την αντί-ιεραρχία. Δημιουργούμε ένα μέρος ανοιχτό για όλους όσους συνειδητά αγωνίζονται ή θέλουν να αγωνιστούν για την ανατροπή ενός κοινωνικού μοντέλου οργάνωσης που βασίζεται στην εκμετάλλευση. Η κατάληψη LIBERTATIA ως στόχο έχει να εντείνει την αντίσταση-επίθεση σε κράτος, εξουσία, καπιταλισμό και κάθε είδους φασισμό με τελικό σκοπό την απελευθέρωση φύσης και ανθρώπου από την εκμετάλλευση.»

(από την 1η μπροσούρα, «η ανάγκη της στέγασης και η λύση της κατάληψης ως μέσο επαναστατικής πράξης», 2008)

Λίγα λόγια για την πορεία της ανοικοδόμησης

Τον Ιανουάριο του 2018 η κατάληψη libertatia δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασίστες κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό της εμπρησμό. Απόφαση της συνέλευσης από την πρώτη στιγμή ήταν η ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου κτιρίου και η παραμονή μας στο χώρο. Έχουν περάσει 8 μήνες και το πλάνο της ανοικοδόμησης προχωράει. Παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε δεν κάναμε πίσω και οι δουλειές συνεχίζονται. Όπως είχαμε πει αρχικά, στόχος είναι να επισκευαστεί πρώτα ένα μικρότερο κτίριο που δεν επηρεάστηκε από τον εμπρησμό, με σκοπό να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παρουσία μας μέσα στο χώρο και στην συνέχεια να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του καμμένου κτιρίου. Αυτή τη στιγμή τελειώνουν οι δουλειές στο πρώτο κτίριο, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα που προκύπτουν από τη μη χρήση του για δεκαετίες (υγρασία, προβλήματα στη σκεπή και τα πατώματα κτλ) και μέσα στο μήνα θα είμαστε και πάλι μέσα. Μέσα στο διάστημα των 8 αυτών μηνών ήταν σημαντική η βοήθεια των ατόμων της συνέλευσης αλληλεγγύης, η αλληλεγγύη των συντρόφων/ισσών και των δομών πανελλαδικά και πανευρωπαικά, καθώς και η αμέριστη στήριξη των γειτόνων που ήταν εκεί κάθε ώρα που χρειαζόμασταν τη βοήθειά τους. Παίρνοντας αυτήν την απόφαση ξέραμε ότι οι δυσκολίες θα ήταν πολλές, όμως με όπλο μας τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια.

Για τη συνέχεια της δομής

Η πλήρης επαναλειτουργία της κατάληψης θέλουμε να πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο ανοικτό για τον κόσμο του αγώνα με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της ισότητας, της αντι-ιεραρχίας, του αντισεξισμού και του αντιφασισμού για να λειτουργήσει ως μια δομή αγώνα ενάντια στο υπάρχον, προωθώντας την μάχη ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό μέχρι την πλήρη καταστροφή τους. Σκόπος μας είναι από εδώ και περά η φιλοξενία ομάδων και δομών μέσα στο χώρο της κατάληψης και η δημιουργία μιας διαχειριστικής συνέλευσης που θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του χώρου. Καθώς το χτύπημα στη libertatia ήταν χτύπημα σε όλο το κίνημα και σε όσους-ες αντιστέκονται, είναι σημαντικό η επαναλειτουργία της κατάληψης να αγκαλιαστεί από όλους αυτούς και αυτές που είδαν μια δομή αγώνα να καίγεται, όμως δεν τα παράτησαν, δεν λύγισαν, αλλά έδειξαν την αλληλεγγύη τους και στάθηκαν δίπλα μας όλους αυτούς τους μήνες. Παράλληλα, η συνέλευση αλληλεγγύης θα συνεχίσει τη λειτουργία της, αποτελώντας ζωτικό κομμάτι αυτού του χώρου με τον ίδιο στόχο που έβαλε από την αρχή, δηλαδή την ανοικοδόμηση της κατάληψης και την αλληλεγγύη σε αυτήν μέσα από την πολιτική της υπεράσπιση. Γνωρίζουμε πολύ καλά οτι το έργο της ανοικοδόμησης είναι μεγάλο και δύσκολο αυτό όμως δεν πρέπει να εμποδίζει την προσπάθειά μας, αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να κερδίσουμε. Κι αν η μάχη ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο φαντάζει δύσκολη, η συμμετοχή όλο και περισσότερων συντροφισσών και συντρόφων σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα μας δείχνει το αντίθετο. Έτσι, λοιπόν, θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί με όποιον και όποια θεωρεί τον εαυτό του κομμάτι αυτού του αγώνα και θέλει να αντισταθούμε μαζί απέναντι στην καθημερινή βαρβαρότητα. Να χτίσουμε τις δικές μας δομές αντίστασης και συλλογικοποίησης. Ξεκινώντας από το χτίσιμο ενός δικού μας κτιρίου, μιας δικής μας δομής, προετοιμάζουμε το έδαφος για το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας.

Η LIBERTATIA ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 16/10 ΣΤΙΣ 18.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ TΕΤΑΡΤΗ 17/10 ΣΤΙΣ 17.00

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2018/10/b…