Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 9.00 πμ

Εφετειο Κ. Γιαγτζογλου [συλληψη στην απεργιακη διαδηλωση 11ης μαϊου 2011]

Την Τετάρτη 17/10/2018, στο Εφετείο (Λουκάρεως, 2ος όροφος, αίθουσα Δ80Ε), θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η σύλληψη του Ντίνου Γιαγτζόγλου στις 11/5/2011 σε αντιμνημονιακή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, που είχε αιματοκυλιστεί από τους μπάτσους. Η πρωτόδικη απόφαση των δικαστών που δεν άφησαν καν τον σύντροφο να "απολογηθεί" ήταν ποινή 18 μηνών φυλάκισης με 3ετή αναστολή. Σε αυτό το εφετείο, ο στόχος δεν είναι να "πέσει" μια αδιάφορη ποινή πλημμελημάτων, που επιβλήθηκε εντελώς καταχρηστικά, αλλά να θυμηθούμε και να θυμίσουμε όλα όσα ζήσαμε εκείνες τις ημέρες...

5 μέρες μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου μέτρων λιτότητας του πρώτου μνημονίου για την εξοικονόμηση 30 δισεκετομμυρίων ευρώ, η κυβέρνηση Παπανδρέου θέλησε να περάσει το τρομοκρατικό μήνυμα της μνημονιακής πολιτικής του Ελληνικού Κράτους "τσακίζοντας ό,τι κινείται" με όρους μελλοντικής προειδοποίησης προς ΟΛΟΥΣ τους διαδηλωτές.

Πρόκειται για την πορεία στην οποία οι μπάτσοι περισυνέλεξαν αντικείμενα των διαδηλωτών από το δρόμο, που έτρεχαν να σωθούν από τον κατασταλτικό οδοστρωτήρα, και ισχυρίζονται ότι ταυτοποίησαν DNA του "αποστολέα των τρομοφακέλων" που εστάλησαν την Άνοιξη του 2017 σε ευρωπαίους αξιωματούχους και τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Με βάση αυτή την υποτιθέμενη ταυτοποίηση εκδόθηκε ακριβώς 1 χρόνο πριν και το ένταλμα της μετέπειτα σύλληψης του Ντίνου τον Οκτώβριο του 2017.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76825/