Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση

13112018 efeteio

Αντιφασιστική συγκέντρωση 13 Νοέμβρη 10πμ, Εφετείο Αθήνας, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ποτέ ξανά χούντα, ποτέ ξανά φασισμός!

Να επιταχυνθεί ο ρυθμός της δίκης της ΧΑ

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί

Σαρανταπέντε χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών, οι νεοναζί νοσταλγοί της προκαλούν βάναυσα τις δημοκρατικές ευαισθησίες όλων. Έφτασαν μέσα από το βήμα της Βουλής, δια στόματος του Μπαρμπαρούση, τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής να καλούν τη στρατιωτική ηγεσία για πραξικόπημα.

Η θέση όλων των νεοναζί είναι να πάνε στη φυλακή και γι αυτό στεκόμαστε στο πλευρό της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ζητάει την επιτάχυνση των ρυθμών της ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Η δίκη ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 και το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της αποδεικτικής διαδικασίας έχει τελειώσει: οι μάρτυρες κατηγορίας των πραγματικών περιστατικών έχουν καταθέσει, η ανάγνωση εγγράφων και οπτικοακουστικού υλικού τελείωσε. Ακολουθούν 230 μάρτυρες υπεράσπισης και μετά η κλήση των κατηγορούμενων σε απολογία. Όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σαφώς μικρότερο κομμάτι της δίκης.

Στηρίζουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής:

1. Εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις. Απο 8-10 τους τελευταίο διάστημα μπορούν να γίνουν 15 το μήνα.

2. Να γίνονται στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό,

3.Να δοθεί η δυνατότητα αποκλειστικής απασχόλησης των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα

4. Να διατεθούν όλα τα τεχνικά μέσα για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.

Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων θα σημάνει ότι θα φτάσουν επιτέλους σύντομα να απολογούνται ο Μιχαλολιάκος και η παρέα των 68 υπόδικων νεοναζί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τις επιθέσεις, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών, τις επιθέσεις, τα μαχαιρώματα και τα πογκρόμ κατά εκατοντάδων μεταναστών. Γι αυτό άλλωστε και οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής κωλυσιεργούν δίνοντας εκατοντάδες άσχετες επερωτήσεις των υπόδικων βουλευτών για να ροκανίζουν τον χρόνο και να φτάσουν στις επόμενες εκλογές χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των απολογιών.

Το αντιφασιστικό κίνημα, με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2013 μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα επέβαλε το σπάσιμο της ασυλίας της Χρυσής Αυγής και την παραπομπή σε δίκη των νεοναζί.

Έχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε περιθώρια να πέσουν οι νεοναζί στα μαλακά και για αυτό κλιμακώνουμε τις μάχες στις γειτονιές για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα μέχρι τα κεντρικά στη Μεσογείων. Η μεγαλειώδης αντιφασιστική διαδήλωση με τις 240.000 στους δρόμους του Βερολίνου που απαίτησε ανοιχτά σύνορα έδειξε ότι η δύναμη αυτή υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Από τώρα το αντιφασιστικό κίνημα έχει βάλει σαν στόχο να τσακίσει την προσπάθεια των Λεπέν, Σαλβίνι και Μιχαλολιάκου να στρέψουν την οργή προς μίσος κατά των μεταναστών. Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 16 Μάρτη 2019 θα είναι σταθμός για να έχουν την κατάληξη του Ζεεχόφερ της Βαυαρίας όλοι οι ακροδεξιοί και φασίστες στην Ευρώπη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες να δώσουν παρών στην αντιφασιστική κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη και να την εντάξουν στις μέρες μνήμης και τιμής των 45 ετών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/24…


1 2 3

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

Για άλλη μία φορά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας έδωσε κάλυψη στη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταψηφίζοντας αντιφασιστικό ψήφισμα καταγγελίας της χρυσαυγίτικης επίθεσης που δέχτηκε ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στις 15 Σεπτέμβρη στα καραβάκια στο Πέραμα.

Το ψήφισμα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/10 ο Ανίκητος Μακραίνογλου, από την παράταξη ΝΑΥΜΑΧΗΑ, μετά από πρόταση της ΕΠΑΣ και υπερψηφίστηκε από τη Μαρία Παπαελευθερίου Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Νάννου και η παράταξή της, εκτός του ότι δε δέχτηκαν να καταδικάσουν την επίθεση της Χρυσής Αυγής, προσπάθησαν στην ουσία να δώσουν πολιτική κάλυψη στην εγκληματική της δράση με το γνωστό επιχείρημα "καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται", βάζοντας στην ίδια ζυγαριά την επίθεση στο Βαγγέλη Παπαμιχαήλ με τη δολοφονία του Κατσίφα στην ... Αλβανία! Μάλιστα η πρόεδρος του ΔΣ Μπινιάρη τόλμησε να ρωτήσει αν έχει βγει επίσημο πόρισμα της αστυνομίας, υπονοώντας ότι έγινε για προσωπικούς λόγους, ενώ ο αντιδήμαρχος Χατζής δήλωσε εδώ είναι Σαλαμίνα...(εννοώντας εδώ είμαστε ακροδεξιοί). Την ίδια στάση κράτησε και η παράταξη του Τσαβαρή (μείζονα αντιπολίτευση) που κατέθεσε πρόταση -ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στο Β. Παπαμιχαήλ μαζί με τον Κατσιφά.

Είναι τεράστια πρόκληση παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας να δίνει κάλυψη στην εγκληματική δράση των νοσταλγών της Χούντας, του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος. Αυτή η απόφαση στρέφεται απέναντι στην τεράστια πλειοψηφία του κόσμου που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όσες πλάτες και αν διαθέτουν οι Χρυσαυγίτες στο Δήμο Σαλαμίνας σύντομα θα φτάσουν, να απολογούνται για όλες τις επιθέσεις τους, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών, τις επιθέσεις, τα μαχαιρώματα και τα πογκρόμ κατά εκατοντάδων μεταναστών.

Έχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε περιθώρια να πέσουν στα μαλακά και για αυτό κλιμακώνουμε τις μάχες σε κάθε γειτονιά. Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε Σαλαμίνα και Πέραμα, να καταδικαστεί όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής και όσοι τους στηρίζουν. Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια της Β' Πειραιά, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες που έδωσαν μαζικό παρόν στις 20 Οκτώβρη στο Πέραμα σε:

*Ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στις 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Περάματος (Νεωρίων και Φωκίωνος 3 πλ. Ηρώων).

*Συγκέντρωση στις 13 Νοέμβρη στις 10πμ έξω από το Εφετείο της Αθήνας απαιτώντας από την κυβέρνηση την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΕΠΑΣ)

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…


1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 13 Νοέμβρη στις 10 πμ στο Εφετείο (Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 13 Νοέμβρη στις 10 πμ στο Εφετείο (Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 13 Νοέμβρη στις 10 πμ στο Εφετείο (Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) για την επιτάχυνση της δίκης της ΧΑ ώστε αυτή να ολοκληρωθεί και να πάνε στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι.

Είναι πρόκληση πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί δολοφόνοι και η ηγεσία τους να παραμένουν ελεύθεροι για να συνεχίζουν να οργανώνουν επιθέσεις και να χύνουν ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο προκαλώντας τις δημοκρατικές ευαισθησίες όλων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τα αιτήματα των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής για την επιτάχυνση της δίκης και την αποκλειστική διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου μόνο στο Εφετείο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τους αργούς ρυθμούς της δίκης. Μόνο η δυναμική παρέμβαση και κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να την αναγκάσει να υιοθετήσει τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής ώστε να σταματήσει η καθυστέρηση, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπουν στην φυλακή οι φυσικοί και ηθικοί νεοναζί δολοφόνοι της ΧΑ.

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ : ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5069