Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στις 20.30

Προβολή (μάλλον θερινή!): Αιώνιος Δρόμος

Ένα Φινλανδικό ιστορικό δράμα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα εξετάζει μια άγνωστη για πολλούς ιστορία: Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι εργάτες από τις ΗΠΑ μετά το κραχ του 1929 (και το γκρέμισμα του καπιταλιστικού "παραδείσου") θα μετανάστευαν στην ΕΣΣΔ; Και όμως συνέβη. Μόνο τους οκτώ πρώτους μήνες του 1931, το Αμτρογκ - το Σοβιετικό πρακτορείο εργασίας με έδρα τη Νέα Υόρκη- έλαβε περισσότερες από 100.000 αιτήσεις πολιτών να μεταναστεύσουν στην ΕΣΣΔ! Τι διεκδικούσαν όλοι αυτοί; Τις μόλις 6.000 θέσεις εργασίας που πρόσφεραν οι Σοβιετικοί για ειδικευμένους μηχανικούς. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες δεν επέστρεψαν ποτέ. Επεσαν θύματα της σταλινικής τρομοκρατίας.
Θα ακολουθήσει κουβέντα μετά την ολοκλήρωση της ταινίας.

2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, σύννεφο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Υπόθεση: Μια νύχτα το καλοκαίρι του 1930, ακροδεξιοί εθνικιστές της Φινλανδίας απαγάγουν βίαια τον Ketola από το σπίτι του. Χτυπημένος και αναγκασμένος να περπατήσει τον Αιώνιο Δρόμο προς τη Σοβιετική Ένωση, ενώ το μοναδικό όνειρό του είναι να επιστρέψει στην οικογένειά του. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με μπίρες/ποτά, φαγητό, ποπ κορν, χαριστικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για the eternal road poster

πηγή : https://www.facebook.com/events/4880060483667…
πηγή : email που λάβαμε στις 29 Οκτώβριος 11h