Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της ελληνοαμερικανικής ένωσης

7 Νοέμβρη 2018 δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι 22 συλληφθέντες από την κατάληψη στην ελληνοαμερικανικη ένωση το Σεπτέμβρη του '16. Η κατάληψη είχε πραγματοποιήθεί ως κίνηση αλληλεγγύης στον μαζικό αγώνα των κρατουμένων στις αμερικάνικες φυλακές ενάντια στη σκλαβιά και ήταν μία από πολλές δράσεις αλληλεγγύης που είχαν γίνει τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και διεθνώς.

Ο αγώνας των κρατουμένων στις αμερικάνικες φυλακές συνεχίζεται μέχρι και σήμερα παρά τη βάναυση καταστολή που εξαπολύει το κράτος εκδικητικά. Πολλοί από τους φυλακισμένους οργανωτές των μαζικών κινητοποιήσεων βρίσκονται ακόμη και σημερα σε πολύμηνη απομόνωση. Κλείσιμο (lock downs) φυλακών, αυθαίρετη αναστολή των επισκεπτηρίων, μεταγωγές κ.α. είναι οι συνήθεις πρακτικές τιμωρίας για όσους τολμούν να αντισταθούν μέσα στα κάτεργα. Το καλοκαιρι του '18 κρατούμενοι σε φυλακές σε όλη την αμερικανική επικράτεια κύρηξαν απεργία με αφορμή τη σφαγή 7 κρατουμένων σε σύρραξη σε φυλακή της Ν. Καρολίνα. Τα αιτήματά τους μεταξύ άλλων, τέλος στην καταναγκαστική απλήρωτη εργασία, τέλος στις απάνθρωπες συνθήκες (στέρηση προαυλισμού, τροφής, συνωστισμός), κατάργηση ρατσιστικών διατάξεων και άμεση αποσυμφόρηση.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Ακολουθεί το κείμενο των 22 συλληφθέντων της κατάληψης:

Πολιτική δήλωση στο δικαστήριο των 22 συλληφθέντων

από την κατάληψη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (26/9/16)

Σήμερα στις Η.Π.Α. βρίσκονται 2,5 εκατομμύρια έγκλειστοι σε κρατικές και ιδιωτικές φυλακές, οι οποίες στηρίζουν την λειτουργία τους στην εκμετάλλευση της απλήρωτης ή της ισχνά αμειβόμενης εργασίας των κρατουμένων. Η αστική δημοκρατία φυλακίζει πρώτα απ' όλα τους ταξικά καταπιεσμένους. Στην Αμερική η δουλεία των καταπιεσμένων δεν καταργήθηκε ποτέ. Το αμερικάνικο σύνταγμα αναφέρει : «Ούτε δουλεία, ούτε ακούσια υποδούλωση, μπορεί να υπάρχει, εντός των Η.Π.Α., ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ της περίπτωσης τιμωρίας για εγκλήματα, που οι εναγόμενοι έχουν καταδικαστεί.» Με αυτή τη τακτική, οι κεφαλαιοκράτες έχουν διασφαλίσει την συνέχιση της σκλαβιάς εντός των τειχών για όφελος πολυεθνικών , της στρατιωτικής βιομηχανίας κ.α.

Στις 9 Σεπτέμβρη, οι κρατούμενοι/ες στις αμερικάνικες φυλακές ξεκίνησαν μαζική απεργία από την εργασία, αποφασισμένοι να δώσουν ένα τέλος στο καθεστώς σκλαβιάς. Στις 3 εβδομάδες που μετράει η κινητοποίηση εντεινόμενης αντίστασης μέσα και έξω απ' τις φυλακές, χιλιάδες κρατούμενοι σε 40 φυλακές σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σε αποχή από τα μεροκάματα, απεργίες πείνας, αποχές από τα συσσίτια, εξεγέρσεις, καταστροφές κ.α. Το κράτος σε αυτό το διάστημα έχει απαντήσει με όξυνση της καταστολής, με τιμωρητικές μεταγωγές και απομονώσεις κρατουμένων, βασανιστήρια αλλά και με απειλές εναντίον των οικογενειών τους.

Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στην σκλαβιά, καθώς τον αντιλαμβανόμαστε σαν κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Για το λόγο αυτό, το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη, προβήκαμε σε κατάληψη της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, με σκοπό να μπλοκάρουμε την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, το οποίο είναι φορέας αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Η κίνησή αυτή συντέλεσε στην σύλληψή μας από τους ένστολούς φρουρούς του κράτους.

Κατηγορούμαστε για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε καμία ειρήνη, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με κράτος, κεφάλαιο και δικαστική εξουσία, αλλά ακόμα περισσότερο επιδιώκουμε τη διάρρηξη της κοινωνικής ειρήνης, που προσπαθείτε να επιβάλλετε . Βιώνουμε τον ταξικό πόλεμο καθημερινά. Η κοινωνική σας ειρήνη είναι μια απάτη, που επικαλείστε για να αποκρύψετε την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η κοινωνική σας ειρήνη θέλει να επιβάλλει τη σιωπή. Με την παρέμβασή μας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση επιχειρήσαμε να σπάσουμε την σιωπή, αναδεικνύοντας την μαζικότερη κινητοποίηση στην ιστορία των αμερικάνικων φυλακών.

Όπως δηλώσαμε και στην ΓΑΔΑ, έτσι κι εδώ δηλώνουμε, ότι ως αναρχικοί δεν συνεργαζόμαστε με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Πολύ δε περισσότερο, δεν συναινούμε στο φακέλωμά μας και γι' αυτό το λόγο αρνηθήκαμε να δώσουμε αποτυπώματα κι φωτογραφίες.

Σε σχέση με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, στόχος μας ήταν να παρακωλύσουμε τις διαδικασίες της ένωσης, μη επιτρέποντας την είσοδο σε κανέναν. Αντιστρέφοντας λοιπόν την κατηγορία : «Εσείς είστε που κρατάτε σε ομηρία τους καταπιεσμένους, με το ρόλο που έχετε αναλάβει, υπηρετώντας τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης.»

Οι διώξεις μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την κυριαρχία

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη η αλληλεγγύη μας να έχει στόχο την όξυνση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ»

ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τετάρτη & Νοέμβρη, ώρα 9 πμ.

στο Α' Τριμελές Εφετείο Πλημ/των, (Λουκάρεως), 2ος όροφος

Κατάληψη GARE