Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00

Εκδήλωση παρουσίασης ντοκυμαντέρ για την επανάσταση στη Ροζάβα & συζήτηση

Εκδήλωση παρουσίασης του ντοκυμαντέρ "Belki sibe (Maybe Tomorrow): A Journey Through the Syrian War and the Rojava Revolution", σχετικά με τον πόλεμο εναντίον του ISIS στη βόρεια Συρία, και την Επανάσταση της Ροζάβα & συζήτηση.

Πέμπτη 29/11, στις 19:00

στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο

(Βασ. Γεωργίου 27 & Μπιζανίου)

Θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης για την ολοκλήρωση του ντοκυμαντέρ.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Το "Belki sibe (Maybe Tomorrow): A Journey Through the Syrian War and the Rojava Revolution" είναι ένα ντοκυμαντέρ από τους Alexis Daloumis and the Shadow Crew, σχετικά με τον πόλεμο εναντίον του ISIS στη βόρεια Συρία, και την Επανάσταση της Ροζάβα.

Καλύπτει την περίοδο από τη μάχη της Μίνμπιτζ (καλοκαιρι 2016) μέχρι την απελευθέρωση της Ράκκα και την καταστροφή του Ισλαμικού Χαλιφάτου (17 Οκτωβρίου, 2017) και τις εκλογές στις 2 Δεκεμβρίου 2017.

Έχει παραχθεί από έναν διεθνιστή μαχητή και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν με πολλούς τρόπους σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Σ' αυτήν την ταινία δεν υπάρχει βασικός χαρακτήρας. Αντ΄ αυτού υπάρχει μία πολλαπλότητα φωνών από πολλαπλές μεριές, που συνδυαζόμενες, συνδιαμορφώνουν μια συλλογική και διαλεκτική αφήγηση, η οποία επιδιώκει να αναδείξει αμφότερα, τις στρατιωτικές και πολιτικές πτυχές της κατάστασης που ακόμη εκτυλίσσεται στη βόρεια Συρία, από διεθνιστική όσο και τοπική σκοπιά.

Αυτό το φιλμ δεν είναι εμπορευματικό. Δεν θα πουληθεί, δε θα παιχτεί στην τηλεόραση, δεν θα πάρει διανομή στους κινηματογράφους. Θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο μέσω φεστιβάλ, και θα διατεθεί, ελεύθερα προσβάσιμο, στο ίντερνετ.