Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΣΑΧΖΑΝΤ ΛΟΥΚΜΑΝ - ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9:00

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΣΑΧΖΑΝΤ ΛΟΥΚΜΑΝ - ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Η δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν , τον Γενάρη του 2013 από τους φασίστες Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπολο , αποτελεί το αποκορύφωμα των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών εκείνης της περιόδου . Μια περίοδος η οποία ολοκληρώθηκε με την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. Η δυναμική και μαχητική παρουσία συντρόφων / ισσών στα δικαστήρια το 2014, καθόλη την διάρκεια της πρωτόδικης διαδικασίας , δεν άφησε σπιθαμή γης στους φασίστες και κατάφερε να επιβάλλει τους όρους εκδίκασης της υπόθεσης αναδεικνύοντας τη δολοφονική δράση των νεοναζί .

Στη δεδομένη πολιτική συγκυρία, μέσω της προώθησης του ρατσισμού,του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας απο τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε και με αφορμή την ανακίνηση του μακεδονικού ζητήματος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την επανεμφάνιση των φασιστικών -παρακρατικών ομάδων . Έχοντας την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων επιτίθενται σε καταλήψεις και χώρους αγώνα με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia τον Γενάρη του 2018, τη δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ Φαβέλα στον Πειραιά και στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, τις επανειλημμένες επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και τον εμπρησμό του Παλιού Νεκτροτομείου στην Αλεξανδρούπολη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Απέναντι στην πριμοδότηση του ρατσισμού και του φασισμού από κράτος και κεφάλαιο, της διάχυσης του μίσους και της νομιμοποίησης της παρακρατικής βίας των φασιστών , στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται ο κόσμος του αγώνα. Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο οργανώνουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9:00

ημέρα της δίκης των νεοναζί δολοφόνων του Σ. Λουκμάν

αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | ΑΦΣ Αροδαμός | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Λέλας Καραγιάννη 37 | Ομάδα Αδράστεια | Πρωτοβουλία Αναρχικών/Κομμουνιστών Πετραλώνων

πηγή : https://stekiantipnoia.espivblogs.net/2018/11…


1 2 3

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 26/11, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9:00

Οι όλο και συχνότερες φασιστικές επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις αγώνα, σε αγωνιστές και αγωνίστριες της τελευταίας περιόδου, επιβεβαιώνουν πως το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα επανενεργοποιεί τον αντεπαναστατικό της βραχίονα. Η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, η ανατροπή παλαιότερων κρατικών και οικονομικών συμμαχιών και η δημιουργία νέων, η διεύρυνση των πολεμικών μετώπων, η προώθηση του εθνικισμού, η εξαθλίωση καιη φτωχοποίηση, η επίταση του ελέγχου και της επιτήρησης των κοινωνιών, οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και οι εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, η ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων και η πλήρης διάλυση των κοινωνιών αναδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα για να ξεπεράσει τη σήψη του θα επιδιώξει να περάσει πάνω από τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Όλα αυτά δεν είναι κάπου μακριά, δεν αφορούν κάποιους άλλους. Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια -με τελευταίο επεισόδιο την ονομασία της ΠΓΔΜ- και αποτελεί πυλώνα της αντι-προσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και βαθαίνει την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν, τον Γενάρη του 2013, αποτελεί το αποκορύφωμα των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών εκείνης της περιόδου και της επιχειρούμενης νομιμοποίησης της παρακρατικής βίας εναντίον των πιο περιθωριοποιημένων και αποκλεισμένων κομματιών της κοινωνίας. Οι νεοναζί Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος αποτελούσαν κομμάτι των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που είχαν ενεργοποιηθεί από το ίδιο το κράτος ώστε να αναχαιτιστεί το κύμα κοινωνικής ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ.ΣΑΧΖΑΝΤ ΛΟΥΚΜΑΝ - ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣοργής και αμφισβήτησης που πλημμύριζε τους δρόμους την προηγούμενη περίοδο, και είχαν τον ρόλο να επιβάλλουν τον φόβο και την τρομοκρατία στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Ύστερα και από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013, η τότε διαχείριση που επιλέχθηκε από κράτος και κυβέρνηση ήταν ο καθεστωτικός «αντί»φασισμός, προκειμένου να προλάβουν την κοινωνική έκρηξη και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία απ' το ότι κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό. Κορωνίδα του καθεστωτικού "αντί"φασισμού εκείνης της περιόδου αποτελεί η δίκη της Χ.Α., που εξελίσσεται μέχρι σήμερα και πρόκειται για μια δίκη παρωδία όπου επιχειρείται το ξέπλυμα καταρχήν των ίδιων των αστικών θεσμών, αλλά και της ίδιας της Χ.Α.. Πρωτεύον κρατικός στόχος είναι η επανανομιμοποίηση του ίδιου του συστήματος μέσα από την επιβολή της "δημοκρατικής ομαλότητας" και της εδραίωσης της θεωρίας των δύο άκρων. Στη συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνεται μαζί με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στο αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια και πλειάδα άλλων επιθέσεων σε χώρους αγώνα και αγωνιστές και η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν.

Μπορεί για την αστική δικαιοσύνη οι επιθέσεις εις βάρος μεταναστών και οι δολοφονίες τους να περνάνε στα "ψιλά". Για εμάς όμως είναι χρέος και πολιτική ευθύνη να αναδείξουμε την κεντρικότητα της δολοφονίας ενός μετανάστη από φασίστες, γιατί ο Σ. Λουκμάν ήταν ένας από τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, ήταν ένας από εμάς. Έχοντας την αντίληψη πως δεν αφήνουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, πως δεν αφήνουμε κανένα πεδίο να κινούνται ανενόχλητοι - ούτε τις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης- επιλέξαμε εξ αρχής να καλούμε σταθερά τον κόσμο του αγώνα τόσο στην πορεία αντίστασης και μνήμης που οργανώνουμε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις εδώ και πέντε χρόνια στη γειτονιά των Πετραλώνων όσο και στη δίκη των δύο νεοναζί δολοφόνων του Σ. Λουκμάν. Η εμπειρία έδειξε πως η δυναμική παρουσία δεκάδων αγωνιστών/στριών στα δικαστήρια από το 2014, η έκφραση της δίκαιης οργής απέναντι στους δύο φασίστες και η πολιτική ανάδειξη της δράσης των φασιστών, ανάγκασε την αστική δικαιοσύνη να αναγνωρίσει πρωτόδικα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας και να τους καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη.

Στη δεδομένη πολιτική συγκυρία, μέσω της προώθησης του ρατσισμού,του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας απο τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε και με αφορμή την ανακίνηση του μακεδονικού ζητήματος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την επανεμφάνιση των φασιστικών -παρακρατικών ομάδων. Έχοντας την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων επιτίθενται σε καταλήψεις και χώρους αγώνα με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia τον Γενάρη του 2018, τη δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ Φαβέλα στον Πειραιά και στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, τις επανειλημμένες επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και τον εμπρησμό του Παλιού Νεκτροτομείου στην Αλεξανδρούπολη.

Απέναντι στη σταθερή πριμοδότηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, της διάχυσης του μίσους και της νομιμοποίησης της παρακρατικής δράσης των φασιστών, στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται ο κόσμος του αγώνα. Με την υπεράσπιση τωνχώρων αγώνα, με αντιφασιστικές περιπολίες, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις δεν αφέθηκε και ούτε πρόκειται να αφεθεί κανένα πεδίο παρουσίας των φασιστών.

Απέναντι στο σάπιο κρατικό - καπιταλιστικό σύστημα, τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, χτίζουμε αναχώματα, σπάζοντας το μονόλογο του κράτους και των αφεντικών, διεκδικώντας την παρουσία μας στο κεντρικό πολιτικό πεδίο, εκεί όπου μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά τους χώρους μας, τις δομές μας, τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μόνη απάντηση ενός χρεοκοπημένου κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος, προωθούμε τους διεθνιστικούς αγώνες των από τα κάτω, για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών, των εθνών και των φυλών, οργανώνουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλοβοήθειας, ελευθερίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 26/11, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9:00

ημέρα της δίκης των νεοναζί δολοφόνων του Σ. Λουκμάν

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1593357/


1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 26 Νοέμβρη 9πμ, .Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως Ισόβια καταδίκη ξανά στους νεοναζί δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν

KEERFA Luqman 26 OCT 2018 Event FBΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 26 Νοέμβρη 9πμ, .Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως
Ισόβια καταδίκη ξανά στους νεοναζί δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν
Όλοι και όλες στο πλευρό του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν Χαντίμ Χουσείν!

Στις 26 Nοεμβρίου στο Εφετείο θα εισαχθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν. Έρχεται στην Αθήνα, με την στήριξη των συνδικάτων, ο πατέρας του Χαντίμ Χουσείν για να καταθέσει στη δίκη.

Στις 17 Ιανουαρίου 2013 τα χαράματα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα ενώ πήγαινε με ποδήλατο στη δουλειά του, οι φασίστες Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος τον δολοφόνησαν με μαχαίρι τύπου πεταλούδα, καταφέρνοντας του πολλά χτυπήματα, αφήνοντας τον να ξεψυχήσει στο δρόμο. Συνελήφθησαν μετά από παρέμβαση γειτόνων λίγη ώρα μετά ενώ γυρνούσαν στην Αθήνα με μηχανή κουβαλώντας μαζί το ματωμένο μαχαίρι. Η Αστυνομία βρήκε στο σπίτι τους όλο τον εξοπλισμό ενός τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής όπως και πακέτο με προεκλογικό υλικό των νεοναζί.
Η καταδίκη τους σε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου με την παρουσία στη δίκη των γονέων του Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσείν και Σουγκράν Μπίμπι, οδήγησε στην συγκρότηση του Τμήματος καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας της Αστυνομίας.
Η υπόθεση αυτή συμπεριλαμβάνεται στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι σε εξέλιξη. Γι αυτό και η απόφαση του Εφετείου θα αποτελέσει σημαντικό υλικό που θα προσκομιστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Είναι σημαντική η παρουσία του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν στην εκδίκαση της έφεσης στις 26 Νοεμβρίου και αξίζει όλοι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες να βρεθούν στο πλευρό του.
Στην δίκη επίσης μάρτυρες θα καταθέσουν η Βασιλική Κατριβάνου, πρώην βουλευτίνα ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ,πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα, η Μαρία Κουβέλη, πρώην πρόεδρος του ΣΕΜ Αθήνας και ο Παναγιώτης Δημητράς, του Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 26 Νοέμβρη στις 9πμ στο Εφετείο στην Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.
Σας καλούμε να ενισχύσετε άμεσα ώστε να δώσουμε αποτελεσματικά αυτή την δικαστική μάχη.
Θα δοθούν σχετικά παραστατικά για τα έξοδα.
Ο λογαριασμός της ΚΕΕΡΦΑ για τις ενισχύσεις με την ένδειξη "Εφετείο Σαχζάτ Λουκμάν" είναι ο εξής: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…