Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.30

Συναυλία Κλασσικής Μουσικής

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ διοργανώνει ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
και μας καλεί σε μιά ιδιαίτερη καλλιτεχνική βραδιά
στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ-Βόξ
(Θεμιστοκλέους και Αραχώβης Πλ. Εξαρχείων)-
έναρξη 19.30

Το σχήμα LES ACCORDS, σχήμα φωνητικό και εγχόρδων, θα περιπλανηθεί μαζί μας στα μονοπάτια της κλασσικής αλλά και αυτού που ονομάζεται σύγχρονη "σοβαρή" μουσική, δίνοντας μας την ευκαιρία να τους ακολουθήσουμε σε ένα μαγευτικό ταξίδι, στον εσωτερικό χώρο που επιτρέπει στην μουσική να γεννά και να ζει τα ξεχωριστά της τοπία.

Η Αναγέννηση, η Ελισαβετιανή περίοδος, το Baroque, ο όψιμος και νέος ισπανικός ρομαντισμός όπως εκφράστηκε σε κιθαριστικά έργα, η ελληνική μουσική σχολή καθώς και ο ύστερος μοντερνισμός του 1950, θα είναι κάποιοι σταθμοί σε αυτή την μαγευτική περιήγηση.

Συνθέτες όπως οι Des Pres, Arcadelt, Groce, J.S.Bach, De Falla, Ponce, Ξένος, Κωνσταντινίδης, Αντωνίου αλλά και J.Cage, θα είναι οι οδηγοί μας σε αυτή την λυρική και πνευματική πορεία αυτό το χειμωνιάτικο βράδυ.

Με αυτή την κίνηση θέλουμε να δείξουμε πως είναι κοινός τόπος πλέον η έξοδος της κλασσικής μουσικής από χώρους που το εμπορευματικό στοιχείο κυριαρχεί όπως τα μουσεία και οι γκαλερί.
Ο Πολιτισμός, όπως εκφράστηκε ειδικά μετά την ρομαντική περίοδο και στην μουσική δημιουργία, είναι πέρα από ένα αισθητικό και ένα πολιτικό διακύβευμα. Η Κουλτούρα, και σε αυτό πρέπει να είμαστε ως αναρχικοί και επαναστάτες απολύτως συνειδητοί, είναι ένα ανοικτό πεδίο μάχης, στο χώρο των σημασιών και του συμβολικού, και χωρίς να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας τον αυτοεγκλωβισμό μονάχα σε συγκεκριμένα μουσικά είδη ή αισθητικές φόρμες, να αγκαλιάσουμε αυτή την μάχη στο σύνολο της προτείνοντας το πεπρωμένο ενός ελευθεριακού μέλλοντος.
Για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

Αναρχική Ομοσπονδία