Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 22.00

Swingοτροπικό antiXmas party

Λίγο που μας έλειψε το

καλοκαιράκι

… λίγο που σιχαθήκαμε το γιορτινό κλίμα του υπερκαταναλωτισμού… το τελευταίο της χρονιάς αλλά το πρώτο ever, το πιο μεγάλο και ενθουσιώδες tropical-antiXmas party είναι γεγονός!!!

Πότε; Τρίτη 18/12 στις 22:00 και για όσο καίει ο τροπικός ήλιος!
Πού; Μα φυσικά στο αγαπημένο μας «Σχολείο» (Βασ. Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία)

Φορέστε λοιπόν τα τροπικά σας, μα πάνω απ` όλα την καλοκαιρινή σας διάθεση! Βάλτε μαγιό, πάρτε γυαλιά, μάσκες και αναπνευστήρες και ελάτε να καούμε παρέα… στους swingοχορούς μας στο πιο εκτός τόπου και χρόνου πάρτυ!
Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Σχολείου και του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών Θεσσαλονίκης.


Σας περιμένουμε όλους!

Λίγα λόγια για την ομάδα μας:
Έχοντας όλες και όλοι μας παραστεί σε εκπαιδευτικές διαδικασίες , είτε στα σχολικά μας χρόνια , είτε σε κάποια άλλη φάση της ζωής μας , σίγουρα έχουμε παρατηρήσει ότι η σημερινή εκπαίδευση βασίζεται στην παθητική απόκτηση στείρας γνώσης και στην προώθηση της φορμαλιστικής σκέψης , απαξιώνοντας την καλλιέργεια και έκφραση της προσωπικότητας του εκπαιδευόμενου . Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο καταπίεσης , υπακοής και πίστης σε κάποιο δάσκαλο - «αυθεντία» που κατέχει τη «μοναδική αλήθεια» και που βρίσκεται στην κορυφή της οργάνωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Για την αποδόμηση αυτού του αποστειρωμένου τρόπου διδασκαλίας προκύπτει η ανάγκη ανακάλυψης διαφορετικών εκπαιδευτικών μεθόδων . Έτσι , μέσα από τον μαγικό κόσμο της Swing μουσικής και χορού προσπαθούμε να δομήσουμε ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα , μακριά από κάθε εξουσιαστικό περιορισμό όπως το φύλο , η εθνικότητα , οι σεξουαλικές προτιμήσεις , η αυθεντία του δασκάλου κ.α. . Όλα αυτά σεβόμενοι την διαφορετικότητα κάθε προσωπικότητας και θεωρώντας ότι κάθε άνθρωπος έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό που θα εμπλουτίσει τη μαθησιακή διαδικασία.
Καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά μέσω της συνέλευσης , μαθητές και συντονιστές έχουν πλέον δυναμικό ρόλο . Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συζητήσουν για τον τρόπο , τον ρυθμό , το περιεχόμενο και οτιδήποτε άλλο προκύψει και να συναποφασίσουν , οικοδομώντας ένα μάθημα κατασκευασμένο από όλους για να καλύπτει τις ανάγκες όλων . Ο μαθητής λοιπόν γίνεται δάσκαλος και ο δάσκαλος μαθητής , θέτοντας ως στόχο την παρότρυνση όλων των συμμετεχόντων να σκεφτούν , να αναζητήσουν, να προτείνουν νέες ιδέες και να πειραματιστούν για μια διαφορετική προσέγγιση της γνώσης. Βάση όλων αυτών σας καλούμε στον Ε.Κ.Χ. ΣΧΟΛΕΙΟ να προβληματιστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ !!


Μάθημα αρχαρίων:Τρίτη 20:00-22:00
Μάθημα προχωρημένων: (to be set)

ΚΥΡΙΑΚΕΣ 19:00-20:00 διαχειριστική συνέλευση

ΔΕΥΤΕΡΕΣ 20:30 ανοιχτή συνέλευση σχολείου

Το σχολείο μας: https://www.facebook.com/ekxsxoleio...
sxoleio12.wordpress.com