Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 21.00

Παράσταση: Αυτόπτες Μάρτυρες

18 & 19/12/18 - παράσταση "Αυτόπτες Μάρτυρες"

18 & 19/12/18 - παράσταση "Αυτόπτες Μάρτυρες"

Τρίτη 18/12/2018, ώρα: 21:00

Τετάρτη 19/12/2018, ώρα 17:00

"Αυτόπτες Μάρτυρες"

Οι τελειόφοιτοι της Σχολής Θεάτρου "δήλος" - Δήμητρας Χατούπη παρουσιάζουν την παράσταση "Αυτόπτες Μάρτυρες". Το έργο είναι βασισμένο στους μονολόγους των αγγελιοφόρων από τα κείμενα "Πέρσες" του Αισχύλου, "Αντιγόνη" και "Αίαντας" του Σοφοκλή, "Βάκχες" και "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη.

Υπόθεση

Καθημερινοί άνθρωποι μάρτυρες πολέμου, φόνων και προδοσίας παρουσιάζονται μπροστά μας αφηγούμενοι τι είδαν, τι άκουσαν και τι έζησαν υπό το αυστηρό βλέμμα της εξουσίας. Μία ομάδα από εναπομείναντες στρατιώτες φέρνουν στην πατρίδα τους την είδηση της ήττας· διορισμένοι φύλακες αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο νόμο του κράτος και την προσωπική τους ηθική· πολίτες της Θήβας περιγράφουν τις οργιώδεις τελετές ενός νέου θεού και το φόνο του βασιλέα από την ίδια του τη μητέρα· δύο σύγχρονες προσφυγοπούλες ζητούν βοήθεια για να αποτρέψουν μια αυτοκτονία· πολίτες του Άργους περιγράφουν στην εξόριστη Ηλέκτρα το φονικό του Αίγιστου.

Περιγραφή

Πρόσωπα από διαφορετικές εθνικότητες, λαϊκοί άνθρωποι, έρχονται αντιμέτωποι με την ευθύνη της συμμετοχής τους ως μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Ασκούν κριτική, ζητούν βοήθεια και μας προβληματίζουν για το κατά πόσο είμαστε υπεύθυνοι όταν γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας αναπάντεχης στιγμής. Δεν απέχουν καθόλου από εμάς τους ίδιους που γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες κοινωνικής και πολιτικής βίας. Η προσφυγιά, ο πόλεμος, ο σεξισμός, η βία της εξουσίας και οι ταξικές διαφορές είναι ζητήματα που θίγονται στο πλαίσιο αυτής της δουλειάς. Η εξουσία αλλάζει χέρια, η δικαιοσύνη μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Συντελεστές

Σύλληψη - Διδασκαλία - Σκηνοθεσία

Μαρία Κεχαγιόγλου

Παίζουν

Σοφία Αγγελή, Σπύρος Δέτσικας, Ειρήνη Ζήκα, Βασίλης Καζής, Αντώνης Κακοσούρης, Μαρίνα Καμαλάκη, Σταυρούλα Καμνή, Ηλίας Καρακωνσταντάκης, Ιάσονας Καστόρης, Παναγιώτης Καστρίτσης, Ιωάννα Κολονέλου, Μερόπη Λαίνη, Σοφία Μαυρομαρά, Δανάη Μουτσοπούλου, Σταμάτης Μπάκνης, Μάκης Νάνος, Δανάη Ντέμου, Αντωνία Παγκάλου, Σπύρος Περγαντάς, Βασίλης Πέτρου, Παναγιώτα Σοφούλη, Βαλεντίνη Σπύρου.

πηγή : https://www.embros.gr/18-19-12-18-parastash-a…