Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Στις 23 Δεκέμβρη τα ξημερώματα, ο συνάδελφος Μοχάμετ
κατά την διάρκεια παραπλανητικής παραγγελίας, δέχτηκε
επίθεση από τον πρώην εργοδότη του Χρήστο Σαλμά
(ιδιοκτήτη και του ψητοπωλείου "το σουβλάκι της Ιφικράτους" στο Χαλάνδρι) και από ακόμα έναν "φουσκωτό" θρασύδειλο.

Η αιτία της ενέδρας και του ξυλοδαρμού είναι οι διεκδικήσεις του συναδέλφου Μοχάμετ από τον πρώην εργοδότη του..

Επειδή δεν είναι η πρώτη επίθεση απέναντι σε εργαζόμενο που διεκδικεί..

Επειδή είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο
αυτού του κόσμου και παίρνουμε για αντάλλαγμα
ξυλοδαρμούς και απειλές..

Επειδή με ταξική συνείδηση και αξιοπρέπεια πορευόμαστε και νικάμε.

ΒΙΑ - ΑΠΕΙΛΕΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου Σ.Β.Ε.Ο.Δ.

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιανουάριος 00h


_____________________________________________

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΒΕΑΚΗ 56»:
Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ Χ. ΣΑΛΜΑΣ
ΞΥΛΟΚΟΠΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
_____________________________________________

" Tu Qadri-o-Adil Hai Magar Tere Jahan Mein- Hain Talakh Bohat Banda'ay Mazdoor Ke Auqat"
«Θεέ μπορείς να τα κανείς όλα και να είσαι δικαιος- Αλλά στον κόσμο σου ο εργάτης είναι σκλαβος»
Iqbl Lahori (Ικμπάρ Λαχόρι Εθνικός ποιητής από το Πακιστάν).

ΠΡΑΞΗ 1η: Από τις εργοδοτικές παρανομίες στην εργοδοτική τρομοκρατία

Στις 23 Δεκέμβρη τα ξημερώματα, ο συνάδελφος Μοχάμετ κατα την διάρκεια παραπλανητικής παραγγελίας, δέχτηκε επίθεση από τον πρώην εργοδότη του Χρήστο Σαλμά και απο ακόμα έναν «φουσκωτό» θρασύδειλο, που έχει προφίλ στο facebook με το όνομα "Antreas karaflas". Η αιτία της ενέδρας και του ξυλοδαρμού είναι οι διεκδικήσεις του συναδέλφου Μοχάμετ απο τον πρώην εργοδότη του.

Ο συνάδελφος διανομέας εργαζόταν στο ψητοπωλείο «ΒΕΑΚΗ 56» που βρίσκεται στο Περιστέρι στην οδό Αιμίλιου Βεάκη 56 και ανήκει στον επιχειρηματία τραμπούκο Χρήστο Σαλμά, όπως και το ψητοπωλείο «το σουβλάκι της Ιφικράτους» στο Χαλάνδρι. Ο συνάδελφος εργάστηκε 375 μέρες χωρίς ρεπό, για 7 και πλέον ώρες καθημερινά, ασφαλιζόμενος μόνο για 8 ώρες την εβδομάδα, χωρίς δώρα, χωρίς επιδόματα, χωρίς νυχτερινές προσαυξήσεις ή ό,τι άλλο προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Ο Χ. Σαλμάς εφαρμόζει τα δικά του μνημόνια στις επιχειρήσεις του.

Ο εργαζόμενος άρχισε να διαμαρτύρεται για την υποδηλωμένη εργασία του διεκδικώντας παράλληλα την πλήρη ασφάλισή του. Στις 29 Σεπτέμβρη του 2018 ο Σαλμάς τον απέλυσε λεγοντάς του ειρωνικά «πήγαινε να βρεις αυτούς που κολλάνε όλα τα ένσημα». Στη συνέχεια κατέφυγε στο Ι.Κ.Α και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Περιστερίου διεκδικώντας ένσημα και δεδουλευμένα. Αρχές Δεκέμβρη του 2018 στη τριμερή συνάντηση στο Σ.ΕΠ.Ε η εργοδοσία δεν αποδέχτηκε τις οφειλές της και καλέστηκε να καταβάλλει στον εργαζόμενο επιδόματα και δώρα με βάση την εικονική σύμβαση.

Στη συνέχεια, στις 11 Δεκέμβρη στις 1:00 τα ξημερώματα, ο συνάδελφος δέχτηκε απειλητικό μήνυμα από τον Σαλμά το οποίο ανέφερε: «αύριο κανόνισε πρέπει να υπογράψεις τα χαρτιά αλλιώς θα έρθω σπίτι σου». Μετά απ' αυτό το γεγονός ο Μοχάμετ άρχισε να ανησυχεί για την σωματική του ακεραιότητα, απευθύνθηκε σε συνδικαλιστικούς φορείς και την ίδια μέρα το πρωί ξαναπήγε στο Σ.ΕΠ.Ε. Η προισταμένη τον κάλεσε στο γραφείο της οπου βρισκόταν και ο Χ. Σαλμάς. Εκεί, η προισταμένη ανέφερε «ρε, γιατί έχεις κάνει καταγγελία, ο κύριος Σαλμάς είναι καλός άνθρωπος» και παράλληλα του υπέδειξε μαζί με τον Σαλμά να υπογράψει την οικειοθελή απόχωρη του, προασπίζοντας τα συμφέροντα ενός εργοδότη που καταστρατηγεί το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας. Ο Μοχάμετ έπραξε σωστά και δεν υπέγραψε.

Ο Σαλμάς με τη συνδρομή ενός φουσκωτού, «μεθυσμένος» από ρατσισμό, αλαζονεία και ασυδοσία έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στο συνάδελφο κρατώντας σιδερογροθιά με ενσωματωμένη λεπίδα. Η επίθεση αυτή δεν είχε στόχο μόνο να τρομοκρατήσει τον συνάδελφο Μοχάμεντ αλλά και όποιον εργαζόμενο τολμά να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει την αξιοπρέπειά του και τα αυτονόητα εργατικά δικαιώματα. Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρωί μετά τον ξυλοδαρμό, όταν ο συνάδελφος έφυγε από το Αττικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε συνειδητοποίησε πως του έλειπαν 170 ευρώ. "Τέλος" ο συνάδελφος κατέθεσε μύνηση στο αρμόδιο ΑΤ έναντι του Χρήστου Σαλμά και του «φουσκωτού» και περιμένουμε την εξέλιξή της.

ΠΡΑΞΗ 2η : Αυθαιρεσίες και εργοδοτικοί εκβιασμοί

Tον Οκτώβριο του 2018, ο Μοχάμεντ μετά την απόλυσή του από το ψητοπωλείο «Βεάκη 56» ξεκίνησε δουλειά στο ψητοπωλείο «Taste eat» στο Περιστέρι. Ο νέος εργοδότης, φίλος με τον Σαλμά, εφάρμοζε το ίδιο καθεστώς εργασίας και όταν πληροφορήθηκε πως ο Μοχάμεντ έχει προβεί σε καταγγελία έναντι του Σαλμά, τον εκβίασε με απόλυση εάν δεν την αποσύρει. Εκβιασμό τον οποίο και υλοποίησε την επόμενη μέρα της τριμερούς συνάντησης στο αρμόδιο Σ.ΕΠ.Ε (7 Δεκέμβρη).

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΧΑΜΕΤ

1. Τα περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας τείνουν να γίνουν ο κανόνας στην εστίαση.

Από το μαφιόζικο καρτέρι-επίθεση στον συνάδελφο Μοχάμετ, στον ξυλοδαρμό με σιδερογροθιά του συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη από τον εργοδότη Μπασματζόγλου Στέλιο ιδιοκτήτη της «πίτσα Μαφιόζο», στις απειλές του εργοδότη Τσαρούχα (ψητοπωλεία «Ο Πρόεδρος») σε συνάδελφο που διεκδικεί δεδουλευμένα, στο καρτέρι κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε συνάδελφο διανομέα στα ΗΟΤ ΗΟΤ Ν. Φιλαδέλφειας που με τον αγώνα του είχε κερδίσει εταιρικό δίκυκλο και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας…

2. Τα φαινόμενα της εργοδοτικής τρομοκρατίας πληθαίνουν στην εστίαση γιατί είναι σύνηθες οι μαφιόζοι να «ξεπλένουν» τα χρήματα τους μέσα από τις κατά τα άλλα νόμιμες δραστηριότητες των επιχειρήσεων του κλάδου. Συχνά με την ανοχή ή και την κάλυψη θυλάκων της αστυνομίας, που πολλές φορές επωφελείται και υλικά από «τις δουλειές της νύχτας».

3. Όταν το καθεστώς της εργοδοτικής αυθαιρεσίας γίνεται ο κανόνας, τότε οι εργοδότες εύκολα βιοπραγούν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, όχι μόνο στην εστίαση, αλλά σε όλους τους κλάδους μαζικής και «ανειδίκευτης» εργασίας: στα χωράφια, στα φασονάδικα, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία, στις εταιρείες καθαρισμού…
4. Οι εργάτες που ορθώνουν το ανάστημα τους και διεκδικούν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, είναι οι πρώτοι που δέχονται τους τραμπουκισμούς των εργοδοτών. Οι εργοδότες με αυτό τον τρόπο όχι μόνο στοχεύουν στην τιμωρία των αγωνιζόμενων εργατών, αλλα και στον παραδειγματισμό των υπόλοιπων με σκοπό να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς τρόμου και σιωπής για να συνεχίζουν την ασύδοτη κερδοφορία τους.

5. Όλοι οι εργάτες περνάμε δύσκολα, αλλά αν είσαι μετανάστης η ζωή είναι ακόμα πιο δύσκολη. Οι μετανάστες είναι πιο ευάλωτοι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τον θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό, την αγωνία να μαζέψουν τα ένσημα για να έχουν άδεια παραμονής και εργασίας, την άγνοια της γλώσσας και των νόμων.

6. Οι εργοδότες δεν χάνουν χρόνο όταν πρόκειται να βγάλουν από την μέση τους αγωνιστές εργαζόμενους και να προασπίσουν τα συμφέροντα τους. Είδαμε πρόσφατα την καταγγελία από το εργατικό κέντρο Ημαθίας, όπου οι εργοδότες έχουν συστήσει σελίδα στο facebook για να αλληλοενημερώνονται για τέτοιου είδους θέματα. Το ίδιο συμπεραίνουμε και από την υπόθεση του Μοχάμετ. Αν και οι εργοδότες είναι σαφώς λιγότεροι από τους εργαζόμενους, μάχονται για τα συμφέροντά τους με κάθε μέσο και δε διστάζουν ακόμη και να παρανομήσουν για να τα προασπίσουν ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι παραμένουμε διασπασμένοι, μόνοι, κυνηγώντας την επιβίωση μας ή μια ατομική λύση.

7. Οι εργάτες που κοιτούν την πάρτη τους, που αδιαφορούν για τους συναδέλφους τους, που ψάχνουν ατομικές «λύσεις», που αναπαράγουν ρατσιστικά και σεξιστικά στερεότυπα, σκάβουν τον λάκκο τους και τον λάκκο όλης της εργατικής τάξης.

ΠΡΑΞΗ 3η: Συλλογικά απαντάμε στην εργοδοτική τρομοκρατία

Ο Χ. Σαλμάς και ο κάθε Σαλμάς πλουτίζει και χτίζει την μικρή αυτοκρατορία του πατώντας στις ανάγκες μας και στην εργασία μας.

Ο Χ. Σαλμάς και ο κάθε τραμπούκος εργοδότης, που νομίζει πως είναι φεουδάρχης του μεσαίωνα, κάθεται στα αβγά του όταν έχει απέναντί του ενωμένους εργάτες και εργάτριες. Όταν ενώνουμε τις φωνές, την οργή και το δίκιο μας οι εργοδότες υποχωρούν, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για θρασύδειλα ανθρωπάκια, πως δεν είναι παντοδύναμοι, όπως θέλουν να πιστεύουμε..

Η συμμετοχή μας σε σωματεία βάσης, όπως είναι το σωματείο μας η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων οδηγών δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ), σε εργατικές ομάδες, σε συνελεύσεις γειτονιών και ταξικές συγκροτήσεις, στήνει αναχώματα στο καθεστώς τρόμου και εκμετάλλευσης που επιχειρούν να επιβάλλουν τα αφεντικά. Η αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα και οι διεκδικήσεις μέσα στους χώρους εργασίας δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των εργαζομένων και βάζουν φρένο στην στυγνή εκμετάλλευσή μας, στις εργοδοτικές παρανομίες και "κόβουν τα χέρια" των αφεντικών όταν πάνε να τα σηκώσουν. ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΙΚΑΜΕ…


ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΧΑΜΕΤ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ
ΒΙΑ - ΑΠΕΙΛΕΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ , 19:00
ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

______________________________

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου
Για επικοινωνία: Ομήρου Σκυλίτση 10 Εξάρχεια /// Σάββατο & Τρίτη στις 18:00
/// τηλέφωνο: 694674724/// e-mail: info@sveod.gexr /// www.sveod.gr


1 2 3 4 5 6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ [Παρασκευή 18/1, πλ. δημαρχείου, 7μμ]

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΩΝ

Ο επισφαλής εργαζόμενος, τα αφεντικά και η επιθεώρηση εργασίας.
Ο Μοχάμετ, εργαζόταν ως διανομέας στο ψητοπωλείο «ΒΕΑΚΗ 56» για 375 ημέρες χωρίς ρεπό, για 7 και πλέον ώρες ημερησίως ενώ ήταν ασφαλισμένος μόνο για 8 ώρες την εβδομάδα, χωρίς δώρα, επιδόματα, νυχτερινές προσαυξήσεις και ό,τι άλλο προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Στις 29 Σεπτέμβρη 2018, ο Μοχάμετ απολύθηκε όταν διεκδίκησε όσα δεν του κατέβαλε το αφεντικό του Χρήστος Σαλμάς και γι' αυτό το λόγο προσέφυγε στο ΙΚΑ και στην επιθεώρηση εργασίας Περιστερίου. Στη συνέχεια, έπιασε δουλειά στο ψητοπωλείο «TASTE… ΕΑΤ» όπου ο νέος εργοδότης και φίλος του Σαλμά τον εκβίασε με απόλυση αν δεν απέσυρε την καταγγελία για το ψητοπωλείο «ΒΕΑΚΗ 56». Στην τριμερή συνάντηση της επιθεώρησης (6/12) ο Σαλμάς δεν αποδέχτηκε τις οφειλές ως προς τον εργαζόμενο και στις 7/12 απολύθηκε από το «TASTE… ΕΑΤ» επειδή δεν απέσυρε την καταγγελία. Είναι ξεκάθαρη η συνεργασία των αφεντικών για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους. Ο Μοχάμετ απευθύνθηκε ξανά στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά και σε συνδικαλιστικούς φορείς, όταν ο Σαλμάς τον απειλούσε μέσω μηνυμάτων να υπογράψει τα χαρτιά. Η προϊσταμένη της επιθεώρησης εργασίας, σε συνεργασία με τον Σαλμά, τον πίεσαν να αποδεχτεί την οικειοθελή αποχώρησή του, αλλά εκείνος δεν υπέκυψε! Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιθεώρηση εργασίας αποτελεί το φόβο και τον τρόμο των εργαζομένων για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των αφεντικών.

Ο ξυλοκοπημένος εργαζόμενος, τα αφεντικά κι οι μπράβοι τους.
Στις 23 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα, ο Μοχάμετ, κατά τη διάρκεια παραπλανητικής παραγγελίας - παγίδας, για λογαριασμό του ψητοπωλείου στο οποίο εργαζόταν, δέχτηκε δολοφονική - ρατσιστική επίθεση από τον Σαλμά και έναν «φουσκωτό» μπράβο, ο οποίος κρατούσε σιδερογροθιά με ενσωματωμένη λεπίδα. Ο Μοχάμετ μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε. Την επόμενη μέρα, βγαίνοντας από το νοσοκομείο, διαπίστωσε πως του έλειπαν 170€ τα οποία είχε μαζί του μέχρι και τη στιγμή του ξυλοδαρμού. Το χρονικό της επίθεσης έχει καταγραφεί από τους μπάτσους της περιοχής και ο εργαζόμενος έχει κάνει μηνύσεις κατά του Σαλμά και του μπράβου.

Η επέλαση της κυριαρχίας κράτους-κεφαλαίου.
Τα «μεμονωμένα» περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και βίας με αποκορύφωμα τις εργοδοτικές δολοφονίες είναι αναρίθμητα και συνθέτουν το ψηφιδωτό της επέλασης κράτους και κεφαλαίου. Περιστατικά όπως του Μοχάμετ είτε καταγγέλλονται είτε θάβονται στο φόβο και στην υποταγή. Η «ανάπτυξή» τους στοχεύει στη μέγιστη δυνατή εργατική εκμετάλλευση και στην κοινωνική αποχαύνωση και διάλυση με σκοπό το κέρδος. Διαλύουν τις γειτονιές απομακρύνοντας τους κατοίκους από τα σπίτια τους (όπως έγινε στη Βεάκη), καταπατούν τους ελεύθερους χώρους (καφέ μέσα στην 1η παιδική χαρά), στήνουν «ναούς» κατανάλωσης και διασκέδασης καταργώντας όποια εργατικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει (εργαζόμενος δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από το αφεντικό του «μικρό καφέ» όταν διεκδίκησε το μεροκάματό του), προασπίζουν τις επιχειρήσεις τους πληρώνοντας προστασία (πυροβολισμοί στη Βεάκη 17/6/18 μεταξύ μαφιόζων), κι όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα της οικονομικής και κοινωνικής «ανάπτυξης» με το τοπικό κράτος να εκμεταλλεύεται τους ελεύθερους χώρους με όρους κερδοφορίας ελέγχου και κοινωνικού εκφασισμού.

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Ο Μοχάμετ αντιστάθηκε σε μια συνθήκη καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Μετανάστης και επισφαλής απέναντι στα αφεντικά και στους μπράβους επέλεξε το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Η συλλογικοποίηση σε σωματεία βάσης, συνελεύσεις γειτονιάς και πολιτικές συλλογικότητες που δρουν οριζόντια και αδιαμεσολάβητα, η κοινωνική και ταξική μας συσπείρωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, σπάνε το φόβο και τη μοναξιά, χτίζουν σχέσεις αγώνα και αλληλεγγύης και μας ανοίγουν το δρόμο για σύγκρουση με την κυριαρχία. Αγωνιζόμαστε για γειτονιές χωρίς μπάτσους, φασίστες, μπράβους και αφεντικά, για μια κοινωνία που δε θα κοιτάει ο καθένας την πάρτη του, δε θα νιώθει μόνη και θα αντιστέκεται στη συνεχή υποτίμηση της ζωής μας μέχρι να καταργήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΚΑΜΙΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ -ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
sineleusiperisteri.espivblogs.net

πηγή : https://sineleusiperisteri.espivblogs.net/201…


1 2 3 4 5 6

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί και συμμετέχει στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία που οργανώνει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) την Παρασκευή 18/1/2019, στις 19:00, στο Περιστέρι (Πλατεία Δηµοκρατίας, στάση µετρό Περιστέρι).

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε συμπαράσταση στον εργαζόμενο Μοχάμετ ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τον πρώην εργοδότη του, ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου Βεάκη 56. Η αιτία της ενέδρας και του ξυλοδαρμού είναι οι διεκδικήσεις του Μοχάμετ από τον πρώην εργοδότη του.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αυτοοργάνωση και Αλληλεγγύη για να μη ζήσουμε σαν δούλοι.

πηγή : https://www.facebook.com/vio.me.Athens/
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιανουάριος 18h


1 2 3 4 5 6

Παρ. 18/1/19, 7μμ, Περιστέρι - Πλ. Δημαρχείου :: Πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής συμμετέχουμε στην πορεία που οργανώνει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου την Παρασκευή 18/1/19 στις 7μμ στο Περιστέρι (συγκέντρωση στην Πλ. Δημαρχείου - Μετρό «Περιστέρι») ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, με αφορμή τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από πρώην εργοδότη του (στο «Ψητοπωλείο Βεάκη 56») λόγω των διεκδικήσεών του.

Όπως αναφέρει η ΣΒΕΟΔ «Στις 23 Δεκέμβρη τα ξημερώματα, ο συνάδελφος Μοχάμετ κατα την διάρκεια παραπλανητικής παραγγελίας, δέχτηκε επίθεση από τον πρώην εργοδότη του Χρήστο Σαλμά (ιδιοκτήτη και του ψητοπωλείου «το σουβλάκι της Ιφικράτους» στο Χαλάνδρι) και από ακόμα έναν «φουσκωτό» θρασύδειλο. Η αιτία της ενέδρας και του ξυλοδαρμού είναι οι διεκδικήσεις του συναδέλφου Μοχάμετ από τον πρώην εργοδότη του.»

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της ΣΒΕΟΔ βρίσκεται ΕΔΩ

Σημειώνουμε επίσης ότι για τη μέρα της πορείας η ΣΒΕΟΔ έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας (18:00- 22:00).

Κάθε εργοδοτική επίθεση σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους μας!

Στα ολοένα και εντεινόμενα κρούσματα εργοδοτικής τρομοκρατίας απαντάμε με την από τα κάτω οργάνωση και τη συλλογική αντίσταση στους χώρους δουλειάς, με την ταξική-συναδελφική αλληλεγγύη.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/01/15/1…


1 2 3 4 5 6

Περιστέρι: Συγκέντρωση και Πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, Παρασκευή 18/1 - 19:00

Στις 23 Δεκέμβρη τα ξημερώματα, ο συνάδελφος Μοχάμετ κατα την διάρκεια παραπλανητικής παραγγελίας, δέχτηκε επίθεση από τον πρώην εργοδότη του Χρήστο Σαλμά (ιδιοκτήτη και του ψητοπωλείου « το σουβλάκι της Ιφικράτους» στο Χαλάνδρι) και από ακόμα έναν «φουσκωτό» θρασύδειλο. Η αιτία της ενέδρας και του ξυλοδαρμού είναι οι διεκδικήσεις του συναδέλφου Μοχάμετ από τον πρώην εργοδότη του.

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση - Πορεία: Παρασκεύη 18/1

Πλατεία δημοκρατίας ΜΕΤΡΟ Περιστέρι 19.00

Ταξική Αντεπίθεση

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


1 2 3 4 5 6

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου του 2018, ο Μοχάμεντ Κ. Σ., διανομέας, ξυλοκοπείται άγρια από τον πρώην εργοδότη του Χρήστο Σαλμά, ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου «Βεάκη 56» στο Περιστέρι, και έναν ακόμη, την ώρα που παρέδιδε παραγγελία, εργαζόμενος σε άλλο κατάστημα εκείνη την περίοδο. Ο συνάδελφος δέχτηκε αυτή τη θρασύδειλη επίθεση διότι «τόλμησε» να καταγγείλει τον πρώην εργοδότη του στην Επιθεώρηση Εργασίας και δεν υπαναχώρησε παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος αντίστοιχων περιπτώσεων εργοδοτικών επιθέσεων και τρομοκρατίας που έχουν βγει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα, εις βάρος εργαζόμενων στον συγκεκριμένο κλάδο (όπως ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στην Θεσσαλονίκη και η επίθεση σε εργαζόμενο στο κατάστημα HOT HOT Burger στη Ν. Φιλαδέλφεια) όσο και ευρύτερα, και κυρίως σε εργασιακούς κλάδους όπου η επισφαλής και «μαύρη» εργασία τείνει να γίνει καθεστώς.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, η αυθαιρεσία και οι επιθέσεις εναντίον των εργαζόμενων εντείνονται σε ολοένα και περισσότερους εργασιακούς χώρους. Μαζί με την εξάπλωση της ανασφάλιστης και επισφαλούς εργασίας, τους μισθούς πείνας, την καθιέρωση της ενοικιαζόμενης εργασίας, την απελευθέρωση των ωραρίων, την κατάργηση των Κυριακών και των αργιών συνθέτουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Μιας συνθήκης που εκδηλώνεται με τον πλέον φρικτό τρόπο στα εργασιακά κάτεργα, με την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Ο εξαναγκασμός των ανθρώπων, υπό τη συνεχή απειλή της ανεργίας, να δουλεύουν κάτω από άθλιες και αντίξοες συνθήκες βρίσκει την πιο τραγική του κατάληξη στην έξαρση των εργατικών δολοφονιών. Συγκλονίζουν το τελευταίο διάστημα, η υπόθεση του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή πέφτοντας από σκαλωσιά στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή γηπέδου της «Δικέφαλος Α.Ε.», του διανομέα που βρήκε τραγικό θάνατο στα Χανιά και καθώς του εργάτη που έχασε τη ζωή του σε ιχθυογεννητική μονάδα στο νησί Πεταλά.

Παρά τις χυδαίες προσπάθειες της παρούσας κρατικής διαχείρισης να παρουσιαστεί ως πολέμιος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δεν μπορεί να συγκαλύψει πως η κλιμάκωση και νομιμοποίηση της εργοδοτικής τρομοκρατίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάλυση των εργασιακών κεκτημένων από το κράτος και την ένταση της θεσμικής καταστολής απέναντι στις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις που εκδηλώνονται από τα κάτω, αδιαμεσολάβητα και αντιθεσμικά. Με την εγκαθίδρυση μιας ζοφερής εργασιακής και κοινωνικής πραγματικότητας, που έχει διαμορφωθεί από το πλήθος των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που εκτείνονται από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεωνεργασίας και την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού, την απελευθέρωση των απολύσεων και την καθιέρωση ελαστικών μορφών εργασίας, μέχρι και τις ιδιωτικοποιήσεις, και την απαξίωση των κοινωνικών μας αναγκών.

Καθώς οι αυταπάτες που καλλιεργούνταν από την παρούσα πολιτική διαχείριση για έναν «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» εξανεμίζονται, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της για έξοδο από τα μνημόνια και επαναφορά στην «κανονικότητα», εντείνονται οι κατασταλτικοί σχεδιασμοί απέναντι σε όσους αντιστέκονται από τα κάτω. Στις προηγούμενες ημέρες, γίναμε μάρτυρες των βάναυσων επιθέσεων στις διαδηλώσεις των απεργών εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο που προαναγγέλλει την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς. Η καταστολή των απεργιών και των διαδηλώσεων από την αστυνομία κινείται ταυτόχρονα, με την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, όπως καταδεικνύεται και από τις πρόσφατες διώξεις εναντίον μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων, αντίστοιχων των πρακτικών που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, και στον Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών. Εκεί εντάσσεται και η τροποποίηση διατάξεων που δυσχεραίνουν τους όρους κήρυξής της απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα σωματεία βάσης και τσακίζουν την ήδη υποτιμημένη έννοια του εργατικού ατυχήματος.

Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Μοχάμεντ Κ. Σ. και όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις επιθέσεις και την κρατική καταστολή. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, ορθώνουμε αναχώματα στις γειτονιές μας, στα σχολεία και τις σχολές, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά. Αναγνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι για την λεηλασία της ζωής μας. Είναι οι ίδιοι που δεν σταματούν να εξοπλίζουν το κατασταλτικό τους οπλοστάσιο, φοβούμενοι την συνειδητά ταξική, από τα κάτω οργανωμένη συνάντησή μας στους δρόμους. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και ως μέρος του ευρύτερου αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης παλεύουμε στο σήμερα με το βλέμμα σταθερά στον ορίζοντα μιας αυριανής κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας!

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ!

Πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Πλατεία Δημοκρατίας (σταθμός μετρό Περιστέρι)
Παρασκευή 18/1, 7 μ.μ.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

*το κείμενο μοιράστηκε σήμερα σε συναδέλφους στη γειτονιά της Κυψέλης

πηγή : http://sakakp.blogspot.com/2019/01/blog-post_…