Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00

Ομάδα αυτομόρφωσης "Αλμπέρ Καμύ"

Albert Camus ο φιλόσοφος του παράλογου και της εξέγερσης

Για τον Αλμπέρ Καμύ το να ζεις σημαίνει να δίνεις ζωή στο παράλογο. Ο άνθρωπος ρωτάει: Γιατί; Αλλά ο κόσμος παραμένει σιωπηλός. Αν δεν υπάρχει κάποιο θεϊκό σχέδιο πίσω από τη δημιουργία του κόσμου, τότε δεν υπάρχει καμιά ουσία στην ύπαρξη. Όλες οι εμπειρίες είναι ισάξιες. Έτσι ο άνθρωπος καλείται να δώσει στη ζωή το δικό του νόημα. Όταν εξεγείρεται απέναντι στην αδικία αυτού του κόσμου συναντάει τους συντρόφους του. Εξεγείρομαι άρα υπάρχουμε!
Καθε Τρίτη συζητάμε για τη φιλοσοφία του Παράλογου και της Εξέγερσης του γνωστού ελευθεριακού λογοτέχνη και φιλόσοφου Αλμπέρ Καμύ. Σκοπός είναι να φτιαχτεί μια ομάδα αυτομόρφωσης η οποία μέσα από τα έργα του "ο Μύθος του Σίσυφου" και "ο Επαναστατημένος Άνθρωπος" θα προσεγγίσει τις βασικές ιδέες του για το άτομο και την κοινωνία.
Ο ζεστός μας χώρος θα είναι ανοικτός από τις 6 με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με καρυκεύματα), μπίρες/τσίπουρο, φαγητό, ποπκόρν, χαριστικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη και για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".

πηγή : https://www.facebook.com/events/3892988516352…
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 17h