Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.00

Προβολή: Swing Kids

Μπορεί να μας ξέρετε από τα πάρτυ μας τις Τρίτες ή...
Μπορεί να σας ξέρουμε από εκείνη τη φορά που κάναμε μαζί στεπ-στεπ-τριπλ στεπ (καλά τα είχατε πάει!)
Για όλους εσάς και όχι μόνο, η ομάδα Swing του ΕΚΧ Σχολείο ετοιμάζει αυτό το Σάββατο στις 19:00, την προβολή μιας ιδιαίτερης ταινίας σχετικά με τον χορό αυτό και την ιστορία του: το Swing Kids. Την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: το Swing και η επαναστατική φύση της τέχνης, όπως και μπαρ για την οικονομική ενίσχυση του Σχολείου. Σας περιμένουμε!

Περιγραφή:

Στη Ναζιστική Γερμανία, η νεολαία πιέστηκε να ενταχθεί στη φιλοναζιστική Νεολαία, γνωστή και ως "Hitlerjugend", ή "Hitler Youth". Μια ομάδα αντιδραστικών εφήβων, ωστόσο, επέλεξε να αψηφήσει τις ναζιστικές οδηγίες αφήνοντας τα μαλλιά τους μακριά και ακούγοντας αμερικανική μουσική. Αυτή είναι η ιστορία μιας ομάδας εφήβων, αυτοαποκαλούμενη ως Swing Kids, και πώς η ναζιστική κυριαρχία και καταπίεση τους έδιωξε και τους έβαλε τον έναν εναντίον του άλλου.

Σκηνοθεσία: Thomas Carter

Συγγραφέας: Jonathan Marc Feldman

Λίγα λόγια για την ομάδα μας:
Έχοντας όλες και όλοι μας παραστεί σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, είτε στα σχολικά μας χρόνια, είτε σε κάποια άλλη φάση της ζωής μας, σίγουρα έχουμε παρατηρήσει ότι η σημερινή εκπαίδευση βασίζεται στην παθητική απόκτηση στείρας γνώσης και στην προώθηση της φορμαλιστικής σκέψης, απαξιώνοντας την καλλιέργεια και έκφραση της προσωπικότητας του εκπαιδευόμενου. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο υπακοής και πίστης σε κάποιο δάσκαλο - «αυθεντία» που κατέχει τη «μοναδική αλήθεια» και που βρίσκεται στην κορυφή της οργάνωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Για την αποδόμηση αυτού του αποστειρωμένου τρόπου διδασκαλίας προέκυψε η ανάγκη ανακάλυψης διαφορετικών εκπαιδευτικών μεθόδων. Έτσι, μέσα από τον μαγικό κόσμο της Swing μουσικής και χορού προσπαθούμε να δομήσουμε ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα, μακριά από κάθε εξουσιαστικό περιορισμό όπως το φύλο, η εθνικότητα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η αυθεντία του δασκάλου κ.ά. Όλα αυτά σεβόμενοι την διαφορετικότητα κάθε προσωπικότητας και θεωρώντας ότι κάθε άνθρωπος έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό που θα εμπλουτίσει τη μαθησιακή διαδικασία.
Καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά μέσω της συνέλευσης, μαθητές και συντονιστές έχουν πλέον δυναμικό ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συζητήσουν για τον τρόπο, τον ρυθμό, το περιεχόμενο και οτιδήποτε άλλο προκύψει και να συναποφασίσουν, οικοδομώντας ένα μάθημα κατασκευασμένο από όλους για να καλύπτει τις ανάγκες όλων. Ο μαθητής λοιπόν γίνεται δάσκαλος και ο δάσκαλος μαθητής, θέτοντας ως στόχο την παρότρυνση όλων των συμμετεχόντων να σκεφτούν, να αναζητήσουν, να προτείνουν νέες ιδέες και να πειραματιστούν για μια διαφορετική προσέγγιση της γνώσης.

Το σχολείο μας: https://www.facebook.com/ekxsxoleio...
sxoleio12.wordpress.com