Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στις 20.30

No ticket cinema - Sorry to bother you

Σε αυτή τη μαύρη κωμωδία ο Cassius Green είναι ένας Αφροαμερικανός που ζει στο Oakland, στο γκαράζ του θείου του, μαζί με την κοπέλα του, την Detroit. Προσλαμβάνεται από μία εταιρεία τηλεμάρκετινγκ και ενώ αρχικά όλοι του κλείνουν το τηλέφωνο, ο συνάδελφός του ο Langston, θα τον συμβουλέψει να μιλάει με την λευκή φωνή που κρύβει μέσα του. Όταν υιοθετήσει την λευκή φωνή, αυτομάτως θα αρχίσει να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία ως πωλητής. Τότε θα μπει στο κύκλο των Power Callers, των πιο επιτυχημένων πωλητών, με τα πράγματα να ξεφεύγουν από κάθε φαντασία στο τι επιδιώκουν να κάνουν.
Βλέπουμε μέσα από την ταινία την ανισότητα μαύρων-λευκών στην σύγχρονη Αμερική, να κατακρίνει την προσπάθεια μαύρων να αλλοιώσουν την προσωπικότητά τους, και να αφομοιωθούν πλήρως στην λευκή κουλτούρα, χάνοντας τον εαυτό τους, όπως και ο πρωταγωνιστής που βυθίστηκε σε όλη αυτήν την ζοφερή κατάσταση από όταν υιοθέτησε την λευκή φωνή, αποσιωπώντας την δική του. Παράλληλα ασκεί κριτική στον καπιταλισμό, δείχνοντας το πώς παραμορφώνεσαι λόγω των χρημάτων και της κοινωνικής ανόδου, που σε οδηγούν να ξεχνάς τους δικούς σου, και να μην βοηθάς τους συναδέλφους σου, συντηρώντας την ισχύουσα ταξική διαφοροποίηση.
Ο ζεστός μας χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8μμ με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με 6 μπαχαρικά), μπίρες/τσίπουρο, φαγητό, ποπκόρν, χαριστικό παζάρι και μίνι κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".

πηγή : https://www.facebook.com/events/2260027610920…
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Μάρτιος 15h