Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 21.30

Μουσικό δρώμενο στο φάσμα του αυτοσχεδιασμού

8/3 21:30 - "Στο Φάσμα του Αυτοσχεδιασμού - Conundrum Project II", Εργαστήρι Πολλαπλών Τεχνών

8/3 21:30 - "Στο Φάσμα του Αυτοσχεδιασμού - Conundrum Project II", Εργαστήρι Πολλαπλών Τεχνών

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Το Εργαστήρι Πολλαπλών Τεχνών και τοConundrum Project II σας προσκαλει στις 8/3/2019 και ώρα 21:30 ακριβώς στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.

Conundrum Project II

Το Conundrum Project είναι ένα εγχείρημα, με κύριο στόχο μία σειρά συναυλιών και ηχογραφήσεων ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με συλλογικό χαρακτήρα και χωρίς σταθερή σύσταση μπάντας, αλλά με την προοπτική ενός ανοιχτού πλαισίου συμμετεχόντων. Η πρώτη ηχογράφηση έγινε τον Νοέμβριο του '17 και βρίσκεται σε διαδικασία κυκλοφορίας, μια μουσική συνάντηση με βασικό στοιχείο τον πειραματισμό ελεύθερης απόδοσης κειμένων σε συνδυασμό με την αυτοσχεδιαστική μουσική διαδικασία.

Η συνέχεια του, το Conundrum Project II, βασίζεται στο στήσιμο συνδυασμών πάνω στο ντουέτο Κλαίρη Δουκουμετζάκη (φωνή, κείμενα)/Στέλιος Γιαννουλάκης (live electronics). Το σύνολο των μουσικών που το απαρτίζουν κάθε φορά, βασίζεται στις προσωπικές δυναμικές μεταξύ των συμμετεχόντων και την αισθητική που προβλέπεται από τον συνδυασμό συγκεκριμένων μουσικών.

Οι εφτά συμμετέχοντες στη συναυλία στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, θα βρεθούν εκεί όλοι μαζί για πρώτη φορά, χωρίς καμία προσυνεννόηση ή προετοιμασία. Μουσική που γεννιέται επι τόπου, μία άσκηση επικοινωνίας χωρίς καμία ασφάλεια, με οδηγό τον ήχο και τη διαχείριση του πώς εντάσσεται ο καθένας σε μια τέτοια συνθήκη.

Κλαίρη Δουκουμετζάκη: φωνή, κείμενα

Στέλιος Γιαννουλάκης: ηλεκτρονικά

Μέμος Μουστάκας: πλήκτρα

Νίκος Κορδέλης: κιθάρα

Πάνος Γιώτης: κιθάρα

Στέφανος Χυτήρης: τύμπανα

Στέφανος Ψαραδάκης: τύμπανα

Links:

facebook page:

https://www.facebook.com/Conundrum-Project-26…

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=wUGGOAfDCNE

https://www.youtube.com/watch?v=-zl88Fe-N9A

https://www.youtube.com/watch?v=ifecJyarJxU

https://www.youtube.com/watch?v=uNEkdmIsAjA

Βιογραφικά:

kleri doukoumetzaki

Κλαίρη Δουκουμετζάκη:

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι ηθοποιός.

Ασχολείται και πειραματίζεται με τα κείμενα που γράφει με τη γλώσσα και τους συσχετισμούς που γίνονται με αυτήν.

Έχοντας ως βάση δομές, ήχους, εικόνες, αισθήσεις στοχεύει στη δημιουργία εσωτερικών και εξωτερικών ηχοτοπίων.

Συνεργάζεται με μουσικούς της σκηνής του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και της free jazz. Συμμετείχε στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του Conundrum project που είναι σε διαδικασία κυκλοφορίας.

Στέλιος Γιαννουλάκης

stelios giannoulakis

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Βιοιατρική Τεχνολογία και κιθάρα. Master στην Μουσική Τεχνολογία, PhD στην Ηλεκτροακουστική Σύνθεση.

Έχει συνθέσει μουσική για παραστάσεις και εφαρμογές. Διεθνείς παρουσιάσεις, συνεργασίες, αναθέσεις και βραβεία.

https://www.facebook.com/StelioGiannoulakis/

memos moustakas

Μέμος Μουστάκας:

Ο Αγαμέμνων ή Μέμος Μουστάκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ακορντεόν και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Σκαλκώτα κι έπειτα ηχοληψία και ακουστική στο ΤΕΙ Ρεθύμνου. Αυτοδίδακτος ήδη στο πιάνο και την τζαζ, παρακολούθησε μια σειρά μαθημάτων σύγχρονου αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου.

Ασχολείται και ερευνά ένα ευρύ φάσμα τεχνικών, προσεγγίσεων και τρόπων σκέψης, όσον αφορά τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τη σύγχρονη τζαζ, την επιτόπου σύνθεση με υλικό εκκίνησης, το διαλογισμό στον αυτοσχεδιασμό κ.ά.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, το Exit Strategies, κυκλοφόρησε το 2017, ένα ντουέτο με τον Κερκυραίο μπάσο-κλαρινετίστα Σπύρο Μίτσουλη. Η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, το σόλο άλμπουμ Carriers of Misperception Vol. I, είναι μια πρώτη αποτύπωση της προσωπικής του μελέτης στο πιάνο και τον αυτοσχεδιασμό. Βρίσκεται στη διαδικασία κυκλοφορίας του Vol. II του Carriers of Misperception, ένα ντουέτο με τον πιανίστα Βίλλυ Παρασκευόπουλο και την πρώτη κυκλοφορία του Conundrum Project.

https://www.facebook.com/agamemnonmoustakas/

https://agamemnonmoustakas.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCB72yVXGud3S…

Νίκος Κορδέλης

nikos kordelis

Ο Νίκος Κορδέλης μεγάλωσε και μένει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δραστηριοποιείται μουσικά στη σκηνή του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και της τζαζ, με εμφανίσεις σε Αθήνα, Κέρκυρα, Πάρο και Άνδρο.

Ασχολείται επίσης με τη διδασκαλία (ιδιαίτερα μαθήματα και τάξεις ανηλίκων), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με το πρόγραμμα απεξάρτησης για πρόσφυγες και μετανάστες ΚΕΘΕΑ - Mosaic, ως δάσκαλος μουσικής.

panos giotis

Πάνος Γιώτης:

Ο Πάνος Γιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατά κύριο λόγο αυτοδίδακτος στην κιθάρα έχει συμπράξει με μουσικούς και σχήματα σε Ελλάδα, Γερμανία και Ισπανία όπου έχει ζήσει αρκετά χρόνια.

Με έντονο ενδιαφέρον για το ευρύ φάσμα της μουσικής, και με κοινό παρανομαστή τον αυτοσχεδιασμό, παίζει και εξερευνεί τις δυνατότητες και τους περιορισμούς.

Το 2016 δημιουργεί το Svobotnik, ένα όχημα για την εξερεύνηση προσωπικών συνθέσεων που πηγάζουν από ένα μείγμα ακουσμάτων με κεντρικό άξονα τη jazz.

Παράλληλα γράφει μουσική για παραστάσεις σύγχρονου χορού και θεατρικά. Ηχογραφεί αυτοσχεδιαστικά ηχοτοπία με αφετηρία -κυρίως- την ηλεκτρική κιθάρα και την χρήση ηχητικών εφέ, προσανατολισμένος προς πιο πειραματικές, ambient και noise κατευθύνσεις με πρόθεση την μεταφορά -για λίγο- σε ένα διαφορετικό κόσμο, μέσω του ήχου.

https://www.facebook.com/svobotnik

https://svobotnik.bandcamp.com

https://www.youtube.com/channel/UCz61PtVYcPXL…

Στέφανος Χυτήρης:

stephanos chytiris

Ο Στέφανος Χυτήρης είναι ντράμερ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Sound art στο Dartigton college of arts στο Devon της Αγγλίας και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε και δούλεψε κοντά στον Αμερικανό ντράμερ Michael Carvin. Από τότε συμμετέχει σε σχήματα της αυτοσχεδιαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης και της Αθήνας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις προσωπικές του δουλειές σε συνεργασία με τους Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Daniel Carter, Dre Hocevar, Ingrid Laubrock, Todd Neufeld, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby.

To Flux Project - Pyr|n είναι ο πρώτος του δίσκος που ηχογραφήθηκε το 2014 σε παραγωγή του ντράμερ Michael Carvin. Το 2017 κυκλοφορεί το βινύλιο Egata, ένα σχήμα επτά μουσικών με ηχογραφήσεις βασισμένες στον πρωτόλειο ήχο του αυτοσχεδιασμού. Το 2019 κυκλοφόρησε o δίσκος 17 Takes, ηχογραφήσεις με τον πιανίστα Bram De Looze.

www.stephanoschytiris.com

stefanos psaradakis

Στέφανος Ψαραδάκης:

Ο Στέφανος Ψαραδάκης έχει σπουδάσει κλασικά κρουστά και ντραμς ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα γκρουπ της εγχώριας σκηνής όπως και σε συμφωνικές ορχήστρες.

Τα τελευταία χρόνια εξερευνά το ηχητικό πεδίο με τη χρήση συμβατικών οργάνων, καθημερινών αντικειμένων, field recordings και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Γράφει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και παραστάσεις ενώ ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε σόλο ή ensemble performances.

Θωμάς Τσούτσος,

Animateur Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Διαδικασιών

Εργαστήρι Πολλαπλών Τεχνών

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός:
Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

πηγή : https://www.embros.gr/8-3-21-30-sto-fasma-toy…