Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Κάλεσμα στο εφετείο στις 26/03

Στις 26/03 δικάζονται στο εφετείο οι 4 συλληφθέντες σύντροφοί μας από τον αποκλεισμό των γραφείων της Χρυσής Αυγής, τον Iούνη του 2016.

Την Τετάρτη 6/7/2016 70 αντιφασίστες και αντιφασίστριες,πραγματοποίησαν παρέμβαση - αποκλεισμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγήςστο Μαρούσι, με στόχο την ακύρωση του εβδομαδιαίου τους ανοίγματος. Ηδράση ήταν πολιτική επιλογή των τριών τοπικών συλλογικοτήτωνΔια-πασών, Σε Τροχιά Σύγκρουσης και Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου καιπλαισιώθηκε από πλήθος συντρόφων και συντροφισσών. Αφορμή για τηνσυγκεκριμένη παρέμβαση ήταν η (τότε) πρόσφατη δημόσια εμφάνιση των μελών της Χ.Α στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου (ήταν η μόλις δεύτερηφορά που εμφανίστηκαν δημόσια στην γειτονιά και η τελευταία μέχρι καισήμερα), η οποία κρίθηκε απαραίτητο να απαντηθεί με δυναμικό τρόπο. Μεβάση λοιπόν τη μέχρι τότε δράση του αντιφασιστικού κινήματος στηγειτονιά επιλέχθηκε ως δράση ο αποκλεισμός, θέλοντας να στείλει ένασαφές μήνυμα στους νεοναζί, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει χώρος για αυτούςστο δημόσιο πεδίο, αλλά ότι ακόμα και η πρόσβασή τους στα γραφεία τουςβρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση. Όπως βέβαια ήταν αναμενόμενο, στοχώρο της συγκέντρωσης δεν άργησαν να καταφθάσουν ισχυρές αστυνομικέςδυνάμεις με δεκάδες μηχανές ΔΙΑΣ και 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίεςκαι έσπευσαν να υπερασπιστούν την πολιτική παρουσία της Χ.Α στηνγειτονιά. Έτσι λοιπόν και ενώ η ίδια η Χ.Α αδυνατούσε να διασφαλίσειστα μέλη της την δυνατότητα πρόσβασης στα γραφεία, οι δυνάμεις των ΜΑΤκάτω από την παραίνεση ενός μέλους της Χ.Α επιτέθηκαν στουςσυγκεντρωμένους, δίνοντας τη δυνατότητα στους φασίστες να ανοίξουν ταγραφεία. Παράλληλα οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι κάτω από το βάροςτης επίθεσης των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς το χώρο τηςΚατάληψης Κουβέλου. Δυστυχώς όμως κατά την διάρκεια της οπισθοχώρησης4 σύντροφοι συνελήφθησαν με 2 μάλιστα να τραυματίζονται κατά τηδιάρκεια της σύλληψής τους. Οι 4 συλληφθέντες βρέθηκαν αντιμέτωποι μετις κατηγορίες της απείθειας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, τηςφθοράς ξένης περιουσίας και την απόπειρα άσκησης σωματικών βλαβών.Λίγες μέρες αργότερα και με μία δίκη - fast track και οι 4καταδικάστηκαν για τα «αδικήματα» της απείθειας και της διατάραξης σε14 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή. Το «μήνυμα» της δικαιοσύνης ήτανξεκάθαρο. Κάθε αντιφασιστική δράση που βάζει στο στόχαστρό της τονμηχανισμό των νεοναζί, βρίσκεται εκτός «νομιμότητας» και η διαχείρισητης βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της αστυνομίας.Στις 22/06 οι 4σύντροφοι θα βρεθούν ξανά ενώπιον των δικαστικών αρχών, ώστε να εκδικαστεί η έφεσή τους επί της αρχικής τους καταδίκης.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο, είσοδο από Λουκάρεως,στην αίθουσα Δ80Γ, πρώτος όροφος.Το μάζεμά μας το πρωί της τετάρτης είναι στις 09.00 στα προσφυγικά.

Συντροφικά,

Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου

Αναρχική/Αντιεξουσιαστική συλλογικότητα Σε τροχιά σύγκρουσης

Ελευθεριακή συλλογικότητα Δια*πασών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596563/