Πέμπτη 26 Μαίου 2011 στις 9.30 πμ

Συγκέντρωση κατά της δικαστικής μεθόδευσης

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Στις 6 Απριλίου 2011 αποφυλακίστηκαν, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Σαράντος Νικητόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Βαγγέλης Σταθόπουλος. Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι προφυλακισμένοι επί 12 μήνες κατηγορούμενοι δεν έπρεπε να παραμείνουν άλλο στη φυλακή γιατί ούτε οι εναντίον τους κατηγορίες ούτε η γενικότερη πορεία της υπόθεσης δικαιολογούσαν την περαιτέρω κράτησή τους.

Έτσι και αλλιώς, η όλη δίωξη και προφυλάκισή τους αποτελούσαν ακραία περίπτωση κατασκευής ενόχων, ποινικοποίησης προσωπικών σχέσεων και στοχοποίησης του αναρχικού χώρου.

Όμως, στις 19 Μαϊου 2011 το «αντιτρομοκρατικό» επιτελείο και η δικαστική χούντα αντεπιτίθενται με ένα απροσχημάτιστο πολιτικοδικαστικό πραξικόπημα από αυτά που όλο και πιο συχνά τελευταία μας έχουν συνηθίσει. Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη τους εκτός από μεροληπτική, εκδικητική, είναι και άκρως αποτελεσματική και με άμεσα αντανακλαστικά όταν πρόκειται για τον εσωτερικό εχθρό. Έτσι με απόφαση του Αρείου Πάγου, το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών καλείται να επανεξετάσει (και στην ουσία να ακυρώσει) την απόφαση αποφυλάκισης των 3. Δηλαδή, οι διωκτικές αρχές, αποφασίζουν ότι όταν η νομιμότητα δεν τις βολεύει διορίζουν μια άλλη...

Απαιτούμε να παραμείνουν ελεύθεροι οι 3 αγωνιστές και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

κάλεσμα : Δράση για την Ελευθερία

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...