Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Η Σιωπηλή Επανάσταση

Μια σχεδόν άγνωστη πολιτική αληθινή ιστορία βασισμένης στα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. Στην τελευταία του ταινία, ο Λαρς Κράουμε αναφέρεται στην περίοδο μετά τη Σοβιετική καταστολή της εργατικής εξέγερσης στην Ουγγαρία το 56' και την αυθόρμητη αντίδραση μιας τάξης μαθητών στην Ανατολική Γερμανία (όπου είχε προηγηθεί η 1η εξέγερση κατά του Σταλινικού καθεστώτος το 1953). Ενα ασυνήθιστο χρονικό διαμαρτυρίας από την ταραχώδη ανατολικογερμανική Ιστορία (5 χρόνια πριν τη δημιουργία του τείχους του Βερολίνου).
Θα ακολουθήσει κουβέντα για τα γεγονότα που περιγράφει η ταινία.
Είσοδος όπως πάντα ελεύθερη!

ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1956. Ο Τέο και ο Κουρτ, δύο μαθητές λυκείου και φίλοι, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα εικόνες από τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν μετά την Ουγγρική επανάσταση στη Βουδαπέστη ενάντια στη Σοβιετική κατοχή. Επιστρέφοντας στην πόλη τους η ενέργειά τους να κρατήσουν ένα λεπτό σιγή στη διάρκεια του μαθήματος προς τιμήν των θυμάτων, προκαλεί μεγάλη αναταραχή.
Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με μπαχαρικά), μπίρες/τσίπουρο, ποπ κορν και κινηματικό βιβλιοπωλείο και ίσως κάποιο φαγητό. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".

πηγή : https://www.facebook.com/events/5636574974764…