Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Aνοιχτή συνέλευση

Ο Μάης έχει καθιερωθεί πλέον, όχι ως ο μήνας των εργατικών αγώνων και της 1η Μάη, αλλά ως ο μήνας των μνημονίων, της σφαγής των μισθών, των συντάξεων και των δικαιωμάτων.

Ένα χρόνο μετά το πρώτο μνημόνιο και την απίστευτη λεηλασία της ζωής μας που ακολούθησε, είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες ένας νέος Αρμαγεδών. Ένα νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έρχονται να κατεδαφίσουν ό,τι απέμεινε όρθιο.

Σ' αυτές τις συνθήκες χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, ο γενικός ξεσηκωμός και η αυτοοργάνωση από τα κάτω.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ανοιχτή συνέλευση το Σάββατο 18 Ιουνίου 7 μμ. στην ΑΣΟΕΕ, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε κοινή δράση ενάντια στην καταπάτηση της παιδείας και της ζωής μας.

Η πρωτοβουλία για την Αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση σχηματίστηκε το Δεκέμβρη του 2008. Αυτοργάνωση στην εκπαίδευση σημαίνει οργάνωση από τα κάτω και μπορεί να συμπεριλαμβάνει μαθητές, γονείς, εκπαιδευτές, όσους θεωρούν πως τους αφορά.

πηγή : http://ekpaideysi.espivblogs.net/?p=2544


αυτοοργανωση ΚΑΙ στην εκπαιδευση - καλεσμα

1. Η ανοιχτή συνέλευση δεν είναι πια ιδέα που αιωρείται. Είναι κοινωνική πραγματικότητα στις πλατείες.

2. Το αίτημα της άμεσης δημοκρατίας τίθεται ως ανάγκη νέας κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης.

3. Παραμερίζονται οι κλαδικοί διαχωρισμοί τους οποίους μέχρι σήμερα αναπαράγει ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός.

4. Η λεηλασία των δικαιωμάτων γίνεται ψευδώς αντιληπτή, ως εθνικό ζήτημα. Είναι όμως αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία σε έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.

Στο όνομα ενός χρέους από δάνεια που δεν «τα φάγαμε μαζί», οι εκλεγμένοι «εκπρόσωποί» μας καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα, τα κεκτημένα με πολλούς αγώνες, χωρίς όμως εννοείται να πειράξουν τα δικά τους. Υποβαθμίζουν δραματικά την παιδεία «για το καλό των μαθητών», την υγεία «για την εξυγίανση» και, στο σύνολο, τη ζωή μας.

Οι μεγαλοσυνδικαλιστές, συμμέτοχοι σ' αυτό το έγκλημα, «αγωνίζονται» κηρύσσοντας τις υποκριτικές εθιμοτυπικές απεργίες, που όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο μια ψευδαίσθηση μπορεί να δώσουν σε κάποιους ότι κάτι κάναμε.

Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται αν θα αφήσουμε μοιρολατρικά να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση!

Καλούμε μας όσους θεωρούν ότι η εκπαίδευση τους αφορά σε ανοιχτή συνέλευση το Σάββατο 18 Ιουνίου 7 μμ. στην ΑΣΟΕΕ, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε κοινή δράση ενάντια στην καταπάτηση της παιδείας και της ζωής.

Η πρωτοβουλία για την Αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση

πηγή : http://ekpaideysi.espivblogs.net/?p=2559