Δευτέρα 6 Μαίου 2019 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική-αντικρατική-αντικαπιταλιστική συγκέντρωση

Ενημέρωση από την παρουσία μας στο Εφετείο στις 17/4 και κάλεσμα συγκέντρωση στο ΕΦΕΤΕΊΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/5, ημέρα έκδοσης της απόφασης για τους δύο νεοναζί δολοφόνους του Σ.Λουκμάν

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡOΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, σε συνέχεια των προηγούμενων πολιτικών παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκε εκ νέου συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, από το αναρχικό/ αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, την ομάδα Αδράστεια και τη Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, την ημέρα διεξαγωγής της δίκης των δύο νεοναζί δολοφόνων, Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο, του μετανάστη-εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.
Από τις 09:00 το πρωί, για περίπου δύο ώρες, 20 σύντροφοι-συντρόφισσες παραμείναμε συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο, μοιράζοντας κείμενα και τοποθετήσαμε πανό το οποίο έγραφε "Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό/ Σ. Λουκμάν P. Zifle - Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε". Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, όταν επιχειρήσαμε να μπούμε στο κτήριο, μία διμοιρία ΥΜΕΤ μας έκλεισε το δρόμο έξω από την είσοδο του εφετείου. Η στάση των συγκεντρωμένων αναρχικών/αντιφασιστών-στριών ανάγκασε τις κατασταλτικές δυνάμεις να υποχωρήσουν, αλλά στη συνέχεια δημιούργησαν αστυνομικό φραγμό μπροστά από την πόρτα της αίθουσας όπου διεξαγόταν η δίκη.
Όταν αντιδράσαμε φωνάζοντας συνθήματα απέναντι στις γελοιότητες που έλεγαν οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο νεοναζί, η διμοιρία επιτέθηκε και προσπάθησε με τις ασπίδες, τα γκλοπς και με κλοτσιές να μας απωθήσει έξω από το Εφετείο και να προστατεύσει τους παρακρατικούς. Η συγκροτημένη και αποφασιστική στάση των αγωνιστών/στριών έκανε σαφές πως ακόμα και όταν υπερτερούν αριθμητικά οι κατασταλτικές δυνάμεις, οι αναρχικοί/ες αντιφασίστες/στριες έχουν το σθένος να αντιμετωπίσουν τόσο τους παρακρατικούς όσο και τους κρατικούς δολοφόνους.
Η αγωνία μάλιστα της έδρας να προστατεύσει τους δύο νεοναζί δολοφόνους, φάνηκε άμεσα από την αλλαγή της αίθουσας, παρόλο που είχαμε αποχωρήσει από τον χώρο, ενώ η προσπάθεια των ΜΜΕ να παρουσιάσουν την παρουσία μας ως "εισβολή" αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη συστράτευση των μίντια και των κατασταλτικών δυνάμεων στην υπεράσπιση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου. Το δικαστήριο θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 6 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στον δεύτερο όροφο στην αίθουσα 80Δ όπου αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του Εφετείου.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΙΟΥ , ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 10:00 Π.Μ [εν όψει της έκδοσης της απόφασης για τους δυο νεοναζί δολοφόνους του Σ. Λουκμάν]

αναρχικό -αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Ομάδα Αδράστεια, Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://stekiantipnoia.espivblogs.net/2019/05…


1 2 3 4

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ, Αντιφασιστική Συγκέντρωση Δευτέρα 6 Μάη, 9πμ, Εφετείο(Αλεξάνδρας & Λουκάρεως)

loukman apofasi

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

ΙΣΟΒΙΑ ΞΑΝΑ με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου

Αντιφασιστική Συγκέντρωση
Δευτέρα 6 Μάη, 9πμ, Εφετείο(Αλεξάνδρας & Λουκάρεως)

Η εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο φτάνει στο τέλος της. Στις 6 Μάη στο Εφετείο, τη μέρα που το δικαστήριο θα πάρει απόφαση για την καταδίκη των δολοφόνων, οργανώνουμε τη μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στο ακροατήριο και στην αυλή του Εφετείου για να απαιτήσουμε ότι οι δολοφόνοι θα καταδικαστούν ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου και χωρίς ελαφρυντικά, όπως καταδικάστηκαν πρωτόδικα.
Όλη η αποδεικτική διαδικασία δεν αφήνει περιθώρια ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης. Οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης είναι συντριπτικές. Η περιγραφή των αυτόπτων μαρτύρων που βγήκαν στο μπαλκόνι και είδαν τον Λουκμάν μαχαιρωμένο ακύρωσε κάθε προσπάθεια των δύο κατηγορούμενων στις απολογίες τους να εμφανιστούν αμυνόμενοι. Αντίθετα, έπεφταν σε διαρκείς αντιφάσεις και ουδέποτε δήλωσαν μετανιωμένοι για το ρατσιστικό έγκλημα που διέπραξαν. Η κατάθεση του αστυνομικού Γαλανόπουλου, που δεν υπήρχε πρωτόδικα, μετέφερε την συνομιλία των δραστών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναρωτήθηκε ένας από τους δολοφόνους «Καλά δεν τους κάναμε;», απόδειξη του ρατσιστικού κινήτρου.
Ο εισαγγελέας απέδωσε με σαφήνεια τα ρατσιστικά κίνητρα στους δράστες στηρίζοντας την εκτίμηση στο τρόπο που έδρασαν, παίρνοντας στιλέτα μαζί τους και επιτιθέμενοι σε αγνώστους αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, τους οποίους δεν γνώριζαν. Απέδωσε την πράξη τους σε ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας και πρότεινε να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής αποδόμησαν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και επέμεναν στην μεγάλη σημασία που έχει η αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου έστω και αν δεν επηρεάζει τις ποινές που θα αποδοθούν ως μήνυμα κατά της ρατσιστικής εγκληματικότητας συνολικά μέσα στην κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε η υπεράσπιση να αντικρούσει την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου, αντίθετα γέμισε οργή το ακροατήριο ο ισχυρισμός ότι οι 6 μαχαιριές του Στεργιόπουλου ήταν γρατζουνίσματα.
Η απόφαση παίζει τεράστιο ρόλο ειδικά την περίοδο που οι Χρυσαυγίτες φοράνε το προσωπείο του νόμιμου δημοκρατικού κόμματος για να κατέβουν στις εκλογές. Το μόνο που αξίζει στους μαχαιροβγάλτες είναι η απομόνωση κι ο αποκλεισμός. Οι δήμοι της Αθήνας, Νίκαιας και Αγ. Δημητρίου έχουν πάρει ήδη αποφάσεις για να μην δώσουν χώρους και προεκλογικά περίπτερα στη ναζιστική συμμορία. Αυτό χρειάζεται να γίνει σε κάθε δήμο και το αντιφασιστικό κίνημα παρόν για να το εξασφαλίσει. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητάει αποκλεισμό τους από τα ΜΜΕ. Τέλος,ο Λιακόπουλος και ο Στεργιόπουλος είναι κατηγορούμενοι και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και άρα μια παραδειγματικά καταδικαστική απόφαση με το ρατσιστικό κίνητρο είναι βοήθεια στην καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9πμ στο Εφετείο στο πλευρό του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, Καντίμ Χουσεϊν.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…


1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 10πμ., ήμερα έκδοσης της απόφασης για την φασιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν από ναζιστές χρυσαυγίτες δολοφόνους, επίσης, ημέρα εκδίκασης της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

πηγή : https://ormantifa.org/events/event/antifasist…


1 2 3 4

Για χίλιους λόγους - Με χίλιους Τρόπους

Το βλέπουμε όλες και όλοι, παντού στην Ευρώπη: οι φετινές Ευρωεκλογές θα σημάνουν την ενίσχυση της Ακροδεξιάς. Για την εξέλιξη αυτή, που μας γυρνά πίσω στα πιο σκοτεινά χρόνια του 20ου αιώνα κανείς/καμιά δεν μπορεί να είναι ανυποψίαστος-η.
Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 συναντηθήκαμε στη Χώρα των Βάσκων άνθρωποι απ' όλη την Ευρώπη για να σχηματίσουμε μια μεγάλη «Αγκαλιά των Λαών». Έτσι γεννήθηκε η ευρωπαϊκή αντιφασιστική καμπάνια «5Μ», που κορυφώνεται στις 5 Μαΐου 2019, με δράσεις σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Στην Ελλάδα φτιάξαμε την καμπάνια 1000/1000 δηλώνοντας ότι: Υπάρχουν χίλιοι λόγοι να αντισταθούμε στο φασισμό και υπάρχουν χίλιοι τρόποι να τον σταματήσουμε. Με την καμπάνια μας θέλουμε να αναδείξουμε: * την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως χρώματος, και των πολυεθνικών εταιρειών για τις αιτίες της μεταναστευτικής εξόδου και τις συνέπειές της: θάνατοι, απάνθρωπες συμπεριφορές, σκλαβιά, απελάσεις, εκμετάλλευση, διακρίσεις και βία. * τη ρητορική χειραγώγησης και υποκρισίας των δυνάμεων της δεξιάς και ακροδεξιάς, που ενοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες για την κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη, και αποκρύπτουν την ευθύνη των ευρωπαϊκών ελίτ για την κρίση αυτή. * τις πολιτικές που δημιουργούν ανεργία και επισφάλεια, καταργούν βασικές δημόσιες υπηρεσίες, εφαρμόζουν κοινωνικές περικοπές, χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, διασπείρουν ξενοφοβικά αισθήματα και υποδαυλίζουν τον πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς για να κερδίσουν ψήφους και να αποφύγουν τις ευθύνες εκείνων που μας κυβερνούν. * τη στοχοποίηση και τη βία που υφίστανται με τρόπο βάρβαρο γυναίκες και άτομα LGBTQI+. * την ποινικοποίηση ατόμων και οργανώσεων από την Ευρώπη, αλλά και μεταναστών που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Η πρωτοβουλία θέλει να στηρίξει τα άτομα και τις οργανώσεις αυτές, αναδεικνύοντας τις αξίες που υπερασπίζονται. Σκοπός της πρωτοβουλίας 1000/1000 είναι τα κοινωνικά κινήματα της Ευρώπης να δράσουν ενάντια στις πολιτικές μίσους και διακρίσεων που σήμερα προωθούν και ήδη εφαρμόζουν στην Ευρώπη δυνάμεις της άκρας δεξιάς (Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία), αλλά και δυνάμεις του Κέντρου που υιοθετούν την ατζέντα της Ακροδεξιάς. Στην Ελλάδα του δολοφονημένου Σαχτζάτ Λουκμάν, του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου Πετρίτ Ζίφλε, του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου, της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη --αλλά και του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, των αντιφασιστικών αγώνων τις μέρες του Μακεδονικού, των πρωτοβουλιών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κινητοποιήσεων ενάντια στον μισογυνισμό και την ομοφοβία, των εκατοντάδων καθημερινών αντιστάσεων-- έχουμε χίλιους λόγους να συμμετέχουμε. Κι έχουμε χίλιους τρόπους γι' αυτό!

Σας καλούμε όλους και όλες:

- σε Συγκέντρωση αύριο Δευτέρα 6 Μαΐου στις 10πμ στο Εφετείο (Λουκάρεως), ήμερα έκδοσης της απόφασης για την δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν από ναζιστές δολοφόνους.

- σε ενεργή συμμετοχή στο αντιφασιστικό κίνημα, με μαζική παρουσία στη δίκη και στις κινητοποιήσεις για την καταδίκη της εγκληματικής νεο-ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσης Αυγής. Κανείς δεν μπορεί να είναι ανυποψιαστος: Κάθε ψήφος στην Χρύση Αυγή/Ελληνική Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια των ναζί.

Ενδεικτικά την Καμπάνια στηρίζουν: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού - ΟΡΜΑ, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Καταλήψεις Στέγασης Προσφύγων City Plaza και Νοταρά26, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, κ.α.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/05/blog-post_…