Πέμπτη 30 Μαίου 2019 στις 20.30

Θερινή Προβολή Ταινίας: Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει

Η τελευταία αντιρατσιστική ταινία του Μπάρι Τζένκινς που διασκευάζει το βιβλίο του Τζέιμς Μπόλντγουιν, σε έναν ακόμη κινηματογραφικό θρίαμβο μετά το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας του «Moonlight».
«Κάθε μαύρος στην Αμερική γεννήθηκε στην οδό Μπιλ. Η οδός Μπιλ είναι η κληρονομιά μας»
Γι' αυτή την κληρονομιά και το συλλογικό τραύμα του να είσαι Αφροαμερικανός σε μια χώρα χτισμένη στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία έγραψε το 1974 ο Τζέιμς Μπόλντγουιν το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε Να Μιλήσει», ένα από τα κορυφαία βιβλία του ανάμεσα σε ένα πλούσιο λογοτεχνικό και δοκιμιακό έργο που εξερεύνησε κι ανέδειξε τις πολυσύνθετες πτυχές της αφροαμερικανικής (και queer) ταυτότητας στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, συμβάλλοντας στη μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων μειονοτήτων.
Υπόθεση: Το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε Να Μιλήσει» μας μεταφέρει στο Χάρλεμ της δεκαετίας του 70 και τοποθετεί στο επίκεντρό του την Τις και τον Φόνι, ένα δεκαεννιάχρονο κορίτσι και ένα εικοσιδιάχρονο αγόρι, που μεγάλωσαν μαζί στην ίδια φτωχογειτονιά και η σχέση τους έχει περάσει με νομοτελειακή επιτακτικότητα από την αθώα φιλία στον έρωτα. Μέσα σε έναν περίγυρο που ασφυκτιά από την καταπίεση, ωστόσο, τα όνειρα για μια κοινή ζωή είναι καταδικασμένα να γκρεμοτσακιστούν. Αλλά όχι χωρίς αντίσταση.

Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με κρασιά/μπίρες/τσίπουρο, ποπ κορν, σνακς κλπ, ενώ θα στηθεί και μίνι κινηματικό βιβλιοπωλείο. Υπάρχει μόνιμα πλέον πάγκος για διάθεση προιόντων της ΒΙΟΜΕ.

2 άτομα

πηγή : https://www.facebook.com/events/6100492995004…
πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μάιος 12h