Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Δεν ξεχνάμε ποιοι εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή! Δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ να ξεπλύνει τους φασίστες! Συγκέντρωση στο Εφετείο Πέμπτη 18/7 9πμ

Η Χρυσή Αυγή ενδυναμώθηκε από το αστικό μπλοκ την περίοδο `09-`11 ως δύναμη καταστολής στο ανερχόμενο ταξικό κίνημα που αναζητούσε μια εναλλακτική στρατηγική ενάντια στο καταρρέον μνημονιακό πολιτικό σκηνικό.

Σε συνδυασμό με το κατασταλτικό κράτος της ΝΔ μετά το 2012 έγινε προσπάθεια και επιτεύχθηκε μερικώς η τρομοκράτηση του μαζικού κινήματος. Οι απαγορεύσεις των απεργιών σε συνδυασμό με τα Τάγματα Εφόδου δημιουργούσαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος. Η οπισθοχώρηση της όποιας κινηματικής πολιτικής και η ηγεμονία της στρατηγικής της κοινοβουλευτικής ανάθεσης, καθιστούσε πια την «φασιστική πρόταση» ως συμπληρωματική τακτική του αστισμού, γι `αυτό και η ΝΔ προχωρεί (και κάτω από την πίεση του κινήματος) στη δίωξη για «τιθάσευση» των Ταγμάτων Εφόδου μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα.
Παρ` όλα αυτά, το 2014 η Χρυσή Αυγή παρέμενε συνομιλητής με το «βαθύ κράτος» και αναζητούσε την προσαρμογή της στο νέο πολιτικό σκηνικό. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στερεί από τους ναζί το παραθυράκι διεξόδου ως «συμπληρωματική δύναμη» στο κράτος. Το αν θα παραμείνει πλέον ως δύναμη στον πολιτικό χάρτη του αστισμού θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα της να διατηρήσει τους κοινωνικούς και οργανωτικούς μηχανισμούς της.

Η αδιάλλακτη μάχη από τις δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού στέρησαν την κρίσιμη διετία 2015 - 2016 τη δυνατότητα κατοχύρωσης της Χρυσής Αυγής ως συστημικής δύναμης. Η ναζιστική συμμορία είχε εγκαταλείψει οριστικά τα προηγούμενα «κάστρα» σε Νίκαια και Άγιο Παντελεήμονα και αναζητούσε νέα σχέδια. Όμως, πόντο - πόντο, από γειτονιά σε γειτονιά, από θέμα σε θέμα, η Χρυσή Αυγή αδυνατούσε να δημιουργήσει μια μίνιμουμ πολιτική ατζέντα και να συγκροτήσει πολιτικές και οργανωτικές δράσεις ερχόμενη αντιμέτωπη με τις δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού.

Το 2018 τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που στήνει η ΝΔ και η ανάδειξη της αντικομμουνιστικής ατζέντας από τις δυνάμεις του αστισμού, δίνει ξανά «χώρο» στους νεοναζί. Παρ` όλα αυτά το «πουλάκι» έχει πετάξει. Η Χρυσή Αυγή παίζει περιφερειακό - συμπληρωματικό ρόλο, κύρια γύρω από επιθέσεις σε στέκια και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στις μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις που στήνονται ανάλογα με τα «κέφια» της ΝΔ και των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ.

Η εκδίωξη της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο είναι η λήξη της μεταχρονολογημένης επιταγής που δόθηκε στο κίνημα την περίοδο `15-`17. Δυνάμεις της αριστεράς που θεωρούσαν την αντιφασιστική πάλη ως «Συριζαϊκό σχέδιο» έμειναν έξω από αυτό το κίνημα (εκτός των διαδηλώσεων «μνήμης» του Σεπτέμβρη και των Ιμίων) και φυσικά δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν ούτε εκλογικά αυτή τη μίνιμουμ επιτυχία του ταξικού κινήματος.

Η κατάληξη της κεντρικής δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών θα είναι η ύστατη χορογραφία της φασιστικής παρένθεσης στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ανάλογα με τα σχέδια του βασικού αστικού πολιτικού προσωπικού - της κυβέρνησης της ΝΔ - θα εξαρτηθεί η αυστηρότητα των ποινών ή το «ξέπλυμα» των νεοναζί στην αντικομμουνιστική κολυμπήθρα της «νέας» ευρωπαϊκής δεξιάς.

Χρονολόγιο αντιφασιστικού κινήματος: πώς το ταξικό κίνημα εμπόδισε την προσαρμογή της Χρυσής Αυγής και πέτυχε την περιθωριοποίηση της

Αθήνα 11 Ιουλίου 2019

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΛΗ, ΠΥΡΗΝΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7 ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 9πμ
ΠΕΜΠΤΗ 18/7 ΕΦΕΤΕΙΟ(Αλεξάνδρας) 9πμ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η διαδικασία των απολογιών των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, αφού δεν κατάφερε να πιάσει πάνω από το απαιτούμενο 3%. Στην πιο δύσκολη στιγμή της δίκης για το Μιχαλολιάκο και τη συμμορία του, η Χ.Α. στερείται τα κοινοβουλευτικά προνόμια και τη «νομιμοποίηση» που της προσέφερε το μεγάλο ποσοστό κι η ένταξη στη Βουλή. Είναι μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες μας μπορούν να νικάνε και να τους συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά από εδώ και πέρα.

Δεν χωράει εφησυχασμός ότι τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή. Έχουμε να ολοκληρώσουμε τη συντριβή τους με μια βαριά καταδίκη από το δικαστήριο και με ένα μαζικό κίνημα που θα κλείσει όλα τα γραφεία που έχουν απομείνει και θα διαλύσει τα τάγματα εφόδου σε κάθε γειτονιά. Αυτή η δράση δεν θα αφήσει να πάρει τη σκυτάλη το φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου που μέχρι στιγμής ούτε την οργάνωση ούτε τη στρατιωτική δομή των ταγμάτων εφόδου έχει. Έχουμε να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές που με το καλημέρα κλιμακώνει η ΝΔ, με ενδεικτική τη μεταφορά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή, το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων αναλαμβάνει η αστυνομία και η καταστολή, αυτή τη φορά και επίσημα.

Καλούμε σε μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις 17/7 στον Κορυδαλλό και στις 18/7 στο Εφετείο στη δίκη της Χ.Α. στις απολογίες του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά. Μέσα κι έξω από την αίθουσα το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι για άλλη μια φορά μαζικά παρόν. Ώρα να τους τσακίσουμε!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/