Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 στις 21.00

No ticket cinema στη ταρατσα - Η Ευνοούμενη

Φιλάρεσκα παιχνίδια εξουσίας, μοιραία θύματα στα παιχνίδια του έρωτα και θλιβερές απώλειες στο παιχνίδι της ζωής. Με πρώτη ύλη την επίμονη ιστορία μιας βασιλικής ίντριγκας, γεμάτης πάθος, φθόνο και προδοσία, ο σκηνοθέτης (συ)στήνει τους παίκτες, ορίζει το χρονικό πλαίσιο (αρχές του 18ου αιώνα, την περίοδο που η Αγγλία βρισκόταν σε πόλεμο με τους Γάλλους) και ελέγχει την πορεία του παιχνιδιού. Αποτέλεσμα; Μία απολαυστική, κωμική τραγωδία.
Στην Αυλή της φιλάσθενης Βασίλισσας Άννας (Ολίβια Κόλμαν), η φιλόδοξη Λαίδη Σάρα Τσόρτσιλ (Ρέιτσελ Βάις) ασκεί εξουσία ως επιστήθια σύμβουλος, αλλά και κρυφή ερωμένη της. Οι ισορροπίες θα διαταραχθούν με την εμφάνιση της νεαρής Άμπιγκεϊλ Χιλ (Έμα Στόουν), έκπτωτης αριστοκράτισσας και μακρινής ξαδέρφης της Σάρα, που ζητά δουλειά στο παλάτι. Όσο το μέτωπο του πολέμου εντείνει την πίεση για μία λύση, μία εξίσου ανελέητη μάχη για την άσκηση επιρροής και την αγάπη της Βασίλισσας θα δοθεί μέσα στους τοίχους του παλατιού.
Αβίαστα αστεία, σφόδρα ειρωνική, φεμινιστική μα καθόλου μονοδιάστατη, είναι μία σάτιρα που συνδέει τη μικρή κλίμακα των προσωπικών σχέσεων με τη μεγάλη επιρροή που έχουν οι λίγοι. Και λίγο πριν το τέλος, μέσα στο κλιμακούμενο φαρμακερό παιχνίδι για την επιβίωση, ο κεφάτος μισανθρωπισμός του σεναρίου θα δώσει άξια τη θέση του στο ουσιώδες ερώτημα: Τι νόημα έχει να κερδίσεις την εύνοια των ανθρώπων, αν εκείνοι έχουν χάσει προ πολλού την εύνοια της μοίρας;

«Νομίζεις πως κέρδισες, ε; Δεν παίζαμε το ίδιο παιχνίδι.»

Το δροσερό στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.30 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

πηγή : https://www.facebook.com/events/2423255947994…
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιούλιος 23h