Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των χώρων του αγώνα

Ο παλιός παλιάτσος και το νέο σκηνικό τρομοκρατίας

Η αλλαγή διακυβέρνησης μετά τις εκλογές της 7ης Ιούλη αποτέλεσε το πέρασμα από τις φρούδες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ στο δόγμα του "νόμος και τάξη" της Νέας Δημοκρατίας .
Οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ για αποκατάσταση της δημόσιας τάξης με σκληρότερα μέτρα καταστολής έχουν ως άμεσο στόχο το αναρχικό κίνημα, αλλά και γενικότερα τις δομές μας και τους αγωνιστές. Στοχεύοντας πάντα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές των από τα πάνω, αλλά παλεύουν για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, όλες οι κινήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή εξαγγελθεί κινούνται στον ίδιο άξονα, αυτόν της ενίσχυσης ενός αυταρχικού αστυνομικού κράτους.

Οι εξαγγελίες αυτές έχουν ως στόχο αφενός να τρομοκρατήσουν και να "συμμορφώσουν" όσους δεν σκοπεύουν να ανεχτούν την περαιτέρω καταδυνάστευση της ζωής τους, όσους και όσες δεν θα δεχτούν να γίνουν ένα ακόμα γρανάζι στον μηχανισμό τους. Και αφετέρου τη δημιουργία του «εσωτερικού εχθρού», έτσι ώστε ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες να αναδειχθούν σε «επικίνδυνες τάξεις» από κοινού με τα κατώτερα στρώματα φυσικά, ώστε να νομιμοποιηθεί στην κοινωνική συνείδηση η καταστολή και μετέπειτα η εξάλειψή τους, με τελικό σκοπό την αναγνώριση του κράτους ως αυτού που κατέχει το μονοπώλιο της βίας. Αυτό είναι λοιπόν το νήμα που ενώνει τον αγώνα ενάντια στις ναρκομαφίες που δίνεται στα Εξάρχεια, με τους μετανάστες, τους φυλακισμένους, όσους υπερασπίζονται τις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα, τους αναρχικούς και τους 2500 διαδηλωτές της πορείας ενάντια στην κατάργηση του ασύλου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23 Ιούλη.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να φαντάζουν "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" αν δεν είχε προηγηθεί η τετραετής σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έρχεται να βαδίσει πάνω στο κόκκινο χαλί που έστρωσαν οι προκάτοχοι τους, τόσο μέσα από την απονεύρωση των κοινωνικώνκαι ταξικών αγώνων όσο και με τα δεκάδες κατασταλτικά χτυπήματα που δέχτηκαν οι καταλήψεις και οι δομές του κινήματος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η διακηρυγμένη κατασταλτική στρατηγική της νέας κυβέρνησης, στοχεύει στην ολοκληρωτική εξαφάνιση των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Το κράτος έχει συνέχεια...

Οι εκλογές της 7ης Ιούλη σηματοδοτούν τη συνέχιση των μέτρων λιτότητας για τα πληβειακά στρώματα. Επιδεινώνονται οι συνθήκες διαβίωσης για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες (είτε είναι σε κέντρα "φιλοξενίας"- στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε σε άλλες δομές), τους έγκλειστους αλλά και προωθείται η αφαίμαξη του φυσικού πλούτου. Γενικότερα επιδιώκεται η εγκαθίδρυση ένα καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, όπου όσοι περισσεύουν θα πετιούνται στο περιθώριο. Έχουν ήδη γίνει γνωστές οι κινήσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το επόμενο διάστημα. Σχεδιάζεται η εισβολή της αστυνομίας στα Εξάρχεια, οι κατασταλτικές κινήσεις σε αυτοοργανωμένούς χώρους αγώνα σε όλη τη χώρα αλλά και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης, η ΝΔ έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη στεγαστική κατάληψη προσφύγων «Νοταρά 26» και η απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην επίσης προσφυγική κατάληψη «Όνειρο» στα Εξάρχεια. Η συνεχής μιντιακή προπαγάνδα ενάντια στους χώρους αγώνα, η εισβολή, εκκένωση και τέλος κατεδάφιση της στεγαστικής κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα, αποτελούν τα πρώτα ανιχνευτικά βήματα πριν το ξέσπασμα μιας γενικευμένης κατασταλτικής επιχείρησης. Το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου, όπως και η ολική αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος που επιχειρούνται να ψηφιστούν άμεσα, η μεταφορά υπερεξουσιών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι εξαγγελίες για ανασύσταση της συμμορίας των Δελτάδων, η σύλληψη και η προφυλάκιση τουαναρχικού Χριστόφορου Κορτέση συμπληρώνουν το παζλ της ατζέντας της νέας κυβέρνησης.

Η απάντηση μας σε όλο αυτόν τον ζόφο και τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν δε μπορεί παρά να είναι μια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το κίνημα δεν τρομοκρατείται. Δεν αφήνει τις δομές και τους χώρους του ανυπεράσπιστους.

Για εμάς, τους αναρχικούς, οι καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα, αποτελούν την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών μας αγώνων, μέσω της συνολικής πρότασής τους για μια άλλη πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και του θεάματος. Είναι χώροι μέσα στους οποίους καλλιεργούνται συνειδήσεις και συγκροτούν εκείνα τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυνάμεις που θα είναι εμπόδιο στα γρανάζια του κράτους και του κεφαλαίου.

Οι χώροι αυτοί για το κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο δεν θα μπορούν παρά να αποτελούν μια συνεχή απειλή και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο χτυπιούνται. Ως απάντηση, εμείς δεν υποχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τις δομές μας με όλες μας τις δυνάμεις, ως απαραίτητο κομμάτι των αγώνων μας.
Θωρακίζουμε πολιτικά τις καταλήψεις μας ενώ καθημερινές περιφρουρήσεις έχουν πάρει τη σκυτάλη. Στις απειλές τους δεν απαντάμε με οπισθοχώρηση αλλά με εξωτερίκευση των δράσεων μας και με συνέπεια στο δρόμο του αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ BROOKLYN ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
«ΝΟΤΑΡΑ 26» ΚΑΙ «ΟΝΕΙΡΟ»

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καλούμε συλλογικότητες, καταλήψεις και δομές του κινήματος, συντρόφους και συντρόφισσες σε ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των χώρων του αγώνα την Τρίτη στις 30 Ιούλη στις 18:00 στην αυλή της κατάληψης Libertatia.

Κατάληψη Mundo Nuevo και κατάληψη Libertatia