Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 στις 12.00

(αλλαγή ώρας) Δίκη των 6 προσαχθέντων πλησίον της πρεσβείας της Γερμανίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: αλλαξει η ωρα Η δίκη των 6 προσαχθέντων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, στις 12 μ.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: αλλαξει η ωρα Η δίκη των 6 προσαχθέντων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, στις 12 μ.μ.
Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους και φορείς να παρευρεθούν στην δίκη, στις 2 Αυγούστου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων Κτίριο 2, στην Αθήνα.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2019 ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!

Θελήσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση την 19η Ιούλιο 2019, ημέρα Παρασκευή, μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας, με θέμα τον αγωνιστή από την Τουρκία Erdal Gökoğlu, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος και καταδικάστηκε αδίκως σε 5 έτη φυλάκισης στην Γερμανία. Μια εβδομάδα πριν, στο ίδιο σημείο, είχαμε πραγματοποιήσει συγκέντρωση, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την Πρεσβεία της Γερμανίας.

Πάλι στο ίδιο σημείο, τη στιγμή που φτάσαμε κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας, η αστυνομία μας έφραξε τον δρόμο και μας επιτέθηκε. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης πολλοί σύντροφοί μας υπέστησαν βασανισμούς και τραυματίστηκαν. Οι αστυνομικοί είχαν έρθει προετοιμασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και χημικά. Έριξαν χημικά πάνω μας, μας χτύπησαν με γκλοπς, μας έσυραν στο έδαφος. Η επίθεση φάνηκε πως ήταν προσχεδιασμένη και στόχευε στην ουσία στο νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα, του να συγκεντρώνεσαι και να διαδηλώνεις. Γι' αυτό προσήγαγαν 6 συντρόφους μας, οι οποίοι παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία στο Τριμελές Δικαστήριο και κατηγορούνται για επίθεση κατά της αστυνομίας, τραυματισμούς, εξύβριση, παράβαση του νόμου περί όπλων και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Η αστυνομία προσπαθεί να προβάλλει ως όπλα τα πανό, τις σημαίες, τα πλακάτ και τη ντουντούκα που κρατούσαμε.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία κατηγορεί, είναι γνωστός στα δημοκρατικά άτομα και φορείς. Διότι κάθε φορά που το κράτος επιτίθεται σε οποιοδήποτε δημοκρατικό δικαίωμά μας, χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις κατηγορίες ως άλλοθι των επιθέσεών του.

Η αστυνομία πρώτα εμποδίζει την άσκηση των δημοκρατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας με επιθέσεις που εξαπολύει, μετά με την κατηγορία της επίθεσης κατά της αστυνομίας και της αντίστασης κατά των αρχών μας παραπέμπει στα δικαστήρια.

Η δίκη των 6 προσαχθέντων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, στις 12 μ.μ.

Θέλουν να μας δικάσουν επειδή πραγματοποιήσαμε μια συγκέντρωση. Θέλουν να μας δικάσουν επειδή χρησιμοποιήσαμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας. Να μην το επιτρέψουμε αυτό.

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2019/07/2-2.html…