Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20.30

Τελικό κάλεσμα για την προετοιμασία αντιπατριαρχικού/αντιφά Σεπτέμβρη

Αυτό τον Σεπτέμβρη έχουμε δύο θλιβερές επετείους:
έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα/τον Killah P και μόλις έναν χρόνο χωρίς τον Ζακ Κωστόπουλο/τη Zackie Oh. Δύο ειδεχθείς δολοφονίες, με τη συναίνεση και τη συνεργασία της αστυνομίας, οι οποίες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από ένα ενωμένο Αντιφασιστικό-Αντιπατριαρχικό κίνημα.

Για τον λόγο αυτό, μετά από τρεις θερινές συνελεύσεις, η "Ανοιχτή Συνέλευση για τη διοργάνωση ενός Αντιφασιστικού-Αντιπατριαρχικού Σεπτέμβρη" καλεί ανένταχτα άτομα και οργανώσεις/συλλογικότητες της πόλης να συνδιαμορφώσουμε μια σειρά δράσεων.
Δράσεων πολιτικών, καλλιτεχνικών και δυναμική παρουσία στον δρόμο, τις οποίες αξίζει να συναποφασίσουμε και διοργανώσουμε όλες, όλ@ και όλοι μαζί.

Οι δράσεις πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις και χαρακτήρα:
I. Αντιπατριαρχικό - Αντιφασιστικό
II. Αντικυβερνητικό
III. Εναντίον του μικροαστισμού, του συντηρητισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού που δολοφονούν ολ@ όσ@ το σύστημα θεωρεί αδύναμα, επικίνδυνα, περιττά, μισητά, τη "σκόνη της κοινωνίας", "τους ιδιαίτερους", σύμφωνα με τον καθαιρεμένο -πλέον- Αντιπρόεδρο και Ειδικό Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Στ. Μπαλάσκα.
IV. Ενωτικό-Συνδυαστικό, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων χώρων του κινήματος ανοίγοντας γέφυρες με όλα τα καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας.

Ο φασισμός και η πατριαρχία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Η πατριαρχία, ως θεμελιώδες σύστημα καταμερισμού ρόλων και έμφυλης καταπίεσης γεννά και ενισχύει φασίζουσες και μικροαστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, περιθωριοποιεί τα ΛΟΑΤΚΙΑ+, καταπιέζει αμέτρητες, αμέτρητους.
Με τη σειρά του, ο φασισμός έχει στον ιδεολογικό του πυρήνα την υπεράσπιση των έμφυλων διακρίσεων της παραδοσιακής οικογένειας - βολεύεται στο σύστημα της πατριαρχίας και το ενισχύει, δολοφονώντας.

Ως εκ τούτου το αντιφασιστικό κίνημα έχει ανάγκη να χτυπήσει την πατριαρχία, όπως και ο φεμινισμός και το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα να συνεχίσουν να μπολιάζονται με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά.

Για τους παραπάνω λόγους σάς καλούμε την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη και ώρα 8.30μμ στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης, για να θέσουμε σε κίνηση έναν πολύχρωμα δυναμικό, αντιπατριαρχικό και αντιφασιστικό μήνα!

πηγή : https://www.facebook.com/events/1103049683228
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Σεπτέμβριος 19h