Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 20.30

No ticket cinema στη ταρατσα - Οι Στάχτες Μιας Αγάπης

Πολυβραβευμένη διεθνώς ταινια του Zia Zhangke ( αναμφίβολα ένας από τους σπουδαιότερους Κινέζους σκηνοθέτες ) κατακραυγή της πολιτικοκοινωνικής κατάστασης μέσα από το είδος του γκανγκστερικού μελοδράματος,μία ερωτική ιστορία μίας γυναίκας πρόθυμης να κάνει τα πάντα για τον άνθρωπο που αγαπά, ακόμα και να μπει φυλακή. Μετά το πέρασμα των 5 χρόνων, θα αρχίσει η περιπέτεια αναζήτησης του Bin, ευελπιστώντας να έχει παραμείνει ζωντανό το πάθος, η φλόγα, διότι όπως λέει και η ίδια σε μία πανέμορφη σκηνή, «όλοι όσοι καίγονται σε υψηλές θερμοκρασίας, εξαγνίζονται».
Ο Zia Zhangke ενορχηστρώνει μία από τις ωραιότερες ερωτικές ιστορίες, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια .Προβληματίζεται για την σύγχρονη κατάσταση της χώρας του, για τον μπερδεμένο δρόμο στον οποίον βρίσκεται, προσπαθώντας να ισορροπήσει την μακραίωνη κινεζική κουλτούρα, με την σύγχρονη επέλαση του δυτικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα, μιλάει πάντοτε πολιτικά, σχολιάζοντας τις συνθήκες διαβίωσης και την οικονομική παρακμή της Κίνας, τουλάχιστον όσον αφορά το πώς ζει η πλειοψηφία των ανθρώπων.
Το δροσερό στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.00 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

πηγή : https://www.facebook.com/events/5288870945486
πηγή : email που λάβαμε στις 28 Σεπτέμβριος 16h