Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

(Ακύρωση) Αντιφασιστική συγκέντρωση στην απολογία του Ηλία Κασιδιάρη


Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 11/10 η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ασθένεια. Για αυτόν τον λόγο ούτε η σημερινή δικάσιμος πραγματοποιήθηκε, οπου θα απολογούνταν οι Χρυσαυγίτες Ζησιμόπουλος και Ηλιόπουλος. Θα επανέλθουμε με νέα ηνερομηνία τις επόμενες μέρες.

Αντιφασιστικος Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antifasistikos.syn…




Οι ναζί απολογούνται !

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις:

Στην απολογία του Ηλία Κασιδιάρη

Παρασκευή 11 Οκτώβρη* - 09.00 το πρωί - Εφετείο Αθηνών (Λ.Αλεξάνδρας)

Στην απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Τρίτη 22 Οκτώβρη* - 09.00 το πρωί - Αίθουσα δικαστικών φυλακών Κορυδαλλός

Η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών των ηγετικών της στελεχών.

Η αρχή έγινε με τον πρώην βουλευτή Μ.Αρβανίτη στις 2 Οκτώβρη.

Οι απολογίες θα τελειώσουν με τον Μιχαλολιάκο την Τρίτη 22 Οκτώβρη στον Κορυδαλλό.

Την Παρασκευή 11 Οκτώβρη - σύμφωνα με το μέχρι στιγμής ανακοινωμένο πρόγραμμα - είναι η σειρά του Η.Κασιδιάρη να απολογηθεί.
Πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου, επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθήνας, προτεινόμενος «διάδοχος» του Φύρερ Μιχαλολιάκου από πρώην και νυν χρυσαυγίτες, επικεφαλής και εκπαιδευτής των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Φωτογραφήθηκε με τατουάζ την σβάστικα στο μπράτσο ενώ μέχρι και τον Απρίλη του 2011 έγραφε άρθρα στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή που εξυμνούσαν τον Χίτλερ. Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία του Η.Κασιδιάρη.

Γι αυτούς τους λόγους καλούμε σε συγκέντρωση και παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών την Παρασκευή 11 Οκτώβρη στις 09.00 το πρωί. Είτε παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο είτε όχι η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος είναι απαραίτητη.

Για να δώσουμε για μια ακόμη φορά δυνατά το μήνυμα ότι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Ότι καμία απόφαση που θα τους αθωώνει ή θα τους ρίχνει στα μαλακά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Προφανώς για μας ο φασισμός δεν τελειώνει στις δικαστικές αποφάσεις ή στην εκτόπιση της Χρυσής Αυγής από την βουλή.

Η αντιφασιστική πάλη θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση καθώς όλες οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη φασιστικών ρατσιστικών ιδεών συνεχίζουν να υπάρχουν. Όποια πολιτική μορφή και αν πάρει η ακροδεξιά και ο ναζισμός θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια σημαντική μάχη που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Για την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου στις 22 Οκτώβρη έχουμε ήδη καλέσει σε πανελλαδική ημέρα δράσης.

Πέρα από το κάλεσμα για μαζική παρουσία στον Κορυδαλλό, την ημέρα εκείνη προτείνουμε να οργανωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, από τις τοπικές αντιφασιστικές συλλογικότητες και φορείς, δράσεις που να ζητούν το αυτονόητο: ο υπεύθυνος όλων των δεινών των θυμάτων των χρυσαυγίτικων ορδών να πάει εκεί που ανήκει: στην φυλακή και οι ιδέες του στα σκουπίδια της ιστορίας.

Το χρωστάμε στον Σαχζάτ και στην οικογένειά του.

Στον Παύλο και την Μάγδα Φύσσα.

Στον καθένα και στην καθεμία που θέλει να μπορεί να είναι ελεύθερος και να εκφράζεται ελεύθερα.

- Ανάλογα με την ροή των καταθέσεων οι ημερομηνίες των απολογιών μπορεί να αλλάξουν. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και σε κάθε περίπτωση οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα μετατίθενται ανάλογα.

- Για την προσέλευση στο δικαστήριο είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα. Είναι καλό να είμαστε στην ώρα μας γιατί μόλις η αίθουσα γεμίζει η αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτήν.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/10/11.html


Αντιφασιστικές δράσεις στο Εφετείο στη δίκη της ΧΑ για τις απολογίες της ηγεσίας

Η δίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής, έχοντας φτάσει στις τελικές απολογίες των βουλευτών της εγκληματικής οργάνωσης, που ήδη πνέει τα λοίσθια, μας προσφέρει απείρου κάλλους στιγμές όπου οι πάλαι ποτέ «φοβεροί και τρομεροί» παίζουν το θέατρο του «θύματος» και του «άσχετου» μεταξύ των πολλών «δεν ξέρω, δεν είδα» και αλληλομαχαιρωμάτων.

Την Τετάρτη 9/10 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στο Εφετείο Αθηνών λόγω της 388ης συνεδρίασης της δίκης. Το κλίμα εντός κι εκτός δικαστηρίου ήταν πολύ θετικό και αισιόδοξο με μεγάλη συμμετοχή από κόσμο να παρακολουθεί την συνεδρίαση αλλά και να συνομιλεί μαζί μας για την πολιτική ήττα της ΧΑ και για την πορεία της δίκης.

Αυτή τη μέρα είχαμε δύο ενδιαφέροντα θεάματα με τους Α.Γρέγο και Ε.Ζαρούλια, σύζυγο του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου. Στις απολογίες τους ήταν ξεκάθαρη η σύγχυση και η αδυναμία υπεράσπισης, αποδεικνύοντας κι αυτοί με τη σειρά τους, επειτά από άλλα μέλη και στελέχη, την κατάσταση διάλυσης και την διάθεση αλληλοκατηγοριών μεταξύ τους.

Από την μεριά του Γρέγου, αξίζει να σημειωθεί πως σε ερώτηση για τα τάγματα εφόδου, ο ίδιος πέραν από την υποτιθέμενη άγνοια του κατέδειξε ως ακροαριστερά τάγματα, εκτός άλλων, τους αγωνιστές της ΟΡΜΑ. Πώς αλλιώς, βέβαια, όταν η ίδια η ΧΑ έχει υποστεί τεράστια ζημιά τα τελευταία 5 χρόνια από τον Μαχητικό Αντιφασισμό, ενώ σε ομιλίες και ανακοινώσεις του φυρερίσκου στο site, είτε αναφέρεται, είτε φιλοξενούνται φωτογραφίες από το μαύρο πανό με το σύνθημα «Κρεμάλα στους φασίστες».

Ακόμα πιο σπουδαία ήταν η θλιβερή αγωνιώδης προσπάθεια της Ζαρούλια να το «παίξει» νοικοκυρά και μάνα, παρότι σύζυγος του αρχηγού και κεντρικό στέλεχος της ΧΑ. Κραυγαλέα αντίφαση η απολίτικη στάση της την στιγμή που σε προηγούμενο διάστημα στη διαδικτυακή εκπομπή της ΧΑ «Επισκοπήσεις» είχε αποκλειστικό αφιέρωμα στην ΟΡΜΑ, χωρισμένο σε δύο εκπομπες, και έγινε «βαθυστόχαστη» πολιτική ανάλυση και κριτική επί μία ώρα στις θέσεις μας «9 σήμεια για το φασισμό και το αντιφασιστικό κίνημα».

Η ΟΡΜΑ στα 5 χρόνια από την ίδρυση της έχει επιχειρηματολογήσει πώς ο Μαχητικός Αντιφασισμός στο κίνημα κατόρθωσε να τσακίσει τα τάγματα εφόδου και την ΧΑ. Παραμένουμε συνεπείς στον αγώνα για την οριστική διάλυση των φασιστών και παρόντες ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικού ξεπλύματος της ΧΑ από αυτούς που την εξέθρεψαν, ΝΔ και αστική τάξη.

Την Παρασκευή 11/10 στις 9πμ καλούμε σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, όπου συνεχίζεται η δίκη με την απολογία Η.Κασιδιάρη.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.org/antifasistikes-draseis-…