Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 17.30

2η συνάντηση για τη δημιουργία συντονισμού ενάντια στην καταστολή των φοιτητ(ρι)ών

Δεύτερη συνάντηση για τη δημιουργία συντονισμού Ενάντια στην καταστολή των φοιτητών/τριών στα πανεπιστήμια και τις εστίες

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

Κάθε κυβέρνηση προβαίνει σε εξαγγελίες και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας, και προφανώς τα θέματα που απασχολούν είναι διαχρονικά και φλέγοντα. Κι αυτό επειδή είναι το χρόνιο επίδικο ανάμεσα στο κράτος και στους αγωνιζόμενους φοιτητές. Στον δρόμο που προλείανε η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ, η νεοεκλεγείσα φιλελεύθερη πολιτική διαχείριση έρχεται να εξαγγείλει και να ξεκινήσει μία ευρεία κατασταλτική εκστρατεία ως κομμάτι και προϋπόθεση των πολιτικών αναδιάρθρωσης κράτους και κεφαλαίου. Έτσι και η Κεραμέως μέσα στο καλοκαίρι καταργεί νομικά το άσυλο, που αποτελεί κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος, δείχνοντας τα δόντια της σε όλους όσους θεωρούμε τα πανεπιστήμια ως χώρους ελευθερίας, έκφρασης, συλλογικοποίησης και πολιτικής ζύμωσης.

Με αφετηρία αυτό το νομοσχέδιο, προέκυψαν οι εξαγγελίες για εκκενώσεις φοιτητικών στεκιών και καταλήψεων μέσα στα πανεπιστήμια, όπως ήδη έχουμε δει να συμβαίνει έξω από αυτά, για την επαναφορά του χρονικού ορίου φοίτησης ν+2 στις σχολές, για θέσπιση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για εκδιώξεις εστιακών φοιτητών από τα σπίτια τους κ.ά.

Προφανώς οι μεθοδεύσεις αυτές δε στοχεύουν πουθενά αλλού παρά στην -ήδη τεκταινόμενη- μετατροπή των πανεπιστημίων σε χώρους για καριερίστες, άριστους και ανθεκτικούς μελλοντικούς εργάτες - σκλάβους, όπου η ιδιωτική δραστηριότητα θα εκτυλίσσεται αυξανόμενη με γεωμετρική πρόοδο.

Καλούμε φοιτητικά στέκια και καταλήψεις ελευθεριακά και αυτόνομα σχήματα, συντρόφους και συντρόφισσες να συνδιαμορφώσουμε ένα, φοιτητικό συντονιστικό αγώνα ενάντια στην κατασταλτική πολιτική του κράτους στα πανεπιστήμια και στις εστίες. Κρίνουμε επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε για τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου αγώνα και το σχεδιασμό δράσεων απέναντι στις απειλές και στις επερχόμενες κρατικές πολιτικές.

Ενάντια στην καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εντατικοποίηση, το κράτος και το κεφάλαιο να χτίσουμε ένα πλατύ και οριζόντιο μέτωπο αντίστασης και ένα δίκτυο αλληλεγγύης μέσα στις σχολές. Να συντονίσουμε την κίνησή μας, να οργανώσουμε από τα κάτω τους αγώνες μας μέσα στις σχολές.

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΚΙ ΔΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΣΤΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 23/10 στις 17:30, στην ΑΣΟΕΕ.

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός, Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα, Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων, Αυτόνομο Σχήμα Τοπογράφων, άτομα από συλλογικότητες/στέκια/σχήματα σε πανεπιστήμια και εστίες, σύντροφοι/ισσες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600516/