Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00

Παρέμβαση

ΔΕΗ - Ποιος είναι ο κλέφτης, ποιος ο νοικοκύρης;

ΔΕΔΗΕ Α.Ε.: «…η αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών του Δικτύου Διανομής που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας (με ή χωρίς αλλοίωση της μέτρησης) συνιστά επέμβαση που αποσκοπεί σε ρευματοκλοπή(;;;)… Σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπηρεσία μας θα προβεί σε έλεγχο και σε τυχόν διαπίστωση αυθαίρετης επανενεργοποίησης θα προχωρήσει σε εκ νέου αποτελεσματικότερη διακοπή της ηλεκτροδότησής σας, αφαιρώντας αυτή τη φορά στοιχείο ή στοιχεία του Δικτύου (μετρητής, καλώδιο παροχής κλπ) χωρίς άλλη ειδοποίησή σας».

Πάνω από 10 πια χρόνια οικονομικής κρίσης, με κυβερνήσεις να αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη, μνημόνια να έρχονται ή να "φεύγουν", αλλά με όλους εμάς, την κοινωνική πλειοψηφία να κοιτάζουμε με αβεβαιότητα το παρόν και το μέλλον μας. Γυρνώντας την κοινωνία δεκαετίες πίσω, θέτουν σε αμφισβήτηση το δικαίωμα όλων μας να 'χουμε σπίτι για να ζούμε, που ρεύμα θα 'χει, θέρμανση, νερό…

Η "νέα" κυβέρνηση θέλει τη ΔΕΗ πρωταγωνίστρια αυτής της κοινωνικής αναλγησίας. Με αυξήσεις έως και 19,4% στην τιμή του ρεύματος, με νέες χρεώσεις (εγγύηση, περιβαλλοντικό τέλος), αλλά και μείωση (έως εξαφανίσεως) των όποιων προηγούμενων (προεκλογικών) ελαφρύνσεων και απειλές για άμεση διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά που έχουν σωρεύσει χρέη μεγαλύτερα του εξαμήνου, η κυβέρνηση επιδιώκει να απαντήσει στα «τεράστια ελλείμματα» που βρήκε στη ΔΕΗ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα μας λέει και (ρευματο)κλέφτες! Αυθαίρετα, χωρίς σε κάποιο νομοθετικό πλαίσιο να στηρίζεται (παρά μόνο φόβο να προκαλέσει, τον εκβιασμό πιο αποτελεσματικό να κάνει), θεωρεί ως ρευματοκλοπή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) την κινηματική ή από τον ιδιοκτήτη επανασύνδεση του ρεύματος και απειλεί με νέες αυστηρότερες επεμβάσεις και εκ νέου (και πιο αποτελεσματική) διακοπή του ρεύματος!!! Αυτό όμως που τεχνηέντως αποκρύπτεται είναι ότι μετά την επανασύνδεση το ρολόι της ΔΕΗ γράφει κανονικότατα και ο καταναλωτής χρεώνεται ότι καταναλώνει.

Αδιαφορώντας η κυβέρνηση της Ν.Δ. (στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), για το ποιοι και πως δημιούργησαν τα χρέη της ΔΕΗ και ποιοι τεράστια κέρδη αποκομίζουν (μήπως οι ίδιες ιδιωτικές εταιρείες, που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ δικό τους;;;), φορτώνει στην πλάτη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων τη "σωτηρία" της, ενισχύοντας την αντίληψη του ρεύματος/ενέργειας ως εμπορεύματος και όχι ως καθολικού κοινωνικού δικαιώματος. Συνεχίζει ταυτόχρονα την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, με την καθημερινή συρρίκνωση του πελατολόγιου της ΔΕΗ (και την ενίσχυση των ιδιωτών παρόχων), την απαξίωση της εταιρίας που με τον δικό μας ιδρώτα και τους φόρους φτιάχτηκε, ώστε όσο το δυνατόν φτηνότερα να την ξεπουλήσουν στα μεγάλα συμφέροντα.

Αλλά το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δικαίωμα!

Δεν είναι εμπόρευμα, δεν κόβεται, δεν ξεπουλιέται!

Σε μας τους ίδιους μένει να σταματήσουμε αυτή την πολιτική. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σ' αυτούς/ες που κινδυνεύουν να στερηθούν ένα βασικό και απόλυτα αναγκαίο κοινωνικό αγαθό, το ρεύμα (όπως και το νερό ή τη στέγη) από αδυναμία ή λόγω χρεών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας αυτής της ίδιας πολιτικής, της ανεργίας και των περικοπών μισθών και συντάξεων. Να διεκδικήσουμε ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Ταυτόχρονα, μέσα από σωματεία και συλλογικότητες να εμποδίσουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ (και όλης της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών) που παράλληλα με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, γίνονται βορά στα νύχια του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν είναι ανίκητοι! Έναν οργανωμένο λαό άλλωστε κανείς δεν μπορεί να σταματήσει!

Παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

στη ΔΕΗ κεντρικής Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή - ΧΑΝΘ)

Τετάρτη 23 Οκτώβρη, 1μ.μ.

πηγή : https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2019/10…