τι; : εκδήλωση θεματική : νερό

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 19.30

Προβολή ντοκιμαντέρ ΣΤαγώνες & συζήτηση για την εμπορευματοποίηση του νερού

draft

Όσο εμείς δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες (νοίκι, σουπερμαρκετ, ηλεκτρικό, τηλέφωνο) έχουμε τον κυρ-μπάμπη και τους ομοίους του να προκαλούν. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Απλούστατα μιλάνε τη μοντέρνα γλώσσα του κράτους και των αφεντικών.
Αυτή τη γλώσσα που πρέπει να γίνει κανονικότητα για όλους/ες εμάς. Σε αυτή τη γλώσσα που όλα πουλιούνται και αγοράζονται, όλα αποτελούν αντικείμενο κέρδους: το νερό, το ηλεκτρικό, οι δημόσιοι χώροι, τα βουνά, οι παραλίες, ο ήλιος, ο αέρας.
Όλα συνιστούν εν δυνάμει επενδύσεις, αναπτυξιακά σχέδια και κέρδη στις τσέπες των αφεντικών.
Με πρόσχημα την ανάπτυξη, την ευημερία, την προστασία του περιβάλλοντος, λεηλατούν τη φύση, ιδιωτικοποιούν, περιφράσουν, εκτοπίζουν πληθυσμούς, ρίχνουν τα μεροκάματα, υποβαθμίζουν τις ζωές μας.

Δεν μιλάμε τη γλώσσα τους.
Δεν συναινούμε στα σχέδια τους.

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη και ώρα 7:30 θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ 'ΣΤαγώνες' της Ν. Ψαρρού (2014) στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο. Θα ακολουθήσει ανοιχτή κουβέντα με θέμα την εμπορευματοποίηση του νερού, ενός βασικού αγαθού που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο για όλους μας.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ PAREKURA | PAREKURA.ESPIVBLOGS.NET | PAREexKURA@ESPexIV.NET

το ντοκιμαντέρ:
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας.

πηγή : https://ypostego.wordpress.com/2019/10/24/προ…