Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την εκκένωση της Βανκούβερ Απαρτμάν

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

Παρασκευή 8/11 στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 09:00, κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν στο κτήριο 2.

https://vancouverapartman.espivblogs.net/2019…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600883/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

Απέναντι στις κρατικές επιθέσεις να αντιτάξουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

Παρασκευή 8/11 στα δικαστήρια σχολής Ευελπίδων κτήριο 2 στις 09:00

Στις 2 Νοέμβρη, τα ξημερώματα, γίνεται εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν, με την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του δημάρχου Αθηναίων Μπακογιάννη και της συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρύτανη τον Γιακουμάκη. Μετά από προσπάθεια μίας ώρας, τα ΕΚΑΜ καταφέρνουν να εισβάλουν στο κτήριο, με τα όπλα προτεταμένα. Με χρήση βίας ακινητοποιούν και συλλαμβάνουν τους τέσσερις συντρόφους (δύο κάτοικοι και δύο φιλοξενούμενοι) που βρίσκονταν εντός της οικίας. Στην έρευνα του χώρου, παρά την επιμονή των συντρόφων, δεν επετράπη σε κανέναν να είναι παρών. Οι μπάτσοι αδιαφορούν εγκληματικά για την επανειλημμένη απαίτηση των κατοίκων να δοθεί προσοχή στα ζώα (τέσσερις γάτες και δύο σκυλιά) που φιλοξενούνταν εντός της κατάληψης, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός γατιού από τα σκυλιά. Εν συνεχεία, προχωρούν στην σφράγιση του κτιρίου εγκλωβίζοντας μέσα τα τρία γατιά. Οι σύντροφοι κατηγορούνται με τα εξής πλημμελήματα: διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας, απείθεια λόγω άρνησης δακτυλοσκόπησης και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με την τελευταία κατηγορία να μην είναι αποδεκτή από τους συλληφθέντες.

Η εκκένωση της Βανκούβερ Απαρτμάν, μιας κατάληψης δεκαπέντε χρόνων, έπεται των εκκενώσεων που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς με την νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Το κράτος επιδεικνύει την δύναμή του μέσω της αυξημένης καταστολής, στοχεύοντας μεταξύ άλλων καταλήψεις στέγης ή/και πολιτικές. Τρεις μέρες μετά την εισβολή στην Βανκούβερ, επιτίθεται στην κατάληψη Palmares στην Λάρισα, όπου συλλαμβάνονται έξι σύντροφοι και τους απαγγέλλονται παραπλήσιες κατηγορίες (διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση του νόμου «περί προστασίας των δημόσιων κτημάτων» και απείθεια λόγω άρνησης δακτυλοσκόπησης).

Οι καταλήψεις αποτελούν όψεις ενός διαφορετικού κόσμου, μακριά από εκμετάλλευση, ιεραρχίες, διακρίσεις και ανισότητες, αλλά παράλληλα και ζωντανούς τόπους συνάντησης οργάνωσης και αντίστασης. Ως τέτοιες βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κρατικής κατασταλτικής επίθεσης, η οποία συμπληρώνεται με ένα πλήθος επιθετικών πολιτικών, όπως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και η επανασύσταση της πρώην ομάδας «ΔΕΛΤΑ». Σε αυτό το πνεύμα εντείνεται και η κατασταλτική πολιτική εναντίον των μεταναστών, με όσους έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν, τόσο από τις αντίξοες συνθήκες, όσο και από τις δολοφονικές επιθέσεις των σωμάτων ασφαλείας (FRONTEX, λιμενικό κ.α.) εις βάρος τους, να στοιβάζονται σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κρίσιμο σημείο στο κάδρο της καταστολής αποτελεί και ο, ψηφισμένος επί ΣΥΡΙΖΑ, νέος Ποινικός Κώδικας, όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων φυλάκιση ακόμη και για πλημμεληματικού τύπου δράσεις, καθώς και οι αλλαγές που φέρνει η ΝΔ σε αυτόν, που εντείνουν το καθεστώς εξαίρεσης για πολιτικούς κρατούμενους. Η εμφανής τάση για πλήρη έλεγχο κάθε είδους διαμαρτυρίας και εξαφάνισης οποιασδήποτε αντίδρασης, γίνεται εν όψει και των αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί στα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις, την λεηλασία της γης (ΒΑΠΕ, εξορύξεις κτλ.), την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων («Ελληνικό» κ.α.), που αποτελούν δείγματα μόνο όσων εφαρμόζονται στο όνομα της «ανάπτυξης».

Απέναντι σε όλες αυτές τις επιθέσεις, έχουμε να αντιτάξουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις. Το κίνημα πραγματοποιεί ήδη ένα σύνολο πολύμορφων δράσεων, με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, περιφρουρήσεις καταλήψεων, παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους και επιθέσεις στα ΜΑΤ να αποτελούν τις πρώτες απαντήσεις που έχουν δοθεί. Από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα του συντονισμού των δυνάμεων του κινήματος και της κοινής δράσης, όπως συνέβη μεταξύ άλλων και στην δυναμική αντικατασταλτική συγκέντρωση στους δρόμους της πρωτεύουσας στις 14/09. Θεωρούμε πως η στάση μας πρέπει να είναι επιθετική προς τα σχέδια του κράτους. Να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε τους χώρους που ζούμε και οργανωνόμαστε. Να επιβάλλουμε την παρουσία μας στον δρόμο και στον δημόσιο χώρο.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΑΠΑΡΤΜΑΝ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

email: efimexerida@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80772/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΑΠΑΡΤΜΑΝ

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης όπου δικάζονται οι 4 συλληφθέντες από την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν. Παρασκευή 8 Νοεμβρη στις 9:00 πμ στο κτήριο 2 της πρώην σχολής Ευελπίδων

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Κανένας σύντροφος μόνος απέναντι στο κράτος

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80774/