Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στις 11.00

Εργαστήρι παιδικών δράσεων «Φτου Ξελευτερια»

Τα Σάββατα 14 και 28 Δεκέμβρη στο παιδικό εργαστήρι φτιάχνουμε στολίδια από ανακυκλώσιμά υλικά και βλέπουμε μικροί και μεγάλοι την παιδική ταινία «Κlaus»

Στην εποχή μας τα παιδιά ζουν την παιδικότητα τους μέσα από ενήλικα ωράρια και κλεισμένα στα διαμερίσματά τους, δεν έχουν χρόνο για παιχνίδι, για χαλάρωση εκτός οθόνης και διαβάσματος. Οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάποιες δραστηριότητες, αλλά ούτε και για απλές βόλτες στη γειτονιά τους.

Σήμερα που κυριαρχεί η κοινωνική απομόνωση, η στείρα και κατευθυνόμενη γνώση, ο ατομισμός, η εικονική πραγματικότητα αλλά και η αδυναμία έκφρασης απόψεων, συναισθημάτων και επιθυμιών τέθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί ένας χώρος για παιδιά στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα. Ένα παιδικό εργαστήρι που θα αμφισβητεί τους κυρίαρχους τρόπους ψυχαγωγίας και την τυποποίηση της γνώσης μακριά από λογικές ανάθεσης σε αυθεντίες, εμπορευματοποίησης και κέρδους, ενάντια σε λογικές φιλανθρωπίας και εξουσίας. Ένα παιδικό εργαστήρι, που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για παιχνίδι, δημιουργία, αυτομόρφωση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμμετοχή.

Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες όπου τα παιδιά θα είναι σε θέση να κοινωνικοποιηθούν, να αλληλεπιδράσουν, να εκφραστούν ελεύθερα και να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μέσα σ ένα χώρο που σημαίνει κάτι για όλους μας.

Απέχοντας από αντιλήψεις ανισότητας όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, αγόρια και κορίτσια, επιθυμούμε μέσα από το παιχνίδι και το σεβασμό στο διπλανό μας, να ονειρευτούμε, να πειραματιστούμε, να λερωθούμε.

Στόχος μας είναι τα παιδιά μέσα σ' ένα πλαίσιο ομαδικότητας να συνεργάζονται, να συναισθάνονται, να επικοινωνούν και να βαδίζουν το ένα δίπλα στο άλλο. Το εργαστήριο παιδικών δράσεων «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ» είναι μια πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου με σκοπό τη ψυχαγωγία, το παιχνίδι, τη χαρά, τη δημιουργικότητα και θα συντονίζεται από ανθρώπους με εμπειρία σε παιδικές δραστηριότητες.

Δημιουργούμε έναν όμορφο πυρήνα στις γειτονιές μας.

Εργαστήρι παιδικών δράσεων «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ» τα Σάββατα 14 και 28 Δεκέμβρη, ώρα 11πµ-1µµ, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα.

Στο εργαστήρι παιδικών δράσεων, όπως και σε κάθε εκδήλωση, συλλέγουμε τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης "Το Ντουλάπι"

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα, askpthk.espivblogs.net