Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 17.00

Πρώτη συνάντηση της ομάδας Κισσός Αναρχικοί-ές Σωματική Αναπηρία

από Κισσσός Αναρχικοί-ές Σωματική Αναπηρία

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας Κισσός Αναρχικοί-ές Σωματική Αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/12, στις 17.00, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι (Κυλικείο) Νομικής.

Το ΑΚΝ είναι προσβάσιμο & διαθέτει τουαλέτα για ΑμεΑ.

Πρόσβαση: από τη στάση μετρό «Πανεπιστήμιο» & από τη στάση «Ακαδημία» των γραμμών 235, Α2, Α3, Β2.

Η πρόσκληση αφορά ΑμεΑ ή και σωματικά «υγιείς», που ενδιαφέρονται.

Κισσός Μια Πρωτοβουλία Αναρχικών με Σωματική Αναπηρία

Μπορεί ο κισσός να σπάσει το βράχο;

Απευθυνόμαστε σε άτομα που έχουν περιορισμό της καθημερινής δραστηριότητας τους, λόγου ή έργου, λόγω κάποιας σωματικής βλάβης. Έχουν δηλαδή μερική ή ολική σωματική αναπηρία, ή σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Πρόσκληση για τους ίδιους-ες άλλα και για τους συντρόφους-ες & το οικογενειακό τους περιβάλλον τους, κι όσους-ες μπορεί να ειναι ευαισθητοποιημένοι-ες σε ζητήματα αναπηρίας. Αυτό μπορεί να αφορά μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων, από τους-τις κινητικά ανάπηρους-ες έως τους-τις πολυμεταγγιζόμενους-ες, κι από τους-τις κωφούς-ές έως όσους-ες υπόκεινται σε αιμοκάθαρση.

Σε κάθε περίπτωση κι ανεξάρτητα από το ποσοστό που αναγνωρίζουν οι υγειονομικοί οργανισμοί του κράτους, η αναπηρία είναι κάτι που επηρεάζει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους την καθημερινότητά μας. Δεν είναι ένα εμπόδιο μόνο για τη μισθωτή σκλαβιά αλλά και για την ψυχαγωγία, τον ελεύθερο χρόνο, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα.

Αυτό που θέλουμε για τους εαυτούς μας-τις εαυτές μας είναι να βγούμε από την αφάνεια, να γίνουμε ορατοί-ές, να μην κρύβουμε τα προβλήματά μας κάτω από το χαλί, αλλά ούτε και να τα αφήνουμε να καταλαμβάνουν το σύνολο της ζωής μας. Να γίνουμε πιο δημιουργικοί-ες, πιο χαρούμενοι-ες, ενεργοί-ες πολιτικά. Να μοιραστούμε μεταξύ μας τις εμπειρίες μας, αλλά και να τις κάνουμε γνωστές σε όσους-ες δε βιώνουν τα ίδια προβλήματα.

Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη διαφορά, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81239/