Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.30

No ticket cinema π - Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

Η ιστορία του βασιλιά του Halloween, Τζακ Σκέλινγκτον, και η καταδικασμένη προσπάθειά του να επαναλανσάρει τα Χριστούγεννα με τον δικό του, ειλικρινή αλλά αναπόφευκτα φρικαλέο τρόπο, αποδείχθηκε απολαυστικά μακάβρια αλλά κι απρόσμενα συγκινητική, μια σπάνια ευτυχής συγκυρία και σύμπνοια ανάμεσα στην πρωτοποριακή αισθητική του φιλμ και το μήνυμά της για τη συμφιλίωση με τις απογοητεύσεις και τις αποτυχίες μας, διανθισμένων με δεκάδες αναφορές σε μύθους και horror classics του παρελθόντος.

Μια ταινία για το ταξίδι προς την πραγματική ευτυχία σε έναν σκληρό κόσμο, με μήνυμα ότι το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να είναι ο πραγματικός του εαυτός. Μια ιστορία, για το μαγευτικά τρομακτικό όσο και αλλόκοτο ταξίδι προς την ευτυχία, που μας καλεί να απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα: τελικά, αρκεί να είσαι ο εαυτός σου;

227 μαριονέτες για να αναπαραστήσουν τους χαρακτήρες της ταινίας, με τον Jack Skellington να έχει περίπου 400 προσωπεία ώστε να του επιτρέπουν να εκφράσει οποιοδήποτε πιθανό συναίσθημα.

Και, φυσικά, έδωσε στον Ντάνι Ελφμαν την ευκαιρία να συνθέσει όχι απλά ένα από τα καλύτερα σάουντρακ της καριέρας του, αλλά κι ένα από τα σπουδαιότερα όλων των εποχών, αντικατοπτρίζοντας άψογα μέσα από τις πολυσυλλεκτικές μουσικές αναφορές του (από την όπερα μέχρι την τζαζ) το ίδιο το εμπνευσμένο, ανατρεπτικό συνονθύλευμα ειδών που συνθέτουν και το ίδιο το φιλμ.

Ταινία τρόμου για παιδιά, μιούζικαλ, γοτθικό παραμύθι, love story, animation, όλα στην υπηρεσία της εμμονής που χαρακτηρίζει τις καλύτερες στιγμές στη φιλμογραφία του Μπάρτον: Ενας ύμνος στα πιο τρελά όνειρα των losers και των απόκληρων αυτού του κόσμου.

Το ζεστό στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.00 με ζεστό κρασί, ποπ κορν κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .Για τους Κουρδους πρόσφυγες στο Λαύριο συλλέγουμε ρύζι , φασόλια και μπλιγουρι .

πηγή : https://www.facebook.com/events/2566378070315…
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Δεκέμβριος 14h